Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Rockstar z GTA 6 pokazuje to, co widać w całej branży. Korporacje coraz mniej przejmują się graczami

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
07.08.2026 11:04
Sepecha
1
24
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Rzygam już tym GTA, a nawet jeszcze nie zagrałem. I długo nie zagram, bo srokstar potrzyma pececiarzy Bóg wie ile. Najgorsze jest w tym to, że otwierasz lodówkę i masz pięćset artykułów o analizach, doniesieniach, plotkach, możliwych datach premier trailerów, zapowiedzi teaserów, "tego dnia to już na pewno będzie". Nie widzieliśmy nanosekundy gameplay'a, teraz będziemy się trzy tygodnie szykować na wielką premierę zapowiedzi. Wiem, że nie muszę w to klikać i komentować, nie chcę być też wiecznym malkontentem, po prostu mam wrażenie, że w GTA VI mam już spędzone 500 godzin. To wszystko przypomina mi jakiś zbiorowy fever dream albo sceny z Idiokracji.

07.08.2026 14:39
8
9
odpowiedz
Ummon
75
Konsul

A gdzie jest opcja: nie zamierzam tracić czasu na oglądanie reklamy gry której nie planuję kupić? Ja wiem że im bliżej premiery tym będzie gorzej, ale drama o zapowiedź zapowiedzi trailera na wyłączność przez 6 godzin jest strasznie smutna.

07.08.2026 11:32
3
8
odpowiedz
11 odpowiedzi
boy3
152
Legend

To już chyba można powiedzieć, że GTA 6 to najbardziej przehypowana gierka wszechczasów 😂

A sama gra to będzie nic wybitnego, dadzą duży świat, ładniejszą grafikę, i tyle. Będzie to samo co z 5, tylko fabuła, miasto, przerywniki czyli cutscenki i postacie inne, no ale niektórzy się zesrają ze szczęścia bo będzie ten denny w mojej ocenie tryb multi 😁

post wyedytowany przez boy3 2026-08-07 11:32:36
07.08.2026 13:35
6
5
odpowiedz
ultraSsak
40
Pretorianin

Czego nie ma czwartej opcji w ankiecie "Gdzie planujecie obejrzeć zwiastun Grand Theft Auto VI: An Extended Look?"

- Nigdzie, mam nadzieje, że uda mi się go nie zobaczyć.

07.08.2026 11:04
Sepecha
1
24
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Rzygam już tym GTA, a nawet jeszcze nie zagrałem. I długo nie zagram, bo srokstar potrzyma pececiarzy Bóg wie ile. Najgorsze jest w tym to, że otwierasz lodówkę i masz pięćset artykułów o analizach, doniesieniach, plotkach, możliwych datach premier trailerów, zapowiedzi teaserów, "tego dnia to już na pewno będzie". Nie widzieliśmy nanosekundy gameplay'a, teraz będziemy się trzy tygodnie szykować na wielką premierę zapowiedzi. Wiem, że nie muszę w to klikać i komentować, nie chcę być też wiecznym malkontentem, po prostu mam wrażenie, że w GTA VI mam już spędzone 500 godzin. To wszystko przypomina mi jakiś zbiorowy fever dream albo sceny z Idiokracji.

07.08.2026 11:17
lolmaster
1.1
9
odpowiedz
lolmaster
189
Generał

Sepecha Tylko zadaj sobie jedno pytanie: dlaczego właśnie przy GTA tak jest?

Dlaczego setki portali potrafią przez trzy tygodnie analizować zapowiedź zapowiedzi trailera? Dlaczego każda plotka generuje tysiące komentarzy? Dlaczego inne studia nie mogą po prostu zrobić dokładnie tego samego i wywołać identycznej histerii? Bo nie mogą.
Rockstar przez kilkadziesiąt lat zapracował sobie na pozycję, w której może praktycznie milczeć, wrzucić jeden obrazek albo kilkadziesiąt sekund materiału i pół internetu zaczyna go analizować klatka po klatce. Czy się komuś GTA podoba, czy nie, to nie powstało z niczego.

GTA III, Vice City, San Andreas, GTA IV, GTA V, Red Dead Redemption i RDR2 zbudowały im reputację studia, którego kolejna duża premiera jest wydarzeniem dla całej branży, a nie po prostu kolejną grą w kalendarzu. Do tego GTA V stało się czymś znacznie większym niż zwykła premiera gry - marką funkcjonującą w popkulturze przez ponad dekadę. I właśnie dlatego GTA VI jest traktowane inaczej.

Można mieć serdecznie dość artykułów, przecieków, analiz pikseli i dziesiątego newsa pod tytułem „TRAILER JUŻ ZA CHWILĘ”. Ja to nawet rozumiem. Tylko że to nie Rockstar każe każdemu portalowi pisać 500 artykułów dziennie. Portale to robią, bo ludzie chcą to czytać. Klikają, komentują ( Ty też ), kłócą się, oglądają analizy i generują gigantyczny ruch.
To jest trochę samonapędzająca się maszyna, ale Rockstar dostarczył jej paliwo przez poprzednie 20+ lat.
Najbardziej imponujące jest właśnie to, że nie widzieliśmy nawet normalnego gameplayu, a gra już jest jednym z największych tematów w branży. Większość wydawców wydałaby miliony na kampanię marketingową, żeby osiągnąć ułamek takiego zainteresowania.

Więc można się na to wkurzać, można GTA nie lubić, można uważać cały hype za absurdalny. Ale warto jednocześnie zadać sobie pytanie:

dlaczego żadna inna premiera nie powoduje aż takiego zbiorowego szaleństwa?

Racja
1.2
odpowiedz
Racja
17
Generał

Sepecha Wersja VI na pc wyjdzie po wersji na ps6 w 2028. Nie ma powodów żeby wyszła wcześniej.

1.3
8
odpowiedz
silesius
28
Centurion

Sepecha Ja totalnie nie jestem w stanie zrozumieć czemu akurat ta konkretna gra wywołuje tyle szumu. Będzie ładna, jasne. Co poza tym?

07.08.2026 11:25
T_bone
1.4
10
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Sepecha Fever dream polega na tym, że serwis gamingowy/rozrywkowy powinnien miec od 5 do 8 treści o GTA dziennie żeby walczyć z konkurencją i utrzymać pozycje w google, a i tak treści te przyniosą o 60% mniej ruchu niż jedna treść o Pokoleniu Z 🤡.

post wyedytowany przez T_bone 2026-08-07 11:30:10
07.08.2026 11:25
ereboss
😂
1.5
odpowiedz
ereboss
93
Tutejszy troll

lolmaster Twój komentarz świetnie oddaje całą sytuację, sam lepiej bym tego nie ujął. Skutecznie zamyka gębe hejterom, jak i fanbojom xD.

post wyedytowany przez ereboss 2026-08-07 11:26:15
07.08.2026 12:58
jozinzbazin
1.6
1
odpowiedz
jozinzbazin
71
Konsul

T_bone Czyli dawniej to producentom zależało na uwadze mediów by za ich pośrednictwem dotrzeć do odbiorców. A obecnie producenci mając bezpośredni kontakt z odbiorcami olewają media. Więc media by przetrwać próbują się podpiąć pod hype generując śmieciowy kontent byleby przyciągnąć uwagę.

07.08.2026 13:11
T_bone
1.7
1
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

jozinzbazin Można olać media growe danego kraju jeśli jesteś naprawdę duży, można olać cały kraj, można też iść w influencerów z którym współpraca jest prawdopodobnie nieco łatwiejsza, bo nie mają działów z upierdliwymi podziałami typu marketing kontra redakcja.

Co do przetrwania - albo walczysz o masę (więc kombinujesz jak robić odsłony, google, ale stawki reklamowe i tak są co raz gorsze), albo idziesz za paywall (to rozwiązanie w PL jest ciężkie).

07.08.2026 13:17
VoidCosmonaut
1.8
odpowiedz
VoidCosmonaut
9
Konsul

T_bone Czyli wy idziecie w clickbaity

07.08.2026 13:18
T_bone
1.9
3
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

VoidCosmonaut wyobraź sobie że nie, wiem, ciężko, bo to nie znaczy, że ich nie ma kompletnie.

post wyedytowany przez T_bone 2026-08-07 13:24:39
07.08.2026 13:25
VoidCosmonaut
1.10
odpowiedz
VoidCosmonaut
9
Konsul

T_bone Czyli paywall? Bo napisałeś albo jedno albo drugie w PL. Z paywalla raczej nie dacie rady, nie? Więc pozostaje wam kombinacja "jak robić odsłony, google (...)" czyli clickbaity/kontrowersyjne treści po wyświetlenia bo do tego sprowadza się "kombinowanie". Czy nie? Ewentualnie ilość zamiast jakości i spam artykułami na jeden chwytliwy temat (jak np. to jest z GTA)?
A jeśli się mylę to dlaczego nie macie filtra treści gdzie mógłbym sobie zaznaczyć, że nie interesuje mnie nic związane z GTA i po prostu nie widzieć tego spamu artykułami? Czy może jest ale nie potrafię znaleźć?

post wyedytowany przez VoidCosmonaut 2026-08-07 13:28:42
07.08.2026 13:32
T_bone
1.11
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Łosiu ma swoja wizje serwisu (chyba ją nawet gdzieś na forum przedstawiał), redaktor naczelny ma swoją wizje, a ja mam swoją. Można powiedzieć, że wszystko złoży się na jakieś rozwiązanie, po tym jak zostanie wprowadzona nowa strefa premium.

07.08.2026 14:01
1.12
odpowiedz
pawel1812
84
Generał

lolmaster
Bo ich nie stać. Obstawiam, że większość pierwotnych newsów o GTA jest sowicie opłaconych(tylko w USA coś takiego jak płatna promocja często jest nieoznaczone, więc nasi już jako newsy to przekopiowują). Budżet na marketing tej gry prawdopodobnie jest najgrubszy w historii.
Racja
Wersja na PC wyjdzie niedługo po wersji na konsole obecnej generacji. Wynika to z tego, że nie ma opcji, żeby się ta gra zwróciła z samych konsol, nawet z mikrotransakcjami... Optymalizacja też nie zajmuje nie wiadomo ile czasu.
GTA6 prawdopodobnie bedzie kosztować 8x tyle ile GTA5. GTA5 łatwo się zwróciło... Z GTA6 już tak łatwo nie będzie, szczególnie, że obecnie jest mniej konsol niż było PS3 i Xboxów 360, GTA5 było sprzedawane po 60 dolarów, więc ceną nie nadgonia 8 krotnego wzrostu kosztów, przy mniejszej grupie odbiorczej...
Ogólnie T2 by sobie mogło wydawać GTA6 kiedy chce, jakby było spółką prywatną, jak inwestorzy zobaczą wyniki finansowe po premierze na obecnych konsolach, to od razu będą musieli mieć info o szybkiej premierze na PC, bo akcje polecą w dół jak przy CP... Bo szansa, że GTA na tych konsolach sprzeda się na premierę lepiej niż CP2077 jest bardzo mała... A inwestorzy mają pchane prognozy na poziomie sprzedaży powyżej tego jakie miały miejsce w przypadku najwiekszych hitów Nintendo...

post wyedytowany przez pawel1812 2026-08-07 14:02:08
07.08.2026 14:06
lolmaster
1.13
odpowiedz
lolmaster
189
Generał

pawel1812 Czy Rockstar znalazł te pieniądze na ziemi?

07.08.2026 16:42
Khebeln!
1.14
odpowiedz
Khebeln!
25
Centurion

silesius Nic. Robia halo o nic

08.08.2026 18:27
Dr_BCKY
1.15
4
odpowiedz
Dr_BCKY
10
Legionista
MAX

T_bone Drugi rok specjalnie wykupuję Vipa z szacunku do Waszej pracy i jako rekompensatę faktu, iż codziennie przeglądam Wasze treści. Uważam, że hodujecie (w dobrym tego słowa znaczeniu) sobie odbiorców, którzy będą gotowi płacić za dostęp. Czasy „darmowego internetu” się kończą. I to nie kwestia darmowego internetu a możliwości korzystania z treści tworzonych przez redaktorów, a nie zalewający ai slop. I nie jest to paywall, a blackwall, który za niedużą opłatą (szanujmy się ile to jest 150-200 zł/rok) pozwala korzystać z portalu tworzonego przez ludzi dla ludzi. Dla mnie to kluczowe.

post wyedytowany przez Dr_BCKY 2026-08-08 18:28:35
09.08.2026 15:43
T_bone
1.16
1
odpowiedz
T_bone
284
CMDR

GRYOnline.plNewsroom

Dr_BCKY Dzięki.
Polecam ten feedback Łosiu i Zmroku przed nadchodzącymi spotkaniami o contencie przyszłości.

post wyedytowany przez T_bone 2026-08-09 15:44:07
07.08.2026 11:29
Kwiliniosz
2
3
odpowiedz
Kwiliniosz
87
Generał

bo uważają, że graczy mają już w garści i nic co zrobią, nie wpłynie na sukces gry.

Oj chciałbym, żeby take two srodze się rozczarowało. Było już kilku wydawców, którzy przejechali się ze swoimi grami lekceważąc tą "głośną mniejszość".

07.08.2026 11:32
3
8
odpowiedz
11 odpowiedzi
boy3
152
Legend
MAX

To już chyba można powiedzieć, że GTA 6 to najbardziej przehypowana gierka wszechczasów 😂

A sama gra to będzie nic wybitnego, dadzą duży świat, ładniejszą grafikę, i tyle. Będzie to samo co z 5, tylko fabuła, miasto, przerywniki czyli cutscenki i postacie inne, no ale niektórzy się zesrają ze szczęścia bo będzie ten denny w mojej ocenie tryb multi 😁

post wyedytowany przez boy3 2026-08-07 11:32:36
07.08.2026 11:50
Racja
3.1
odpowiedz
Racja
17
Generał

boy3 Będzie będzie będzie. Oceni się po ograniu.

07.08.2026 11:53
lolmaster
3.2
6
odpowiedz
lolmaster
189
Generał

boy3 Tylko że właśnie to „dadzą duży świat, ładniejszą grafikę i tyle” brzmi dużo prościej, niż jest w rzeczywistości.
Ja nawet nie próbuję tutaj bronić GTA VI ani twierdzić, że na pewno będzie arcydziełem. Może fabuła będzie średnia i prosta, może część mechanik mnie rozczaruje, może online kompletnie mnie nie interesować. Ale sprowadzanie gier Rockstara do „duży świat + grafika” jest trochę pomijaniem tego, dlaczego te gry są tak trudne do skopiowania.
Bo jeśli zrobienie ogromnego, żywego miasta jest takie banalne, to gdzie są te wszystkie gry, które robią to równie dobrze?

Rockstar zarobił na GTA V absurdalne pieniądze. Każdy duży wydawca widzi te liczby. Gdyby recepta naprawdę brzmiała „zrób duże miasto, wrzuć samochody, NPC i ładną grafikę”, to mielibyśmy dziś pięć konkurencyjnych GTA od Ubisoftu, EA, Microsoftu, Sony czy kogokolwiek innego.A jednak nie mamy.

Problem polega na tym, że otwarty świat to nie tylko jego powierzchnia. To ilość systemów działających jednocześnie, zachowanie NPC, ruch uliczny, animacje, fizyka, reakcje policji, interakcje ze światem, detale otoczenia, dialogi przypadkowych postaci, pogoda, przejścia między misją a swobodną grą, możliwość robienia rzeczy, których twórcy nawet nie przewidzieli, i to wszystko musi działać razem bez sprawiania wrażenia makiety. I właśnie tutaj Rockstar od lat jest w absolutnej czołówce.

RDR2 jest chyba najlepszym przykładem. Można tej gry nie lubić, można uważać ją za wolną i nudną, ale trudno zaprzeczyć, że poziom szczegółowości, animacji i reaktywności świata jest absurdalny. Kilka lat później nadal jest mnóstwo nowych gier AAA, których świat przy nim wygląda jak dekoracja teatralna.

czy hype na GTA VI jest przesadzony? Możliwe, aczkolwiek wydaje mi się, że nie.
czy Rockstar robi „nic wybitnego, tylko większą mapę i lepszą grafikę”? Tu już kompletnie się nie zgadzam.

Bo gdyby osiągnięcie takiego poziomu było łatwe, konkurencja już dawno skopiowałaby ten model - hajs leży przecież na stole.

A jednak od premiery GTA V minęło kopę lat i nadal właściwie czekamy na firmę, która zrobi równie przekonujące współczesne, otwarte miasto.

07.08.2026 12:03
3.3
1
odpowiedz
boy3
152
Legend
MAX

lolmaster Jak nie ma? Jest Mafia, Watch dogsy ubisoftu, jest seria saints Row też, mamy też Just Cause, akurat ta gra ma mniej wspólnego z GTA chyba, ale jest też duży świat

No i cyberpunk też jest przecież, po prostu seria gta jest najpopularniejsza, nie da się też ukryć ze gry rockstar mają gigantyczny budżet, dla mnie wszystkie gta to nic specjalnego po prostu 🤷 I zawsze przy każdej grze gta strasznie potrafiłem się wynudzic bo żeby poznać fabule to trzeba przejść kilkadziesiąt misji wyreżyserowanych co jest meczace trochę 😐 Już nie wspomnę że system zapisu w domach jest tragiczny bo tylko marnuje czas

post wyedytowany przez boy3 2026-08-07 12:10:29
07.08.2026 12:09
Diabeł z Caroc
3.4
6
odpowiedz
Diabeł z Caroc
17
Konsul

boy3 Dla mnie już V była przehajpowana, nie miała tożsamości ani Vice City ani San Andreas, trochę pojeździłem, pograłem w golfa i uninstall. Edit. A może człowiek z wiekiem odszedł od tej konwencji? Co by nie mówić, to Grand Theft Auto daleko do głębokości

post wyedytowany przez Diabeł z Caroc 2026-08-07 13:14:57
07.08.2026 13:53
3.5
odpowiedz
SkyOnFire
26
Konsul

boy3 Jakby chodziło tylko duży otwarty świat i ładną grafikę to każda gra Ubisoftu byłaby wielkim sukcesem
Ale też na szczęście nawet jakby VI była dużo lepsza niż V to po 2-3 miesiącach hype całkiem uleci i będzie z +8 lat spokoju do następnej cześci

07.08.2026 14:30
3.6
5
odpowiedz
Devil_Jack
22
Chorąży

Diabeł z Caroc Ja też odbiłem się od piątki, bo nie miała żadnej dystynktywnej tożsamości. Ta gra jest po prostu prostacka w swoich założeniach artystycznych. Vice City, San Andreas, nawet GTA III czy w mniejszym stopniu IV - to były gry stylizowane. Można było przenieść się do innego świata, posłuchać muzyki sprzed dwóch dekad, nacieszyć oczy neonami albo głębokim, pomarańczowym niebem nad Los Santos. Można było zobaczyć początki hip hopowej sceny albo obrazki rodem z Policjantów z Miami. Postaci sytuowały się na granicy pastiszu, ale jednocześnie odpowiadały utrwalonym kulturowym wyobrażeniom (prawnik-kokainista, femme fatale, skorumpowany policjant objadający się pączkami). Odpowiednio dobrano grafikę, znajdźki, aktywności poboczne, postaci i dialogi. Wszystko było spójne, przekonujące i immersyjne, a przede wszystkim - cholernie charakterne.

Szóstka to wszystko zabije - bo pójdzie w realizm, współczesność i memy. Już piątka pokazała, że od strony artystycznej podejście realistyczno-współczesno-memiczne to dosłownie antyteza GTA: że te gry opierają się także na kultowej muzyce, kultowych postaciach wzorowanych na trwałych ikonach popkultury, bezkompromisowym humorze, ale też - no właśnie, artyzmie, klimacie, poczuciu bycia jednostką zagubioną w wielkim świecie, który dopiero musimy oswoić. (Claude Speed, CJ, Nico Bellic, Tommy Vercetti - to wszyscy byli wygnańcy i renegaci w obcym dla siebie świecie, dokładnie tak jak gracz, który ten świat poznawał z nimi.) Dlatego Sleeping Dogs skończyłem trzy razy na 100%, w Yakuzie spędziłem setki godzin, a do GTA V miałem dwa podejścia, z których każde zakończyłem po kilku godzinach jak Ty głośnym "Meh...". I tak, uważam, że Sleeping Dogs i Yakuza to gry lepsze niż GTA V. Że to ostatnie więcej zarobiło? Blanka Lipińska zarobiła nieporównanie więcej niż Maria Dąbrowska, ale ja nie mam wątpliwości, kto pisze lepsze książki.

Mam wrażenie, że dzisiaj w Rockstar mało kto już rozumie, o co chodziło kiedyś z GTA. To nie po prostu duże miasto i nie po prostu konkretne mechaniki. To cała otoczka, której piątka dla mnie po prostu nie ma. Skorupa została ta sama, ale w środku brakuje treści. Nic nie wskazuje na to, żeby z szóstką było inaczej. Całość ujedzie jeszcze na hypie, ale już teraz przeczuwam podstawowy problem z założeniami artystycznymi, a właściwie - ich brakiem.

07.08.2026 15:28
Diabeł z Caroc
3.7
1
odpowiedz
Diabeł z Caroc
17
Konsul

Devil_Jack GTA V niby próbuje jakichś komentarzy społecznych w płaszczyku satyry w stylu wchodzenia do korporacji i czyszczenia geniuszowi kodu kompa z wirusów, bo jest w spektrum autyzmu i umie robić rzeczy wybitne, a nie potrafi podstawowych... No ale to taka satyra a la Kabaret Młodych Panów tylko w bardziej chamskiej wersji. Sporo postaci to albo ograne stereotypy albo jawnie płaskie hiperbole. Fabularnie to żadne GTA nie było dla mnie tak nudne; właściwie to ten tercet protagonistów też w ogóle mi się nie klei jako team, ani gra jako całość... No ale pewnie i tak wszystkim chodzi o tryb multiplayer

post wyedytowany przez Diabeł z Caroc 2026-08-07 15:34:00
07.08.2026 19:15
3.8
3
odpowiedz
Devil_Jack
22
Chorąży

Diabeł z Caroc Dla mnie decyzja o trzech bohaterach od początku była błędna. Prawda jest taka, jakkolwiek śmiesznie to nie brzmi, że każde GTA to była stara dobra podróż od zera do bohatera w myśl klasycznego schematu "separacja-inicjacja-powrót". Na przykład: Vercetti traci pozycję w rodzinie, odbudowuje się i wraca na szczyt. Albo: Grove Street upada, wykonujemy misje, rządzimy dzielnicą. Gracz potrzebuje immersji odnośnie do postaci - dlatego tak wielu z nas nie wybiera "złych" opcji dialogowych w RPG-ach, bo nie gramy postacią: my nią jesteśmy. Przy trzech postaciach (w tym jednej tak zaburzonej jak Trevor) nie ma żadnej immersji, świat toczy się obok nas - jesteśmy w niego wrzucani, ale w nim nie uczestniczymy.
Co do satyry... Nigdy nie rozumiałem, co to znaczy, że GTA jest satyrą. Ot, puszcza czasem oko w sprawie zjawisk kulturowych, ale żeby od razu nazywać to satyrą? Jeżeli tak, to zgadzam się: nie jest ona najwyższych lotów (KMP to trafne porównanie :D). Ot, trochę stereotypów (pierwsza misja czarnym - ukradnij rower), trochę kontrowersji, ale w satyrze chodzi o coś jeszcze: o napiętnowanie zjawisk, żeby jednak naprawić świat. A co by nie mówić, GTA się śmieje, ale czy próbuje cokolwiek zmienić? Pytanie z serii tych retorycznych :)
PS. Cieszę się, że widzę kogoś, kto myśli podobnie do mnie w sprawie GTA V. Powszechne zachwyty nad tą grą każą mi jednak czasem zwątpić, czy może nie jestem już starym dziadem, któremu nic się nie podoba. Będę jednak twardo twierdził, że nie :D

08.08.2026 13:23
3.9
odpowiedz
dev1anceONE
47
Pretorianin

lolmaster Właściwie to Watch Dogs 2 3 lata później przebiło GTA światem i grafiką, co by nie mówić o grach Ubisoftu, to akurat w grafikę potrafią, postacie czasem są generyczne czy koślawe, ale sam świat zawsze trzyma poziom jeśli chodzi o grafikę

09.08.2026 08:59
lolmaster
3.10
odpowiedz
lolmaster
189
Generał

dev1anceONE Tylko zrobienie ładniejszej grafiki to nie wszystko. Dlatego gra ubi nie jest GTA.

09.08.2026 11:47
3.11
odpowiedz
dev1anceONE
47
Pretorianin

lolmaster A grałeś w Watch Dogs 2? Czy jak te kiszone i inne wynalazki z łoniakami na brodzie co drą p*zdę na temat gier ubi - piszesz to co mówią "guru" i co najwyżej grałeś do 2h bo refund musi być? Jak grałeś w Watch Dogs 1 to z łatwością można stwierdzić że tam jest lepsza fabuła niż w GTA V, animacje w obu Watch Dogs są lepsze, bo te gry wychodziły jeszcze kiedy Ubisoft robił jedne z najlepszych animacji na rynku w grach, do tej pory ciężko przebić to co było w AC Unity, Syndicate czy właśnie w Watch Dogs z naciskiem na 2 - Zobaczymy czy GTA VI je przebije, bo w RDR2 mieli na tyle usprawiedliwienie że to były czasy rewolwerowców. A jeśli chodziło ci że żadna gra Ubi nie pokona GTA to tak, jak i żadna inna gra nawet lepsza od GTA tego nie zrobi, bo za duża część fanboyki GTA ma zakute łby i np. teraz po latach jak Rockstar na nich pluł, zaczęli doceniać Sleeping Dogs

07.08.2026 11:48
4
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
marekk258
8
Chorąży

No bo co do zasady, klasyczny gracz to nie jest konkretny gość, big boss, tylko najczęściej to jest zwykła ciota, która ucieka do wirtualnej rzeczywistości przed prawdziwym życiem, które jest dla niego głęboko niesatysfakcjonujące. I jak potem takie duże firmy mają przejmować się opinią takich ludzi, skoro i tak wiedzą, że kupią, bo granie to jest ich lifestyle na który są skazani...

07.08.2026 11:58
Rzato
4.1
6
odpowiedz
Rzato
24
Chorąży

marekk258 Mocny komentarz, widać że odreagowałeś emocje.
Taki opis może pasować do płacących za materiały na OF.
Uważam, że pomyliłeś hobby i pewną formę eskapizmu z byciem "przegrywem".
Klasyczny gracz z polskiego podwórka zagrywał się w Mario na Pegazusie i teraz ma ważniejsze sprawy na głowie niż GTAVI.
Mam nadzieję, że nie ma tutaj na forum osób tak jak to opisałeś "skazanych" na taki lifestyle.

07.08.2026 12:06
4.2
6
odpowiedz
Sebcza_k
46
Generał

marekk258 Nikt nie prosił o opisanie siebie.

07.08.2026 12:09
Pshemeck
5
1
odpowiedz
Pshemeck
67
Semper Invicta

Skoro ich gry sprzedają się znakomicie to czym mają się przejmować? Owszem, firma zachowuje się dziwnie umieszczając materiał na płatnej platformie, ale czy to jest coś niezbędnego do życia i grania? Czy zawali się komuś świat? Skoro ktoś chce płacić za wcześniejsze zobaczenie gównianego filmiku, to jego sprawa. Skoro ktoś nie może się doczekać i MUSI ZOBACZYĆ TO JUŻ TERAZ!!!111 to niech płaci.
Rockstar po prostu wie, że duża grupa graczy to lemingi i zapłacą grubą kasę byle tylko coś zobaczyć przed innymi i koniecznie się tym pochwalić.
Myślicie że czegoś się nauczą? Nie, bo pewnie znowu wydadzą świetną grę.
Korporacje widzą jak zachowują się ludzie, i chcą na tym zarobić. Gdybym był szefem korpo, to bym doił z frajerów ile wlezie.

07.08.2026 13:35
6
5
odpowiedz
ultraSsak
40
Pretorianin

Czego nie ma czwartej opcji w ankiecie "Gdzie planujecie obejrzeć zwiastun Grand Theft Auto VI: An Extended Look?"

- Nigdzie, mam nadzieje, że uda mi się go nie zobaczyć.

07.08.2026 14:08
JimmyBimbao
7
4
odpowiedz
JimmyBimbao
18
Centurion

przed upadkiem kroczy pycha xd

07.08.2026 14:39
8
9
odpowiedz
Ummon
75
Konsul

A gdzie jest opcja: nie zamierzam tracić czasu na oglądanie reklamy gry której nie planuję kupić? Ja wiem że im bliżej premiery tym będzie gorzej, ale drama o zapowiedź zapowiedzi trailera na wyłączność przez 6 godzin jest strasznie smutna.

07.08.2026 14:55
duxdaro
9
odpowiedz
duxdaro
80
Konsul

Obejrzę na YT Premium 🤣🤣🤣

07.08.2026 15:58
10
odpowiedz
Pan Kapitan
63
Centurion

A czy to nie Netflixowi ukradli / wyciekł ostatnio jakiś film? Może i ten trailerek im wycieknie i trafi wcześniej do netu! 😨😁☠️🧨💥

07.08.2026 16:08
11
odpowiedz
PCMREpic
61
Generał

Korporacje coraz mniej przejmują się graczami
Dopiero robiliście artykuł, że ze statystyk wyniki iż graczom się to podba. To w końcu robią tak, że maja w nosie graczy czy jednak robią to co gracze chcą?
Prawda jest taka, że właśnie oni robią dokładnie to co chcą gracze. To, że jakiś jeden z drugim pokrzyczy w komentarzach, nie znaczy że to ogół graczy.

07.08.2026 17:35
12
3
odpowiedz
valgyar
10
Legionista

Brakuje w sondzie odpowiedzi: mam Netflixa i nie obejrzę 🤣

07.08.2026 19:00
13
odpowiedz
luq8912
52
Pretorianin

Sram na N

08.08.2026 07:12
14
odpowiedz
Assassinek06
125
Generał

Ależ próbujecie za wszelką cenę obrzydzić ludziom GTA. Jak widać po komentarzach, z powodzeniem.

08.08.2026 10:07
Wrzesień
15
odpowiedz
Wrzesień
84
Idiot Doom Spiral

To przede wszystkim gracze coraz mniej przejmują się graczami. I z tego się to wszystko bierze.

08.08.2026 10:46
16
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Orydfire_NPC
1
Junior

Z serią GTA jestem od samego jej początku. Moim zdaniem peak symulator gangstera osiągnął przy 'Vice City/San Andreas'. Skoro obecnie firma nie szanuje mnie jako konsumenta (a to przecież gracze uczynili z Rockstar bogaczy) to zagłosuję portfelem i wydam hajs na coś innego. Jest sporo opcji także coś się znajdzie :).

08.08.2026 21:10
16.1
1
odpowiedz
nfsfan6
60
Pretorianin

Vulgrim Popieram i zrobię tak samo. Posiadaczy mózgów zachęcam do tego samego.

08.08.2026 11:18
Notanac
17
3
odpowiedz
Notanac
15
Centurion

FIFA, Call of Duty, GTA - jeden pies, produkty typu korpopapka do wyciągania pieniędzy. A to że Rockstar jest Ferrari wśród gamedeveloperów, w żaden sposób nie zmienia natury ich produktu. Ani podejścia do klienta.

08.08.2026 19:01
18
1
odpowiedz
1 odpowiedź
michalcie
28
Chorąży

Jak wielkie korporacje mają gdzieś graczy to gracze prędzej czy później będą mieć gdzieś wielkie korporacje. Tylko kto tu jest komu potrzebny? Gracz zawsze znajdzie jakąś grę do pogrania i nie potrzebuje nowych gier AAA. A firma robiąca AAA bez graczy którzy chcieliby zagrać w ich grę po prostu upadnie.

08.08.2026 21:09
18.1
odpowiedz
nfsfan6
60
Pretorianin

michalcie Dokładnie. Ale twórcy gier to idioci. Oni nigdy tego nie zajarzą...Jak upadną i ogłoszą bankructwo to wtedy może zaczną analizować co było tego przyczyną. Ale nie zgadną bo to ameby umysłowe. A twórcy GTA VI zachowują się tak jakby na świecie nie było innych gier oprócz GTA VI bo są tak pewni że gracze po napluciu im w mordy i tak kupią ich gierkę...🤣

09.08.2026 09:44
19
odpowiedz
plolak
65
Generał

Gta Pokazuje coraz większą lapczywosc na piniadz.

Na obecnyme tapie bardzo ich boli ze piniadz moze uciekać juz nie przez piractwo bo rozne sieciowe uslugi i inwazyjne drm mieszane działają coraz lepiej a przez wersje pudelkowe gier.

09.08.2026 09:56
20
odpowiedz
Ssechu
36
Pretorianin

Zaraz Larian odpali swojego gameplaya z Divinity i się zesra srokstar.

09.08.2026 16:03
21
odpowiedz
GSimoN
26
Chorąży

Brak opcji, nigdzie nie obejrzę, nie obchodzi mnie to.

post wyedytowany przez GSimoN 2026-08-09 16:04:32
09.08.2026 20:09
Czarny_xD
22
1
odpowiedz
Czarny_xD
69
Generał

Ależ to przecież jest zajebisty marketing. Iluzja ekskluzywności, dodatkowy szum medialny i ból dupy maruderów w tym autora tego postu. genialne ;)

09.08.2026 20:27
23
odpowiedz
sabaru
39
Senator

Jak wyjdzie trialer pod koniec miesiąca to się wszyscy na jego widok posikają i będą analizować po 100 razy każdą klatkę filmu. A tu dzisiaj same narzekania. Choć nie powiem też mnie to zaczyna wkurzać.

12.08.2026 11:44
pabblopl
24
odpowiedz
pabblopl
49
Centurion

nie głosuję, bo nie ma mojej odpowiedzi... Mam Netflixa, obejrzę kiedyś tam na youtubie

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl