Komentarze do wiadomości: State of Play 2026 już za nami. Takiego pokazu jeszcze nie było na GRYOnline.pl

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
13.02.2026 00:15
2
5
odpowiedz
fuzionu
37
Chorąży

Totalne meh, 70 minut straconego czasu na kompletnie nic ciekawego

12.02.2026 22:59
1
odpowiedz
D-Bil
9
Legionista

Nie

13.02.2026 00:15
2
5
odpowiedz
fuzionu
37
Chorąży

Totalne meh, 70 minut straconego czasu na kompletnie nic ciekawego

13.02.2026 00:16
trismegistos
3
odpowiedz
trismegistos
4
Legionista

Zainteresowała mnie tylko nowa Kena i remake trylogii God of War, a reszta to nuda.

13.02.2026 00:18
Ktoś_taki
4
odpowiedz
Ktoś_taki
2
Junior

8/10

13.02.2026 00:18
trismegistos
5
odpowiedz
trismegistos
4
Legionista

Najbardziej jestem zawiedziony brakiem nowych wieści o Bloodbornie, Devil May Cry i pierwszym Silent Hillu lub O.D.

post wyedytowany przez trismegistos 2026-02-13 00:25:22
13.02.2026 00:21
6
odpowiedz
rafaleon
33
Konsul

Remaster Station w akcji. Naprawdę kiepsko z tym Sony od lat nic ciekawego nie pokazali.

13.02.2026 00:52
7
odpowiedz
toyminator
97
Senator

Podoba mi się ta gra z ośmiornicą ;D Lubie takie gry. Właściwie to tą grą jara się najbardziej .

13.02.2026 01:07
DarthMadara
8
odpowiedz
2 odpowiedzi
DarthMadara
2
Pretorianin

Nie było tragedii, ale jednak brakowało:
- Devil May Cry 6... nic?
- Kolekcja Castlevanii z ery PS2
- Star Wars... gdzie ta gra od Quantum dreams? Gdzie ten Kotor? A gdzie ta zapowiedziana gra w Old Republic? Skasowane?
- Nowego MGSa - nic zero słowa, za to jakieś DLC do ośmiornicy
- a gdzie Castlevania w 3D coś jak Lords of Shadow? ile dostaniemy jeszcze 2D?
- Stellar Blade 2 ani słowa.

Pozytywne zaskoczenie:
- ta gra z Wilkiem i dziewczyną - myślałem że to spinoff Stellar Blade... bez kitu, ale ok.
- ta gra z dwoma rycerzami
- Legacy of Kain <3 jednak marka powoli wraca do życia!
- ta gra w stylu Tenchu OK
- Star Wars Racer bardzo spoko

Negatywne zskoczenie:
- pokaz Capcomu bardzo słaby reklama dwóch gier które dosłownie zaraz mają premierę....
- Marathon boże jakie to biedne
- Rayman 30 lecie, co za szczyt lenistwa - emulator... a nie dać remake... przecież to kwestia kilku mięsięcy by pixelozę zlikwidować... i nie zapowiedzieć nic z Raymana 2, 3 co za bieda, naprawdę zrobienie remake w silniku Rayman Legends ich tak wiele by kosztowała? XD i kto to kupi?
- SpiderMan 2 w PS+ Extra i jakieś śmiecie... poważnie $ony? teraz to czas dać do PS+ Essential a nie Extra xD

Umiarkowanie podjeście:
- 007 - znowu cinematic?
- John Wick - jakiś nie podobny do aktora...
- Marvel bijatyka i Dead or Alive jakieś obojętne dla mnie...
- God of War - ten 2D to jakoś AI się wydaje, ten styl, jakoś biedne to. 134 zł za to? To dużo... może będzie przecena
- Remake GoW - by nie pokazać nawet twarzy Kratosa to straszna bieda, podejrzewam tanie remastery i dopiero zaczynają? a co oni do tej pory robili od DLC Ragnaroka? To Sons of Sparta? Poważnie? A gdzie ta gra kosmiczna nad którą tyle lat pracowali.
- MGS 4 niby OK, ale to chyba tylko port i nic więcej więc umiarkowane podejście - mimo że jestem fanem.

Całość oceniam na.... 5/10.
- Capcom straszna bieda, jakby nie mieli nic po tym RE9 i Pragmata.
- pokaz Konami sugeruje że tam naprawdę nie jest ciekawie, bieda bieda bieda!

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-13 12:56:30
13.02.2026 01:51
RoyPremium
8.1
RoyPremium
31
Konsul

DarthMadara ze Star Wars był Racer pokazany, zawsze coś. A o tym Fotorze można zapomnieć. Ten zwiastun był równie treściwy co zapowiedź Elder Scrolls VI, więc oni nic z tej gry nie mają zrobione i kto wie, czy kiedykolwiek wyjdzie. Quantum Dreams taki fajny konkretny cinematic od razu dało, ale to jakieś 10 lat temu było, więc pewnie ich gra też już do kosza poszła.

13.02.2026 12:34
DarthMadara
8.2
DarthMadara
2
Pretorianin

RoyPremium No był racer, bardzo spoko, może kiedyś ogram, ale martwi mnie to, że nie ma nic nowych gier z tego uniwersum. Marka została uwolniona od EA, a nie widzę by coś powstawało...

13.02.2026 01:45
RoyPremium
9
odpowiedz
RoyPremium
31
Konsul

O dziwo nawet jakoś przemówił do mnie Control Resonant. Ten gameplay całkiem spoko, tylko mam nadzieję, że fabularnie to nie będzie dalej to chędożenie bez sensu, tylko w końcu coś się zdarzy.

13.02.2026 01:49
claudespeed18
10
3
odpowiedz
claudespeed18
225
Call me Snake

E tam, poranny trailer Gothic Remake przebił cały ten PlayShow :)

13.02.2026 06:50
guitarzero
11
1
odpowiedz
guitarzero
29
Konsul

Meh w sumie. Niby coś tam pokazali ale jak zawsze został niedosyt, że mają tyle genialnych rzeczy które mogliby ruszyć, a dają takie kapiszony, o których ględzą jakieś randomy jakie to dla nich emejzing i lajfczenczing ikspiriens. Jedynie Kena, nindże i ośmiornica były jakąś świeżością, choć ubawiłem się mocno na tym "reboocie" Lord of the Fallen z 2014.

post wyedytowany przez guitarzero 2026-02-13 06:58:05
13.02.2026 07:28
Maverick0069
12
odpowiedz
Maverick0069
118
THIS IS THE YEAR

Ku*wasz taka potęga z takimi tytułu w encyklopedii a już 5 rok z rzędu poza kilkoma wyjątkami nic ciekawego.

13.02.2026 09:55
Shadoukira
13
odpowiedz
Shadoukira
118
Chill Slayer

No jak dla mnie ten pokaz został dzisiaj całkowicie przyćmiony przez ogłoszenie o dacie premiery Gothic Remake xD 
Jedyna gra, która mnie jako tako z tego całego pokazu zainteresowała to John Wick, ale reszta... meh.

13.02.2026 10:41
14
odpowiedz
5 odpowiedzi
skydevil
31
Chorąży

To ma być dziennikarski materiał i rzetelna relacja? Jak na człowieka po kulturoznastwie, to wygląda żałośnie.

13.02.2026 11:33
14.1
hahahuhiś
0
Legionista

To wygląda jak relacja meczu Legia - Widzew.

To nie komplement. To obelga.

13.02.2026 12:49
DarthMadara
14.2
DarthMadara
2
Pretorianin

hahahuhiś Powiem tak, wolę taką "relacje" niż te hurra optymistyczne krypto reklamy AI w stylu Płe Płe Pel.
Pobawię się w adwokata diabła:

W sumie nie dziwię się autorce, bo raz trudno w czasie rzeczywistym pisać coś więcej i oglądać jednocześnie, a dwa,
ten pokaz nie był specjalnie udany, mi też wywarł taki efekt "ziewania". Konami i pozostali kompletnie się nie postaralali.
- Death Stranding 2 na PC - każdy wiedział że będzie czym się tu podniecać?
- Control - też jakoś nie zaskoczył, co tu pisać?
-Capcom dał 2 reklamy swoich gier o których wiemy absolutnie wszystko, co tu więcej pisać.
-Garstka gier Indie które bądźmy szczerzy nie interesują nikogo poza max. 10% czytelników.
-Mogłaby faktycznie napisać coś więcej o tej grze z rycerzami, i o tej z wilkiem i dziewczynką, ale z drugiej strony co tu opisywać jak nawet specjalnie gameplayu nie pokazali. Fajna ta gra ninja składankowa coś jak Tenchu.
- Konami, no bądźmy szczerzy tutaj też biedusia, dali porty MGS4, Castlevania kolejna 2D nuda, i jakiś Paradox - gra dla 10% tutejszych czytelników,
- Silent Hill - ewidentna wtopa, dziwię się że tam się nie kradnie roweru i się nie ucieka XD
- Kena 2 - nikogo tu nie grzeje, bo jedynka była średniakiem.
- Rayman 30 lecie bieda port z emulatorem, łaskawcy
- John Wick - o czym tu pisać jak to tylko cinematic, kompletnie nic nie wiadomo co to ma być,
- tak samo 007 - pokazują filmiki a gameplayu zero.
- Star Wars Racer - ale też pokazali za mało by cokolwiek więcej napisać,
- Dead or Alive - w PL króluje Tekken i MK więc nikogo.
- Marvel bijatyka - to kolejny reskin ich silnika ARC - czyli kolejny FighterZ.
- God of Wary - poza obiecankami aktora głosowego (? a gdzie developerzy?) też nic sensownego się nie dowiedzieliśmy
- Sons of Sparta - 2D ai slop jak się patrzy, ale OK niech będzie, i co tu napisać, ma napisać recenzje gry po 2 minutach od premiery?

Pokaz jest oceniany jako bardzo biedny (pomijam niebieskich fanbojów) i nie dziwię się że autorka też za bardzo optymistycznie nie rozpisywała się. Poza tym, są osobne newsy nt. większości gier z pokazu, więc tam można doczytać więcej.
Osobiście wolę takie relacje na gorąco + osobne newsy, bo przynajmniej wiem że autorka nie będzie mi wmawiać o jakiej BOMBIE jak na płe płe mamy do czynienia.

post wyedytowany przez DarthMadara 2026-02-13 12:58:48
13.02.2026 12:55
14.3
hahahuhiś
0
Legionista

PPE mam zablokowane w routerze żeby przypadkiem tam nie wejść.

Sam pokaz nie był zły, ale nie był też jakiś super. Takie 5/10. A pisanie relacji w czasie rzeczywistym jest dość dziwne. Mi taka zmiana formy nie leży.

13.02.2026 12:56
tenad
14.4
tenad
18
Centurion

DarthMadara a mi się relacja podobała, pokaz już mniej

13.02.2026 13:00
DarthMadara
14.5
DarthMadara
2
Pretorianin

tenad No jaki pokaz taka relacja. Mi też relacja się podobała, bo przynajmniej jest szczera.

13.02.2026 11:20
15
odpowiedz
damianp2581
12
Legionista

Liczyłem że pokażą grę Ananta (project mugen) z datą 2026 no ale trudno

13.02.2026 13:08
Janczes
😒
16
odpowiedz
Janczes
212
You'll never walk alone

chociaz cos rozdawali ?

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl