W BG3 jest najbardziej groteskowa Drag Queen a każdy z twoich towarzyszy jest bi, Cyberpunk ma wątki romansowe i postacie czysto gejowskie, w Spider-Man tęczowe flagi, w Wiedźminie mamy elfa transwestytę a sama Ciri ma skłonności do dziewczyn.
Prawda jest taka, że wątki lewicowe i liberalne dominują u twórców gier. Bioware już przy Kotorze zrobił z jednej z towarzyszek lesbijkę, Dragon Age od początku miał wątki LGBT, podobnie Fallouty od Bethesdy i Obsidianu, Asasyny czy GTA.
Głównym wątkiem zaczepienia jest to czy gra jest dobra bo jeśli jest to najbardziej lewe przekazy są w niej umieszczone to ludzie to mają gdzieś bo to jedynie drobny element, ale kiedy gra okazuje się kasztanem to nagle wszystkiemu są winne właśnie te przekazy.
Dobra, co jak co ale Capcom ładnie zamiata w tym roku. Jeszcze onimusha która się świetnie zapowiada
Tym bardziej, że oryginalne głosy często lepiej brzmią niż "kiepski" polski dubbingu. Więc oryginalne głosy i napisy PL jest dla mnie zalecany.
Jakoś mnie ta gra kompletnie nie interesuje .....Resident też bo próbowałem w to grać i jedynie 5 mi się udało ukoczyć. Reszta mnie nudziła i tyle.
Pograłem w wersję demo i trzeba przyznać, że wygląda naprawdę ciekawie. Trzeba się będzie tylko przyzwyczaić do walki, w której jednocześnie się strzela i hakuje wroga.