Kampania? Przybyłem, zagrałem, olałem
To ja w 1800 nawet jej nie włączyłem przez 200 godzin gry ;p
Ogólnie spodziewałem się takiej recenzji i podobnej oceny, bo demo niczym się nie wyróżniło ( poza oczywiście nowym okresem ). Do tego dochodzi problem o którym kiedyś pisałem przy okazji 1800, że jest ono tak dobre i tak ogromnie zostało rozbudowane, że zwyczajnie przebicie go będzie niemożliwe, a jak wiemy gdy człowiek przywyknie do dobrego niechce zmian na gorsze, a tu mamy przypadek niczym z the sims, Cities skylines itp. Wychodzi nowa wersja okrojona, a żeby móc rozbudować ją w dlc i nagle okazuje się, że początkowo nowy produkt jest dużo gorszy niż starszy ( a tego też nie lubimy jako gracze ), tym bardziej, że 1800 z wieloma dlc będzie/jest tańsze niż nowa odsłona będąca jedynie fundamentem pod nowe DLC-ki.
Jak fundamentem pod dlc, jak gra jest bardzo rozbudowana, wiadomo że będą dlc ale to taka gada jak z Europa Universalis 5, że dopiero dlc dadzą nowe mechaniki, a okazało się że te wszystkie mądrale nie radzą sobie z samouczkiem, bo tyle mechanik jest w samej podstawce.
Anno 1800 mnie ominęło, bo jakoś po Anno 1404 i tych częściach w przyszłości to grałem w inne gry strategiczne. Anno 117 zakupione, przecież wiadome było, że największą nowością będzie powrót bitew lądowych i z tego się cieszę. Mam nadzieję, że w dlc jeszcze polepszą ten element, chociaż to gra głównie ekonomiczna.
Oj ta galeria sław zniechęca.
Nieciepie robić kampanii w Anno. Tam liczy się sandbox
Trochę jestem w szoku, ze za ubi Anno ma się dobrze, w przeciwieństwie do takiego Settlers.
Skoro piszesz, że kampanie rodzeństwa są identyczne czemu więc polecasz grę Marcią?
Ps5 gra jest biedna menu brak wyłaczenia piratów tak jak to było w 1800 powinny być też dostępne mody tak jak na pc ja już nie kupię Anno na PS5 to odgrzewany kotlet.