Nie wiem jak ta gra wygląda na dobrym PC, wierzę że dobrze, ale na PS5 to jest absolutnie nie do zaakceptowania. Całkowicie odrzuca i zniechęca. Porównując chociażby do RDR2, który był tylko dla PS4, to jest przepaść. A te gry dzieli więcej niż epoka, zachowując skalę rozwoju gamingu. Wielkie rozczarowanie z punktu widzenia posiadacza PS5.
Nie, no fajnie jest. Wędrowna Najemniczka ma mordę chłopa i tak dalej i tak po kolei...... Dobrze że się wstrzymałem z zakupem, skoro na GOL jest więcej minusów niż plusów to już jest to dobry wys..w. Chyba że są to plusy ujemne a minusy są dodatnie.

Faktycznie, mogłaby wyglądać dużo lepiej. Przynajmniej tak jak postacie żeńskie z Black Desert. Dlatego właśnie najbardziej boli mnie nie tłumaczenie NMT (i tak będę grać w wersje angielską) czy wykorzystanie obrazków generowanych przez ai czy nawet sterowanie, na które narzekają grający w ten tytuł na PC. Największym błędem jest brak możliwości samodzielnego stworzenia prowadzonej postaci.
Inni też zwrócili uwagę na „męski” wygląd żeńskiego protagonisty w CD (nie wiem więc po co wykorzystali tę samą modelkę, która posłużyła do zobrazowania Evy ze Stellar Blade, chyba tylko z przyczyn marketingowych) :
https://www.reddit.com/r/KotakuInAction/comments/1r32gez/crimson_desert_female_character_upper_image_today/
czy nawet sterowanie, na które narzekają grający w ten tytuł na PC
Jak będziesz musiał ciągle naciskać (do usranej śmierci) SHIFT (albo jakiś inny przycisk na padzie), żeby w ogóle jechać szybciej koniem, to zmienisz zdanie.
Od czasu SW Outlaws nie kupuję gier w chwili premiery. CD nabędę za 6-7 miesięcy, gdy większość błędów zostanie już zaraportowana przez obecnych testerów i naprawiona przez twórców.
Czyli jednak wygląda to na przerost formy nad treścią, niestety... kolorowa wydmuszka.
Dlaczego żodyn pismak nie napisze że ludzie oddają Crimson Desert bo nie na każdej karcie grafiki działa ? i że jest do bani z grafiką i się kraszuje ino wielkie hype i napełnianie balonika a nikt nie napisze prawdy
Ta gra to wydmuszka, myślałem że będzie bardziej jak Black desert tylko single player, a tutaj nawet walka zawodzi
Jak rozumiem w końcowej ocenie weźmiecie pod uwagę najnowsze patche gry które mocno wpłynęły na balans i QoL. Troche nieuczciwym byłoby oceniać grę, biorąc pod uwage już nie aktualną wersje przedpremierową.
I dlatego nie robi się recenzji w przygotowaniu.
Tutaj ocenę już dawno ludki wystawiły na podstawie pierwszych wrażeń a każdy kto spędził dłuższą chwilę z grą chwali ją w niebogłosy.