Zainteresowała mnie tylko nowa Kena i remake trylogii God of War, a reszta to nuda.
Najbardziej jestem zawiedziony brakiem nowych wieści o Bloodbornie, Devil May Cry i pierwszym Silent Hillu lub O.D.
Remaster Station w akcji. Naprawdę kiepsko z tym Sony od lat nic ciekawego nie pokazali.
Podoba mi się ta gra z ośmiornicą ;D Lubie takie gry. Właściwie to tą grą jara się najbardziej .
Nie było tragedii, ale jednak brakowało:
- Devil May Cry 6... nic?
- Kolekcja Castlevanii z ery PS2
- Star Wars... gdzie ta gra od Quantum dreams? Gdzie ten Kotor? A gdzie ta zapowiedziana gra w Old Republic? Skasowane?
- Nowego MGSa - nic zero słowa, za to jakieś DLC do ośmiornicy
- a gdzie Castlevania w 3D coś jak Lords of Shadow? ile dostaniemy jeszcze 2D?
- Stellar Blade 2 ani słowa.
Pozytywne zaskoczenie:
- ta gra z Wilkiem i dziewczyną - myślałem że to spinoff Stellar Blade... bez kitu, ale ok.
- ta gra z dwoma rycerzami
- Legacy of Kain <3 jednak marka powoli wraca do życia!
- ta gra w stylu Tenchu OK
- Star Wars Racer bardzo spoko
Negatywne zskoczenie:
- pokaz Capcomu bardzo słaby reklama dwóch gier które dosłownie zaraz mają premierę....
- Marathon boże jakie to biedne
- Rayman 30 lecie, co za szczyt lenistwa - emulator... a nie dać remake... przecież to kwestia kilku mięsięcy by pixelozę zlikwidować... i nie zapowiedzieć nic z Raymana 2, 3 co za bieda, naprawdę zrobienie remake w silniku Rayman Legends ich tak wiele by kosztowała? XD i kto to kupi?
- SpiderMan 2 w PS+ Extra i jakieś śmiecie... poważnie $ony? teraz to czas dać do PS+ Essential a nie Extra xD
Umiarkowanie podjeście:
- 007 - znowu cinematic?
- John Wick - jakiś nie podobny do aktora...
- Marvel bijatyka i Dead or Alive jakieś obojętne dla mnie...
- God of War - ten 2D to jakoś AI się wydaje, ten styl, jakoś biedne to. 134 zł za to? To dużo... może będzie przecena
- Remake GoW - by nie pokazać nawet twarzy Kratosa to straszna bieda, podejrzewam tanie remastery i dopiero zaczynają? a co oni do tej pory robili od DLC Ragnaroka? To Sons of Sparta? Poważnie? A gdzie ta gra kosmiczna nad którą tyle lat pracowali.
- MGS 4 niby OK, ale to chyba tylko port i nic więcej więc umiarkowane podejście - mimo że jestem fanem.
Całość oceniam na.... 5/10.
- Capcom straszna bieda, jakby nie mieli nic po tym RE9 i Pragmata.
- pokaz Konami sugeruje że tam naprawdę nie jest ciekawie, bieda bieda bieda!
O dziwo nawet jakoś przemówił do mnie Control Resonant. Ten gameplay całkiem spoko, tylko mam nadzieję, że fabularnie to nie będzie dalej to chędożenie bez sensu, tylko w końcu coś się zdarzy.
Meh w sumie. Niby coś tam pokazali ale jak zawsze został niedosyt, że mają tyle genialnych rzeczy które mogliby ruszyć, a dają takie kapiszony, o których ględzą jakieś randomy jakie to dla nich emejzing i lajfczenczing ikspiriens. Jedynie Kena, nindże i ośmiornica były jakąś świeżością, choć ubawiłem się mocno na tym "reboocie" Lord of the Fallen z 2014.
Ku*wasz taka potęga z takimi tytułu w encyklopedii a już 5 rok z rzędu poza kilkoma wyjątkami nic ciekawego.
No jak dla mnie ten pokaz został dzisiaj całkowicie przyćmiony przez ogłoszenie o dacie premiery Gothic Remake xD
Jedyna gra, która mnie jako tako z tego całego pokazu zainteresowała to John Wick, ale reszta... meh.
To ma być dziennikarski materiał i rzetelna relacja? Jak na człowieka po kulturoznastwie, to wygląda żałośnie.
To wygląda jak relacja meczu Legia - Widzew.
To nie komplement. To obelga.
Pobawię się w adwokata diabła:
W sumie nie dziwię się autorce, bo raz trudno w czasie rzeczywistym pisać coś więcej i oglądać jednocześnie, a dwa,
ten pokaz nie był specjalnie udany, mi też wywarł taki efekt "ziewania". Konami i pozostali kompletnie się nie postaralali.
- Death Stranding 2 na PC - każdy wiedział że będzie czym się tu podniecać?
- Control - też jakoś nie zaskoczył, co tu pisać?
-Capcom dał 2 reklamy swoich gier o których wiemy absolutnie wszystko, co tu więcej pisać.
-Garstka gier Indie które bądźmy szczerzy nie interesują nikogo poza max. 10% czytelników.
-Mogłaby faktycznie napisać coś więcej o tej grze z rycerzami, i o tej z wilkiem i dziewczynką, ale z drugiej strony co tu opisywać jak nawet specjalnie gameplayu nie pokazali. Fajna ta gra ninja składankowa coś jak Tenchu.
- Konami, no bądźmy szczerzy tutaj też biedusia, dali porty MGS4, Castlevania kolejna 2D nuda, i jakiś Paradox - gra dla 10% tutejszych czytelników,
- Silent Hill - ewidentna wtopa, dziwię się że tam się nie kradnie roweru i się nie ucieka XD
- Kena 2 - nikogo tu nie grzeje, bo jedynka była średniakiem.
- Rayman 30 lecie bieda port z emulatorem, łaskawcy
- John Wick - o czym tu pisać jak to tylko cinematic, kompletnie nic nie wiadomo co to ma być,
- tak samo 007 - pokazują filmiki a gameplayu zero.
- Star Wars Racer - ale też pokazali za mało by cokolwiek więcej napisać,
- Dead or Alive - w PL króluje Tekken i MK więc nikogo.
- Marvel bijatyka - to kolejny reskin ich silnika ARC - czyli kolejny FighterZ.
- God of Wary - poza obiecankami aktora głosowego (? a gdzie developerzy?) też nic sensownego się nie dowiedzieliśmy
- Sons of Sparta - 2D ai slop jak się patrzy, ale OK niech będzie, i co tu napisać, ma napisać recenzje gry po 2 minutach od premiery?
Pokaz jest oceniany jako bardzo biedny (pomijam niebieskich fanbojów) i nie dziwię się że autorka też za bardzo optymistycznie nie rozpisywała się. Poza tym, są osobne newsy nt. większości gier z pokazu, więc tam można doczytać więcej.
Osobiście wolę takie relacje na gorąco + osobne newsy, bo przynajmniej wiem że autorka nie będzie mi wmawiać o jakiej BOMBIE jak na płe płe mamy do czynienia.
PPE mam zablokowane w routerze żeby przypadkiem tam nie wejść.
Sam pokaz nie był zły, ale nie był też jakiś super. Takie 5/10. A pisanie relacji w czasie rzeczywistym jest dość dziwne. Mi taka zmiana formy nie leży.
Liczyłem że pokażą grę Ananta (project mugen) z datą 2026 no ale trudno