Od dawna powtarzam, że nie ma drugiej tak antykonsumenckiej branży i nie ma żadnego bata na tych sk....synów.
Społeczność graczy już im dziękuje w komentarzach Steam, oceny pikowały zasłużenie w dół. Osobiście odciąłem się od mainstreamowych strzelanek typu CoD i Battlefield, pozostając z boomeshoterami. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba, biorąc pod uwagę zwłaszcza antykonsumenckie posunięcia największych studiów.
PIękne podejście do klientów... Ten kto wypowiedział to od razu do wyrzucenia z korpo i od razu wysłać go w jedno słuszne miejsce. Czyli na zmywak. Bo ten facet tylko tam się nadaje
Od dawna powtarzam, że nie ma drugiej tak antykonsumenckiej branży i nie ma żadnego bata na tych sk....synów.
"Wyobraźcie sobie hipotetyczną sytuację – kupujecie nową książkę, ale tym razem decydujecie się na wybór ebooka. Po co wam fizyczne wydanie, przecież tylko zajmuje miejsce i się kurzy. Realizujecie więc zakup, dodajecie tytuł do biblioteki i czekacie na wolną chwilę, by zasiąść do czytania. W końcu do tego dochodzi i nagle spotyka was niespodzianka. Otóż z ebooka nagle usunięto część rozdziałów."
Ale... ebooki wpadają w formie DRM. Przecież dostajemy finalny plik. Ja czegoś nie wiem, czy autor nigdy nie kupował ebooka?
150h pograłem od premiery. Strasznie odrzuca mnie cod'owatość tej gry, tragiczny bloom i hit reg i nie jestem w stanie zagrać więcej niż kilka sesji. Mam grę od preordera, a rangę całe 101 xD
Może to właśnie powinienem zrobić, czyli pójść za przykładem twórców i odjąć ich dziełu nieco punktów. Bo dzisiaj BF6 dostałby ode mnie co najwyżej „piątkę”. Tak na zachętę.
A może to właśnie jest rozwiązanie? Wprowadzenie wersjonowania ocen dla wybranych gier.
Czyli poza oceną premierową pojawiające się post recenzje czy to w wypadku gier długożyjących i ich rozwoju czy to gier które przeszły metamorfozę, były rozwijane lub psute tak, że znaczaco wpływa to na odbiór gry.
W wypadku serialu oceniamy każdy odcinek lub chociaż sezon, może w wypadku tego typu gry też raz na jakiś czas (może rok, może większy update) powinna się pojawić aktualizacja oceny.
Heh ciekawie widzę się robi bo część graczy jak
Tak samo z trybami, wszędzie widzimy komentarze w których ludzie narzekają na nadmiar trybów i co z nich wynika dłuższe szukanie serwerów i przeładowanie menu - do tych ludzi zaliczam się ja i rotowanie ich jest według mnie OK. Z drugiej strony znowu mamy autora wątku, który zarzuca twórcom coś, czego oczekiwała znaczna część społeczności graczy.
Podsumowując gra jest dobra, ale nie da się zadowolić wszystkich. I tak źle i tak źle.
Taaa, a najlepiej świadczą o tym masowo wystawiane negatywy w ocenach...
Tak samo z trybami, wszędzie widzimy komentarze w których ludzie narzekają na nadmiar trybów i co z nich wynika dłuższe szukanie serwerów i przeładowanie menu
Gdzie niby są te komentarze i jaki stanowią odsetek wszystkich komentarzy punktujących problemy BF 6? Serio pytam bo bardzo ciężko jest mi sobie wyobrazić, że gracze faktycznie narzekają na zbyt duży wybór. Trochę absurdalne.

Ponad 10 lat nie grałem w gry i 2 lata temu postanowiłem do tego wrócić, ale ostatnie miesiące pokazują mi, że to chyba nie był dobry krok, bo trafiłem na gaming z początkowymi (dla niektórych już pewnie rozwiniętymi) objawami martwicy.
Po drugie: przed tą 10-letnią przerwą grałem od 1997 w masę gier (prawie 15 lat) na różne konsole (zaczynając od PSX i Segi Dreamcast, potem PS2, a następnie Xboxa360) i PC. Cóż, widocznie anonimowy "typ" z internetu wie lepiej, czy się na tym znam. Poza tym, przez to 10 lat mojek nieobecności, powiększyły się tylko światy w grach, wyładniała grafika i pojawiła się masa gier indie, które jeszcze ratują ten rynek. Zero innych zmian.
Po trzecie: nie miałem na myśli samych gier, a bardziej chamskie i złodziejskie podejście do graczy przez twórców oraz korporacje
Masz rację, chyba muszę bardziej rozsądnie wybierać gry, w które chcę zagrać, a nie patrzeć tylko na modne produkcje.
Serio typie czepiasz się gościa, że tak do ciebie powiedział na forum o grach? Tutaj każdy jest równy - każdy jest graczem z pasji (no prawie, niektórzy tu siedzą dla dram i trollingu) i będziemy się tak do siebie zwracać.
Uncharted 4, Darkest Dungeon, Grim Dawn, Hearts of Iron IV, Doom, Stellaris, Dishonored 2, XCOM 2, Dark Souls 3, Quantum Break, Tyranny, Titanfall 2, Gearsy 4, BF1, Shadow Tactics, Inside, Firewatch, Forza Horizon 3, Shadow Warrior 2, The Last Guardian, Beholder, The Witness, Abzu, Unravel a do tego masa mniej znanych indie gierek.
Mało? A to są ciekawe gry TYLKO z 2016 roku xD Pomnóż razy 10 i masz bogatą bibliotekę perełek do ogrania na lata.
Dobrze że zrozumiałeś że rozsądnie będziesz dobierał sobie gierki pod siebie bo w tym przypadku każdy gracz jest inny, mi np podobało się wiele gier które masowo są hejtowane.
Co zrobic? Głosować portfelem.
Społeczność graczy już im dziękuje w komentarzach Steam, oceny pikowały zasłużenie w dół. Osobiście odciąłem się od mainstreamowych strzelanek typu CoD i Battlefield, pozostając z boomeshoterami. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba, biorąc pod uwagę zwłaszcza antykonsumenckie posunięcia największych studiów.
Nie zgodzę sie? z autorem - co jak co, ale skiny w grze wcale nie są żenujące. EA dotrzymało słowa i skórki nie są krzykliwe i pasują do klimatów militarnych.
Co do wybredności, to z definicji to ktoś, komu bardzo trudno dogodzić. Ja akurat mam minimalne wymagania, tj niech BF będzie po prostu Bf-em tylko tyle.
Dobrze że tą grę dostałem pomimo że i tak w nią nie gram, nie dałbym grosza nie licząc ich mikropłatności po prostu nie znoszę ea.
Dlatego też już nie kupuję gier tylko je ściągam z neta i pokazuje im faketa ;D
Nie wiem skąd to zdziwienie, przecież to gra-usługa, tak naprawdę w każdej chwili mogą całkowicie wyłączyć serwery.
I po co ten krzyk? BF7 też kupią przedpremierowo z wyciekająca śliną z kącików ust, bo przecież większość graczy to narkomani.
Ale bf6 nie miał zwykłego deatchmatchu. Tylko team albo squad. To zabawne bo cod robi tak od zawsze i nikt nic nie mówi. No ale nie ciekawie odwalają jak zawsze zresztą.
Całe szczęście nie kupiłem, chociaż beta nieźle mnie do tego namawiała. Szczerze, to nawet mi nie żal tych ludzi. Jak dla mnie to mogą nawet wyłączyć serwery za 5 minut. Jak kupuje się gry usługi i wspiera antykonsumenckie postawy wydawców i producentów to trzeba brać wszystko z dobrodziejstwem inwentarza.
Bungo i Destiny pokazało lata temu, że tak można. No ale, na dłuższą metę im to się nie opłacało ;P
Pan redaktor zapomniał chyba o tym by czytać dalsze aktualizacje i grać na emocjach bo to jest najprostsze. DICE samo stworzyło sobie problem i teraz bohatersko zwalcza ten problem i tu zgoda. Pan redaktor zapomniał napisać że te tryby są dalej w grze. Na bf portal są i w trybie rotacyjnym co mam nadzieje się zmieni. Zamiast pisac emocjami róbcie porządny research w każdym przypadku gry.
To co mają powiedzieć ci chorzy biedni gracze którzy kupili to coś za 300 zł aby tylko ograć ten nędzny tryb dla jednego gracza?
To jest absurdalny artykuł, bo zacząć należy... od analizy umowy, jaką zawarłeś z producentem gry. I choć nie gram w BF6 (tylko ograłem open betę) to zważywszy, że to wielkie korpo z masą prawników, w umowie jest zawarte to działanie, które właśnie wdrażają.
Z mojej strony sugeruję zacząć krytycznie podchodzić do wielkich korporacji PRZED zakupem i kupować gry AA, od ambitnych mniejszych studiów.
wystarczy nie kupowac. mnie ta wiadomosc bardziej bawi niz wkurza bo mam beke z naiwniaków co płacą 300 zł za gre xD
Poczekajcie na Sony i ich 1.01.2028. Cała cyfryzacja wyjdzie nam bokiem. W końcu oni też już wywalili ponad 500 filmów z cyfrowej biblioteki pomimo, że ludzie zapłacili.
Nie jest prawdą autorze, że każda kolejna aktualizacja była wprowadzaniem "idiotycznych zmian" - wręcz przeciwnie. Obecny kształt Battlefielda przypomina dokładnie tę grę, którą gracze pokochali w przeszłości. Tak samo dodawane mapy cieszą się uznaniem, a skórki (z których akurat nie korzystam) wcale nie są "żenujące" i "wpychane do gardła" (czy Ty autorze w ogóle grasz ostatnio w BFa?). Aby nie być gołosłownym wystarczy po prostu poczytać opinie i wyciągnąć z nich clou.
Zupełnie inną sprawą jest natomiast to, o czym piszesz w sprawie trybów gry - moim zdaniem nic nie tłumaczy takiego zachowania Battlefield Studios. Tym bardziej że znalezienie chętnych osób do gry nigdy nie było problemem.
Sumarycznie mam wrażenie, że jest to jakaś forma umyślnego zabijania popularności "szóstki", aby przygotować się na wydanie następnej części już na jesieni 2027 r. Takie ubijanie gry było już w przeszłości przy okazji BF V, który to miał swój renesans im bliżej było wydania BF 6.
Dlatego gdy będą do was docierać wieści jakie to niemiłe rzeczy spotykają EA pod saudyjskim butem, pamiętajcie aby się uśmiechnąć.
Poczytajcie sobie to:
"Gracz Battlefielda 6 z ponad 400 godzinami na koncie dostaje pełny zwrot na Steamie po usunięciu kluczowych trybów"
https://share.google/xbGq2InvQDxMWqUe9
Hah. Od kiedy to płacisz za zawartość? Płacisz za dostęp do usługi. A to ogromna różnica...