Komentarze do wiadomości: Recenzenci są pewni: Capcom ma kolejny wielki hit po Resident Evil Requiem. Pragmata to „prawdziwy cud ery współczesnych gier”

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
13.04.2026 18:55
1
6
odpowiedz
GSimoN
24
Chorąży

Azja robi gry, na zachodzie robią propagandę.

13.04.2026 19:53
tailless
1.1
1
odpowiedz
tailless
5
Centurion

GSimoN Na zachodzie zwalnia się ludzi przez co nie mają jak robić gry

13.04.2026 22:10
Sorkvild19
1.2
7
odpowiedz
Sorkvild19
74
Król Kruków

GSimoN Życie w bańce antywokizmu musi być fajne. Nie widzisz, że problemem jest beznadziejny marketing, korporacyjne prowadzenie deweloperów, brak uznania dla weteranów i ogólna pogoń za cyferkami, jedyny problem to żenujące wątki LGBT pisane przez niedoświadczony zespół (bo starzy już odeszli) i kilku czarnych. 

W BG3 jest najbardziej groteskowa Drag Queen a każdy z twoich towarzyszy jest bi, Cyberpunk ma wątki romansowe i postacie czysto gejowskie, w Spider-Man tęczowe flagi, w Wiedźminie mamy elfa transwestytę a sama Ciri ma skłonności do dziewczyn. 

Prawda jest taka, że wątki lewicowe i liberalne dominują u twórców gier. Bioware już przy Kotorze zrobił z jednej z towarzyszek lesbijkę, Dragon Age od początku miał wątki LGBT, podobnie Fallouty od Bethesdy i Obsidianu, Asasyny czy GTA. 

Głównym wątkiem zaczepienia jest to czy gra jest dobra bo jeśli jest to najbardziej lewe przekazy są w niej umieszczone to ludzie to mają gdzieś bo to jedynie drobny element, ale kiedy gra okazuje się kasztanem to nagle wszystkiemu są winne właśnie te przekazy.

13.04.2026 23:13
1.3
1
odpowiedz
Znubionek
67
Generał
Wideo

Sorkvild19 rdr to był jeden wielki diss na prawakow, marston literalnie pomógl w Meksyku lewakom dojść do wladzy a jego żona to prostytutka xd kogoś to wtedy obchodziło? chyba mało kto w ogóle pamięta ile tam było zlewaczenia. https://www.youtube.com/watch?v=8dBZhek_3Gk

14.04.2026 11:31
1.4
2
odpowiedz
ladziaklPL
5
Legionista

Sorkvild19 problem jest taki, ze gra nie ma szans sie pojawić jesli nie ma w niej zawartych roznych dodatkow typu lgbtqwerty i innych podobnych, najlepszym rozwiązaniem byłoby wypuszczanie ich w postaci odpłatnego dlc?? grając w bg3 w polowie gry malo sie nie porzygałem gdy odkryłem ze wszyscy zwracają sie do mojej postaci bezosobowo, okazało sie ze przypadkiem zrobilem postać niebinarna czy jak to sie zwie i zaczalem od nowa juz normalna postacią XD

14.04.2026 23:51
1.5
odpowiedz
Marathikan
2
Legionista

Sorkvild19 W BG3 można każdego zlikwidować, relacje bi czy postacie gejowskie bywały już w gracz sprzed 20 lat, w Spider-Manie tęczowe flagi są tylko w wersji zachodniej, na wschodzie są amerykańskie flagi, elfa można olać a Ciri jest bi w książkach.

13.04.2026 19:59
MarkcusFetysz
2
odpowiedz
MarkcusFetysz
8
Pretorianin

Dobra, co jak co ale Capcom ładnie zamiata w tym roku. Jeszcze onimusha która się świetnie zapowiada

13.04.2026 21:15
animatiV
3
odpowiedz
5 odpowiedzi
animatiV
114
PCMR

Jakimś cudem Polacy nie dostali dubbingu.

14.04.2026 08:21
tr00y
3.1
1
odpowiedz
tr00y
45
Pretorianin

animatiV trzeba się cieszyć, że chociaż napisy dostaliśmy. Nasz język nie jest czołowym na świecie jeśli chodzi o populację i ilość graczy również.

14.04.2026 10:09
Link
3.2
odpowiedz
Link
36
Senator

tr00y Dokładnie. Trzeba się cieszyć, że dostaliśmy napisy, a on ciągle pomarudzić na siłę. Popatrzmy, ile świetnych gier Indie i AAA w ogóle nie dostali napisy PL.

Tym bardziej, że oryginalne głosy często lepiej brzmią niż "kiepski" polski dubbingu. Więc oryginalne głosy i napisy PL jest dla mnie zalecany.

14.04.2026 11:32
3.3
1
odpowiedz
ladziaklPL
5
Legionista

animatiV bo lepsze sa ang napisy niz Polski dubbing

14.04.2026 11:37
animatiV
3.4
odpowiedz
animatiV
114
PCMR

tr00y Link
Niby się cieszę, ale szkoda że Polacy znowu zostali w ten sposób "wyróżnieni". Jakoś inne tłumaczenia dostały dubbing, a polski oczywiście musi być wybrakowany.

Jesteśmy traktowani na równi z Arabami.

post wyedytowany przez animatiV 2026-04-14 11:42:44
14.04.2026 13:03
Link
3.5
odpowiedz
Link
36
Senator

animatiV
A widziałeś, ile gry mają dubbingu w dobrej jakości? Za dużo gry, co mają kiepskie dubbingi i nie dorównują się do jakości oryginału.

Trudno o dobre aktorzy od użyczenia głosu.

Czepiasz się na siłę.

14.04.2026 07:00
4
odpowiedz
Sebcza_k
43
Konsul

Jakoś mnie ta gra kompletnie nie interesuje .....Resident też bo próbowałem w to grać i jedynie 5 mi się udało ukoczyć. Reszta mnie nudziła i tyle.

14.04.2026 10:54
😃
5
odpowiedz
Arturo1973
87
Konsul

Pograłem w wersję demo i trzeba przyznać, że wygląda naprawdę ciekawie. Trzeba się będzie tylko przyzwyczaić do walki, w której jednocześnie się strzela i hakuje wroga.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl