Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Star Wars Zero Company jest review bombingowane za aferę w studiu, a świat obiegły wieści, że na początku nie miała to być gra Star Wars

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
02.09.2026 12:09
Amq_
1
6
odpowiedz
Amq_
33
Konsul
PLUS

Kolejny przykład dlaczego oceny na steam nie mają znaczenia.
Ocena dotyczy gry i to ją się ocenia, nie obchodzi mnie sytuacja pracowników podczas jej produkcji.

03.09.2026 09:42
Apocalipt0
1.1
odpowiedz
Apocalipt0
1
Junior

Amq_ Serio, po jednostkowych przykładach review bombingu na większą skalę, twoim zdaniem oceny na steam nie mają żadnego znaczenia? Nie wiem czy mamy jakąś lepszą metrykę na ten moment oprócz zagrania samemu w grę i ocenieniu. Jeśli gra ma dużo ocen to masz w większości przypadków odzwierciedlenia odczuć graczy co do gry i przecież te opinie możesz przeczytać dla szerszego obrazu.

02.09.2026 12:31
tailless
2
odpowiedz
tailless
9
Centurion

Byłem zainteresowany gierką, ale ciężko by było grać mając z tyłu głowy świadomość jak twórcy zostali potraktowani

02.09.2026 12:41
PanDaneX
3
odpowiedz
PanDaneX
24
Generał

w ramach bojkotu nie kupię mimo iż mam ogromną ochotę zagrać. Srał ich pies

02.09.2026 13:18
maciell
4
odpowiedz
maciell
144
Senator

Ja zakupilem i gra jest swietna. Niestety ma jeden problem z wydajnoscia. Jest po prostu mega zle zoptymalizowana. Serio podziwiam ludzi, ktorzy ida pracowac w gamedevie. To co te firmy uskuteczniaja z pracownikami to sie w glowie nie miesci. No, ale znam tez prywatne firmy budowlane, ktore na okres zimy tez zmuszaja pracownikow na bezplatne urlopy. Mozesz sie nie zgodzic, ale wtedy szybciutko zostanie z Toba rozwiazana umowa. Zycie nie jest sprawiedliwe i czesto ludzie o tym zapominaja.

02.09.2026 18:22
Bociek69
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Bociek69
66
Byle do Wiosny

Witamy w korpo 🤣🤣🤣

Jak trzeba pracowac po godzinach - To jestesmy jedna wielka rodzina.
A jak chcesz zaplaty za prace - To kopa w ryj i zwolnienie i sie nie znamy.

02.09.2026 18:25
maciell
5.1
1
odpowiedz
maciell
144
Senator

Bociek69 Tak to nie tylko w korpo. Kto pracowal u prywaciarza w latach 90/2000 ten sie w cyrku nie smieje.

02.09.2026 21:56
Meno1986
6
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Meno1986
207
Szkubany Myszor

Spieprz ocenę grze za to, że twórców wysłano na bezpłatne urlopy w obawie o sprzedaż tytułu.
Licz na to, że ludzie zniechęceni oceną kupią grę, a pracownicy będą mogli wrócić do pracy.
:/
Coś tu chyba nie do końca z logiką u graczy. Zamiast przeprowadzić positive bombing, zachęcić w necie ludzi do zakupu gry, sprawić, żeby studio odbiło się od dna, zaliczyło sukces kasowy i żeby wszyscy mogli wrócić do pracy i jeszcze otrzymać premie, to postanowili zrobić na odwrót. Brawo.

03.09.2026 09:45
Apocalipt0
6.1
odpowiedz
Apocalipt0
1
Junior

Meno1986 Pełna zgoda, że jest to kontrproduktywne robić review bombing jeśli zależy nam na grze/pracownikach, ale z tego co widzę chyba część graczy się ogarnęła i tak jak ty nawołują raczej do positive bombingu w recenzjach na steam

02.09.2026 23:08
CyxVonTrix
7
odpowiedz
CyxVonTrix
1
Chorąży

A ja powiem tak- nie wiem co to za studio i mi wszystko jedno czy istnieją czy nie. Moje ulubione marki z czasow dziecinstwa i tak juz zniszczyli i zaorali durne garnitury bez wiedzy o czymkolwiek, wiec mam to gdzies. Czekam az gra flopnie i potanieje na wyprzedazy, wtedy kupie połataną za grosze i będę dobrze sie bawic.

02.09.2026 23:21
Marky
8
odpowiedz
Marky
39
Generał

Poleciałbym tu oklepanym klasykiem Grzegorza, ale szkoda strzępić...

Co ci sami gracze review bombingujący Zero Company by powiedzieli, gdyby studio zbankrutowało tuż przed wydaniem gry i wszyscy wylecieliby z roboty zamiast skończyć na bezpłatnych urlopach?
Bit Reactor skończyły się na ostatniej prostej pieniądze i musieli to zrobić, bo albo to albo zwolnienia i bankructwo studia lub wydanie gry niedpracowanej.
Teraz transze od EA zaczną spływać, to wrócą z urlopów i zaczną pracę nad czymś innym, proste.
A tak to by może nie mieli do czego wracać.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl