Murzyn z kolorowym pistoletem na wodę, chłopy 30, 40 plus urlop już zaklepany?
Będę powtarzał do znudzenia, że to będzie doskonała laurka dla baśniowych płatków śniegu i wielbicieli kryształowego Grześka Florydy. 🤦
Nawet nie potraficie uzasadnić co jest woke na tym screenie.
Już nawet nie chodzi o to, że to jest WOKE. To wygląda po prostu kiczowato. Gra 18+, a styl jak dla 7 latków... jakieś różowe rękawice i kolorowe karabinki. Jaki gang by się tak nosił? Czy to jest gra dla dzieci, czy jednak dla dorosłego odbiorcy?
No dokładnie. A to natomiast wygląda jak jakiś Fortnite for kids;)
Ja mam jedynie nadzieje, że takich ekscentrycznych elementów w grze nie będzie zbyt wiele jak np. właśnie ten gang, gdzie każdy ma inny jaskrawy kolor włosów, ubrań itd. jak power rangersi. Jeśli jest to tylko jeden taki gang w grze to ok, pewnie nawet nie będzie mi to przeszkadzać, ale jeśli będzie tego więcej, to już nie będzie mi się to podobać.
Pewnie nie zdziwię cię jeśli właśnie powiem, że moja ulubiona część serii to właśnie GTA IV, gdzie dostaliśmy nieco mroczniejsze klimaty, poważniejszą fabułę i dobre mechaniki rozgrywki. GTA V mi osobiście się jakoś super nie podobało, nawet nigdy nie ukończyłem tej gry.
GTA VI na razie wydaje się iść bardziej w stronę GTA V, ale to się jeszcze okaże, bo szczerze to nadal bardzo mało wiemy o tej grze.
Kiedyś obecność takich postaci nikomu specjalnie nie przeszkadzała, bo było tego po prostu w wiele mniej i zazwyczaj takie postacie miały konkretną rolę w danej produkcji i dobrze wpisywały się w historię. Dzisiaj część odbiorców odnosi wrażenie, że niektóre zmiany są wprowadzane przede wszystkim z powodów ideologicznych lub marketingowych, a dopiero później próbuje się je uzasadniać fabularnie.
Dobrym przykładem są niektóre produkcje historyczne. Jeśli twórcy przedstawiają prawdziwe postacie historyczne w sposób odbiegający od źródeł (np. robią kogoś czarnym bo tak), a następnie przekonują w wywiadach, że jest to zgodne z historią, trudno się dziwić, że część widzów odbiera to negatywnie. A nawet nie widzów, tylko np. aż cały rząd danego Państwa musi interweniować, bo ktoś ingeruje w ich dobra kulturowe.
Podobnie bywa z adaptacjami książek. Oczywiście każda ekranizacja wprowadza pewne zmiany, ale wielu fanów ma wrażenie, że dziś częściej niż kiedyś zmienia się wygląd, płeć, orientację czy charakter postaci, mimo że nie wynika to z materiału źródłowego. Dla części odbiorców nie jest to rozwinięcie historii, lecz niepotrzebna ingerencja w dzieło autora. Tym bardziej, że te zmiany często są po prostu złe i kiepsko zrobione, gdzie czuć, że zrobiono to "na siłę".
Myślę, że właśnie dlatego u wielu osób pojawiło się zmęczenie tym tematem. Nie chodzi o niechęć wobec konkretnych grup ludzi, tylko o poczucie, że czasami tego rodzaju zmiany są ważniejsze dla twórców niż spójność świata i dobra historia.
Według mnie większości osób nie przeszkadza obecność gejów, osób transpłciowych czy bohaterów o różnym pochodzeniu etnicznym, o ile są oni dobrze napisani i naturalnie wpisują się w fabułę. Problem zaczyna się wtedy, gdy odbiorca ma wrażenie, że dana postać lub zmiana istnieje przede wszystkim po to, aby zrealizować określony przekaz, a dopiero później próbuje się dopasować do niej historię.
A gdzie zwiastun nr 3? No gdzie? Może przestańcie być portalem plotkarskim? Bo błaźnicie się tak jak i inne portale. Rozumiem że ta gra to fenomen, i wszyscy na nią czekają, ale to co portale odwalają, jakie ściekowe newsy wrzucają..
no przynajmniej ja tak uważam, już były dwa trailery

Murzyn z kolorowym pistoletem na wodę, chłopy 30, 40 plus urlop już zaklepany?
Takie informacji pojawiły się pierw w paru Brazylijskich sklepach, a potem na Brazylijskim Amazonie.
Co nie zmienia faktu, że to może być zwykłe fałszywe informacje, które im wypluło AI, bo to dosyć dziwne że akurat tam pojawiły się takie informacje, a nie na oficjalnej stronie GTA VI albo Rockstara ;)
gra jest woke bo czaisz, różowy motocykl i rękawiczki xD wy naprawdę jesteście 100lat za... nawet nie wiadomo za czym. świat już wyewoluował a tu niektórych dalej rusza różowy kolor.
Dodatek do GTA4 był o geju, 20lat temu. A wy się idioci oburzacie o kolor.
Ciri, główna postać książek Sapkowskiego, nie może być główną postacią nowej gry bo przecież baba i woke.
Gra która zawsze traktowała o wydarzeniach w stanach, teraz ponownie to robi i patrz, jaskiniowcy oburzeni że czarni z bronią z łańcuchem i social media.
15% populacji USA to czarnoskórzy. W dużych miastach, LA, Miami, NY - znacznie więcej. Jest tam potężna przestępczość, wielkie pieniądze i świecąca biżuteria. Ale tak nie można, nie wolno tak zrobić gta bo przecież to w ogóle powinno być o polskim średniowieczu.
Ja nie mówię że to jest świat który ja akceptuje ale oburzanie się na to że on tak wygląda w 2026roku to skrajny zaścianek i choroba.
Świat GTA 6 ma być wypełniony realistycznie zachowującymi się NPC-ami, posiadającymi własne dzienne rutyny
Jest w Gothic 1 classic z 2001 roku.
Gra ma zaoferować dynamiczny system dnia i nocy oraz pogody (w tym burze)
Jest w Gothic 1 classic z 2001 roku.
Ale przecież o takich ficzerach jak "Świat GTA 6 ma być wypełniony realistycznie zachowującymi się NPC-ami, posiadającymi własne dzienne rutyny.
Gra ma zaoferować dynamiczny system dnia i nocy oraz pogody (w tym burze), a te zmiany wpłyną na rozgrywkę oraz fizykę świata."
można było przeczytać na pudełkach takich gier jak Morrowind bo postacie szły spać w nocy, a o zmianach pogodowych już nie wspominając. To mają być ciekawe przecieki?
https://www.youtube.com/watch?v=miOw6e89De0
To co porobiono z postaciami w online, które są bez wyrazu, bez charakteru, bez niczego właściwie, to można mieć obawy o to jak będzie wyglądać GTA6
Jak w VI tak będzie to jest DRAMAT. A nie GTA :)