To tylko bardziej pokazuje jak ujjowe to nowe złącze jest, a i tak głupki kupią, licząc na szczęście, że ich karta nie wyzionie ducha.
Dlatego wolę w swojej 3x8 pin. Choćby i 4x8 pin. Sprawdzone i pewne
Szczęście że to tylko ten wtyk. Uff
I dlatego kupiłem Gigabyte RX 9070 XT OC ze złączem 3x8 pin. Z moim fartem już bym bujał się po serwisach ze spalonym złączem 12v-2x6.
Ja to dziękuję Bogu, że w przypadku Radeonów 7900 XTX nie używano jeszcze tego skopanego złącza. Już wolałbym używać nawet 4x8 pin, byleby tylko GPU nie miało 12v 2x6.
Ludzie nie kupujcie kart z tym ujowym złączem 12VHPWR czy 12V-2x6 czy jak to się tam teraz nazywa. To jest jak proszenie się o kłopoty i o spalenie chałupy... Wszystkie karty intela mają normalne złącza i większość radeonów też. Tylko ta skretyniała NVIDIA ma tylko i wyłącznie te skopana złącza które uwielbiają się palić... Głosować portfelem i nie kupować już NVIDII. Ja mam szczęście bo 3 lata temu kupowałem kartę (RTX 3090) ale jak NVIDia dalej będzie iść w to złącze to moją następną kartą będzie INTEL/AMD radeon...
To pracownicy Nvidii zakradają się nocą do magazynów AMD i podmieniają im dobre złącza na wadliwe.
Asrock to mnie wcale nie dziwi ale sapphire to już wtopa totalna. takie niby mądre ludzie a złącza nie potrafią dobrze zrobić. wymyślają teraz a to 2x6 pin a to 2x8 a to 6+2 itd jak by nie można było dać jednego sprawdzonego