Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Serial Harry Potter od HBO coraz bliżej. Nowy zwiastun zdradza więcej, niż się spodziewaliśmy

Forum inne
Dodaj komentarz
02.09.2026 18:45
cycu2003
4
8
odpowiedz
cycu2003
271
Legend

Jakby nie ten Snape to byłoby do przeżycia. Trochę dziwnie się ogląda właściwie te same sceny (jest masa nowych) z innymi aktorami

02.09.2026 18:33
MrPawlo112
3
7
odpowiedz
MrPawlo112
70
Pretorianin

Ten Snape xD

02.09.2026 17:22
Crazy_Bambino
1
1
odpowiedz
Crazy_Bambino
55
Konsul
PLUS

Oni sie tak przymierzają że dzieciaki grające bohaterów zaraz będą starsze ode mnie xD

02.09.2026 17:58
1.1
4
odpowiedz
Marian Padzioch
2
Junior

Crazy_Bambino zaraz kręcą drugi, widać celują z premierami co roku. Czego ty się czepiasz?

02.09.2026 20:30
1.2
1
odpowiedz
toyminator
104
Legend

Marian Padzioch Tego, że aktorzy już zdążyli się zmienić :D Ale na razie pasuje, bo powinni wyglądać na rok starszych w drugim sezonie. Ale już w 3 albo 4 mogą wystrzelić, i nagle Harry będzie miał pod koniec dwa metry wzrostu;D A może się to zdarzyć. Dzieciaki niewiadomo jak urosną.

03.09.2026 00:16
Marky
1.3
odpowiedz
Marky
39
Generał

toyminator No ale dosłownie w tym roku jeszcze kręcono 1 sezon, a drugi już zaczęli kręcić w sierpniu.
Więc jest to zgrane tym razem z dorastaniem aktorów (taki jest zresztą zamysł jeśli chodzi o harmonogram zdjęć do kolejnych sezonów czyli książek), co w przypadku filmów nie wyszło.
A z wzrostem to też nie wiedzieli przecież kręcąc filmy jak wysocy wyrosną poszczególni aktorzy. Zresztą już przed Więźniem Azkabanu filmowcy mocno rozważali wymianę całego tria na młodsze dzieciaki z tego właśnie powodu, przede wszystkim z względu na Ruperta Grinta, który wtedy mocno urósł.
Potem zresztą z innego powodu była taka sytuacja przed Zakonem Feniksa, Emma Watson chciała zrezygnować, a Daniel Radcliffe powiedział później, że też wtedy się mocno nad tym zastanawiał. A jak jedno by zrezygnowało to musieliby wymienić całą trójkę.

post wyedytowany przez Marky 2026-09-03 00:19:07
03.09.2026 00:18
Marky
1.4
odpowiedz
Marky
39
Generał

Crazy_Bambino Akurat kręcą bardziej na bieżąco (zdjęcia do pierwszego sezonu zakończyły się późną wiosną tego roku) niż filmy.
Już robią drugi sezon od sierpnia.

03.09.2026 06:43
1.5
1
odpowiedz
lis22
102
Generał

toyminator W filmach było inaczej?
Kamień Filozoficzny - 2001
Komnata Tajemnic - 2002
Więzień Azkabanu - 2004
W trzecim filmie mamy całkowitą zmianę kolorystyki, stylistyki, wyglądu bohaterów, kostiumów, scenografii i wyglądu Hogwartu.

02.09.2026 18:09
Racja
2
odpowiedz
Racja
17
Generał

Nowe skiny postaci ale i tak będzie fajnie.

02.09.2026 18:33
MrPawlo112
3
7
odpowiedz
MrPawlo112
70
Pretorianin

Ten Snape xD

02.09.2026 18:45
cycu2003
4
8
odpowiedz
cycu2003
271
Legend
MAX

Jakby nie ten Snape to byłoby do przeżycia. Trochę dziwnie się ogląda właściwie te same sceny (jest masa nowych) z innymi aktorami

02.09.2026 19:28
😜
5
1
odpowiedz
makaronZserem
59
Generał

Będzie zabawnie jak powstanie piracka wersja tego serialu, gdzie tego Snapea, AI zamieni na Alana Rickmana, piękne czasy się szykują bo na pewno za jakiś czas będą powstawać takie projekty, gdzie każde badziewie czy niedoskonałość w filmach czy serialach będzie można sobie samemu skorygować XD

I zobaczcie jakie to piękne AI pogodzi lewaków z prawakami każdy będzie mógł sobie zmieniać co chce jak im się żywnie podoba ;P XD

Komuś nie podoba się kobieta, zamieni na faceta, komuś facet, zamieni sobie na transa, itp. jazda bez trzymanki XD

post wyedytowany przez makaronZserem 2026-09-02 19:30:09
02.09.2026 20:28
6
1
odpowiedz
toyminator
104
Legend

Powiem tak.Wygląda spoko, ale ja magii nie czuję. No ale w średnim wieku, książki czytałem wielokrotnie, filmy dziesiątki razy. To się albo przejadło, albo po prostu już nie potrafię się tak wczuć. Ale obejrzę.
Co do Snape. Jest jak jest, akurat ta rola czarnego aktora jest bez sensu. Urna Dumbledore czarny i byłoby ok.
A ten aktor ma naprawdę ciemną karnację, i w takich włosach to wygląda mega słabo. ALE głos, w sensie wypowiadane kwestie brzmią w moich uszach dobrze. I piszę to szczerze. Ogólnie będzie się ciężko przyzwyczaić do nowych aktorów,bo filmy wryły się mocno w głowę.
Szczególnie przez pierwsze dwa sezony, bo filmy były b dobrze zekranizowane. Od trzeciej części serial pokaże już więcej tego czego nie było w filmach.

02.09.2026 20:38
7
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

No proszę, poprawili kolorystykę, ponownie "marudzenie" przyniosło dobrych skutek, no kto by się spodziewał ;)
Ogólnie jakoś tak sztywnie, sterylnie, całość przypomina sztukę w teatrze niż serial.

03.09.2026 06:38
7.1
1
odpowiedz
lis22
102
Generał

LokalnyRzezimieszek Nie zgodzę się, jest dużo luzu pomiędzy uczniami, nie jest tak sztywno jak w filmie, jest o wiele bardziej naturalnie, zachowanie uczniów też jest bardziej naturalne. To właśnie w filmach Hogwart był sterylny, do tego w każdym filmie był inny Hogwart, zmieniał się jego wygląd, dochodziły nowe miejsca, całość była bardzo niespójna wizualnie.
Tutaj bardzo fajne jest też to, że potrawy na uczcie nie pojawiają się ot tak, tylko wyskakują na stoły a nawet spadają na podłogę, czuć, ze jest to przeniesienie z kuchni a nie wyczarowanie :P

03.09.2026 07:36
7.2
odpowiedz
Probitas
17
Centurion

lis22 I co najważniejsze: harry Potter w końcu używa magii! Przypominam że jedyny raz gdzie Harry użył magii w filmie to podczas wybierania różdżki xD

02.09.2026 22:49
BFHDVBfd
8
odpowiedz
BFHDVBfd
183
Requiescat in Pace
PLUS

Kompletnie mnie ten serial nie interesuje. Pomijając już Snepe, to praktycznie każdy casting wydaje się gorszy od ich odpowiedników z filmów. Zupełnie niepotrzebny serial.

02.09.2026 22:56
Apostol_93
9
odpowiedz
3 odpowiedzi
Apostol_93
101
Świadomość Wszechświata
PLUS

Średnio to widzę. Muzyka w zasadzie nieistniejąca, nie ma żadnych emocji.
Już widać, że niektóre sceny są zapożyczone z filmu jeden do jednego.
O Snapie nie wspomnę.
Zamiast zrobić coś nowego, świeżego, pomysłowego, stworzyć nowe uniwersum lub rozbudować istniejące, to będą w kółko mielić to samo przez kolejne 50 lat...

post wyedytowany przez Apostol_93 2026-09-03 09:52:00
02.09.2026 23:57
Marky
9.1
odpowiedz
Marky
39
Generał

Apostol_93 Muzyka jest do trailera, to nie jest muzyka z serialu...
Sceny są jeden do jednego, bo... jak mają być inne skoro są jak w książce?

03.09.2026 11:00
Apostol_93
9.2
odpowiedz
Apostol_93
101
Świadomość Wszechświata
PLUS

Marky Może masz rację, a może nie, zobaczymy jak wyjdzie... Samemu przeczytałem te książki jakieś 10x wszystkie, więc wolę się za bardzo pozytywnie nie nastawiać, bo potem będzie zawód...

03.09.2026 20:11
Marky
9.3
odpowiedz
Marky
39
Generał

Apostol_93 Ja też książki czytałem z 10 razy i ja akurat już jestem pozytywnie nastawiony, bo widać w tym zwiastunie z dwoma wyjątkami (czyli Snape i nie turban Quirrela) znacznie większą dbałość o detale.
Przede wszystkim w końcu Neville dostanie tyle czasu ile powinien i zostanie pokazany jak powinien. Ale jest też tu mnóstwo małych drobiazgów, które widać po kilku obejrzeniach - miotła w gabinecie McGonagall (kanonicznie przecież sama była świetną zawodniczką Quidditcha w czasach szkolnych i uwielbiała Quidditcha - stąd w sadze przecież kilka razy odpuściła Potterowi), list Harrego, który jest większy niż Rona (przecież pierwszy list Harry dostał mugolską pocztą, listy noszone przez sowy musiały być mniejsze i lżejsze), Teodora na łóżku Neville'a i wyryte na barierce łóżka WW czyli prawdopodobnie William (Bill) Weasley.

03.09.2026 00:25
SnakePlissken
10
odpowiedz
2 odpowiedzi
SnakePlissken
230
Ulubieniec forum Claude

Pomijając już Snejpa, który straszy Harrego samym spojrzeniem zanim nawet się odezwie to najbardziej(poza całością) nie pasuje mi Ron i McGonagall. Miny rudzielca były specyficzne w filmach a Maggie Smith uwielbiam w każdej roli. Ta Minerwa nie jest aż tak przyjemna ale serial ma bardziej opierać się na książkach.
Najbliżej do filmowej wersji jest chyba Hermionie i ta nawet dobrze wypada.

03.09.2026 11:06
Pleśniowy_Stwór
10.1
odpowiedz
Pleśniowy_Stwór
1
Chorąży

SnakePlissken mi jeszcze Dumbledor nie siadł, a jesli chodzi o Rona i McGonagall to Ron o wiele bardziej mi tu nie pasuje. Ją jeszcze przeżyję ale z Ronem i Dumblem będzie gorzej.

03.09.2026 19:57
Marky
10.2
odpowiedz
Marky
39
Generał

SnakePlissken A mi pasuje, ten Ron nie robi głupich min

03.09.2026 12:33
ElToroLoco
11
odpowiedz
ElToroLoco
36
Centurion

No nie wygląda to tragicznie ale ten Snape... Widziałem Adama Drivera w wywadzie z Tatumem jak mówi "cocktails" i nie odzobacze w nim idealnego Severusa S. Mimo wszystko trzymam kciuki bez hejtu

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl