Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Senua to będzie Hellblade 2, o którym marzyli gracze. Zapowiedziany 6 lat temu mroczny projekt został złożony w krwawej ofierze

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
08.06.2026 21:18
1
odpowiedz
jowiz
53
Centurion

Ja leje,chłopy w 2026 chwalą się że po dwóch częściach w końca dodadzą mechanikę skakania 😆 peak i goty jak nic

09.06.2026 10:15
MilornDiester
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
MilornDiester
59
Generał

Brzmi dobrze ale...

Hellblady wyróżniały się tym, że starały się odejść od "rozgrywki jako rozrywki" na rzecz poważniejszego doświadczenia.

Po premierze jedynki dużo było głosów, że gra oddaje perspektywę osoby chorej na psychozę lepiej niż mogłoby to zrobić jakiekolwiek inne medium.

Mam nadzieję, że mają ciekawy pomysł na opowieść a mechaniki będą służyć wzmocnieniu narracji i doświadczenia a nie stanowić zabawę samą w sobie. Oczekuję maksymalnego zanużenia się w umysł osoby, która postrzega i odczuwa świat inaczej a nie biegania sobie i ciachania przeciwników dla funu. To powiedziawszy, grze przydałoby się większe zróżnicowanie mechanik bo dwójka momentami przypominała film. A nie o to przecież chodziło...

A projektu Mara żal... zapowiadało się ciekawie i mam nadzieję, że Ninja Theory nie stanie się teraz studiem jednej marki...

10.06.2026 08:01
2.1
odpowiedz
Peregrino82
6
Centurion

MilornDiester Dwójkę kupiłem zaledwie kilka dni temu i zagram w nią, gdy tylko znajdę więcej czasu. Z zasady nie czytam recenzji ani nie oglądam materiałów dotyczących gry przed rozpoczęciem zabawy, jednak po kilku komentarzach, na które ostatnio się natknąłem wygląda na to, że druga część znacząco różni się od pierwszej.

Byłoby trochę szkoda, gdyby okazała się typowym walking simem, ponieważ z mojej perspektywy jedynka znalazła idealny balans między narracją, zagadkami i gameplayem. Mam nadzieję, że pod tym względem trzecia część będzie bliższa pierwszej odsłonie serii. Największą siłą tej marki jest nie radosne ubijanie przeciwników, a przede wszystkim jej historia i to jak została opowiedziana.

10.06.2026 08:20
MilornDiester
2.2
odpowiedz
MilornDiester
59
Generał

Peregrino82 Przede wszystkim dwójka jest wyraźnie krótsza od jedynki. Walka i zagadki są dość podobne (są też nowe zagadki) więc nie jest to wyłącznie walking sim.

Jednak takich ciekawych etapów jak wędrówka wśród ciemności albo walka na słuch z potworem jak w jedynce, tutaj za bardzo nie pamiętam.

15.06.2026 08:47
Mówca Umarłych
3
2
odpowiedz
Mówca Umarłych
145
Pan Milczącego Królestwa

Obie poprzednie gry z tej serii miały swój specyficzny gameplay i prowadzenie opowieści, mam tylko nadzieję, że, pod naciskiem malkontentów na taką rozgrywkę, nie zmienią kolejnej gry w sieczkę jakich pełno na rynku.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl