Komentarze do wiadomości: Sony szykuje grunt pod wysoką cenę PS6. Sprzęt ma bronić się „wartością”, nie dopłatą producenta

Forum Konsole
Dodaj komentarz
30.06.2026 09:44
prawdziwy
1
odpowiedz
prawdziwy
39
Konsul

Jaka wartość jest z tego, że 2 większe gry wpadną co roku, 3–4 bardzo dobre AA i reszta indyki?
Czy może ich granie usługami huehue.

30.06.2026 09:45
Thorvir
2
odpowiedz
Thorvir
18
Legionista

Cóż - dla mnie niewielka strata. Mam podstawowe PS5 i nie czuję potrzeby i presji by przerzucać się na PS6 (o ile w ogóle można na ten temat mówić w tej chwili). PS5Pro też ominąłem. Może zakupię sobie Portala jak złapię jakąś dobrą okazję cenową. Ot jedna jedyna zaleta mojego wieku - brak presji na zmianę wszystkiego na czym się gra.

Ciekawy jednakże jestem czy influencerzy i jutjuberzy nakręcą sprzedaż - czy też będzie to piękna katastrofa. Ciężkie czasy nastały dla wypuszczania jakiegokolwiek sprzętu.

30.06.2026 09:53
Kwiliniosz
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Kwiliniosz
84
Generał

Oczywiście, że sony musi przerzucić wzrost cen konsol na graczy. Kiedyś dobra sprzedaż singlowych AAA pozwalała sprzedawać konsole ze stratą i zarabiać na sprzedaży gier, no ale teraz idą w gry usługi, także ten... 😅

30.06.2026 10:45
3.1
odpowiedz
BlackTone
54
Generał

Kwiliniosz A czytać nie nauczyli w szkole? Mowa jest znaczącej stracie nie żadnej

30.06.2026 09:55
4
odpowiedz
1 odpowiedź
dzielny_wilk
0
Legionista

PS6 wyjdzie gdzieś w 2028 r, to jak mogą już teraz szykować grunt ? znowu zmyślacie klikbait a to że będzie ps6 drogie to wszyscy już wiedzą

30.06.2026 10:16
Rumcykcyk
4.1
odpowiedz
Rumcykcyk
137
Ojciec Zarazy

No ale ram muszą już zamówić, a że niby zmowa to im liczą jak za zboże. Dysk SSD też pasuje jakiś wsadzić.

30.06.2026 10:12
Jeżowiec
5
odpowiedz
Jeżowiec
8
Centurion

U spoko, PS6 jeszcze w tym roku na premierę GTA? Bo w 30 klatkach to jak zwierzęta

30.06.2026 10:44
Felipe
6
odpowiedz
Felipe
27
Messiah

Powinien bronić się grami, które tylko na ten sprzęt będą wychodzić, bo w przypadku PS5 to bieda z tym jest.

Forum Forum Konsole
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl