Wszystko fajnie, ale jednak trochę przyczepie się do tego szumnie podkreślanego ogromnego obszaru. Patrząc na ilość bossów, questów itp. i tą grafikę z obszarem to "zagęszczenie" mapy będzie dużo skromniejsze - czyli więcej biegania po pustych obszarach z ewentualnym zwykłym trashem.
Grałem w to i fajna gierka, ale nie sądzę bym chciał do niej wracać. Archaiczna grafika trochę mnie odtrąca.
19 dolców w dzisiejszych czasach za potężne DLC to grosze. Activision za połowę contentu FoA krzyczałby sobie z 40 dolców xD
Ta gra była tak potężnie wielka, że ciężko to było porównać z innymi aRPGami tego okresu, no może poza PoE. Dawno tego tytułu nie odświeżałem, ciekaw jestem czy poprawiła się kwestia obsługi pada.
No i ciekawe co Crate wymyśli dalej... może jakiś aRPG nowej generacji?
Szkoda że gry nie da się kupić na XBoxie w UE, bo autor nie chce dopełnić roboty papierkowej. 😞
Rozmiar świata większy niż w dwóch poprzednich dodatkach razem wziętych, a questów i potworów mniej więcej tyle co w każdym dodatku z osobna.
Oby nie był pustawy ten duży świat bo bardzo czekam na kolejny dodatek do mojego ulubionego h'n's.
Uwielbiam Grim Dawn, ale w sumie zastanawiam się, czy kupić. Nie udało mi się nigdy zacząć poprzednich dodatków, podobnie zresztą jak w Titan Quest, gdzie na podstawce kończyłem zabawę
Był to dla mnie przez wiele lat najlepszy h&s na rynku. Mam ponad 500h nabite. Obecnie już chyba nie zagram. Gra się strasznie brzydko zestarzała. Nie chodzi mi tylko o grafikę, ale też mechanikę walki czy nawet dźwięk. Kilka dni temu grałem ze dwie godzinki i czuć uplyw czasu. Potrafię grac w brzydsze gry, nie muszę mieć graficznych bajerów. Ale w Grim Dawn ta starość jest już w każdym aspekcie gry. Nie mówię kategorycznie nie, ale mam obawy. Przed premierą zainstaluje jeszcze raz i spróbuję pograć, może zaskoczy 🙂
Nie wiem czy zagram. Mam właściwie tylko jedną skończoną postać(no prawie, bo nie będę grał setki godzin, żeby zdobyć wszystkie idealne przedmioty pod build) I chyba 10 builidów którymi skończyłem wszystko, i zacząłem grać na trudniejszym poziomie, i jeszcze 5 którymi nie skończyłem gry, bo mnie po prostu to zmęczyło ;D Niby jest masa builidów, ale mam wrażenie że po 15 postaciach, wszystkie inne wyglądają zbyt podobnie w gameplayu.
Już ostatnio coś zmienili w grze(albo mają zmienic?) Miał byc unik dodany, zmieniony balans czy coś. I boję się wrócić, i znowu grzebać w starych postaciach, bo sie okaże żę teraz są beznadziejne ;D
Chyba najlepiej będzie po wyjściu DLC zrobić z dwa nowe builidy od początku z nowymi możliwościami.