Przy PS5 zrobili oddzielnie CPU i GPU dla lepszej jakosci i wydajnosci gier a w przypadku PS6 wracaja do APU, wogole beka...
Te wszystkie plotki tylko po to aby zbudować widownię. Rzetelności w tym newiele.
A kogo to interesuje? Zanim wyjdzie upłyną lata, a i tak nie potrzwebuje nikt tego teraz. 5 wystarcza.
Jesli ps6 to piesn przyszlosci to jeszcze czeka nas refresh ps5 ktore zostanie pewnie ogloszone w tym roku bo obecne modele niebawem moga zaczac dostawac CFW. Podobnie jak w przypadku ps3 wyciekly prywatne klucze obslugiwane na poziomie cpu. A stad juz krotka droga do customowych firmware'ow ktore pozwola "obejsc" pazernosc pajacow z Soyny. Najlepsze jest to ze konsole ktore juz sa na rynku nigdy nie beda mialy patcha bo klucze sa read-only i wymagaja nowego cpu ;) to jest dobry czas na zakup ps5 pro.
Co mi z tego, jak nie będę mógł grać online? Jeszcze mnie stać dać 50 zł za gierkę, czy nawet te 130 na premierę
Przecież takie hybrydy to nic nowego, PS5 Pro to też RDNA2 (nie wiem skąd info że RDNA1) z elementami RDNA4 (upscaling oparty na AI czy lepsza wydajność RT).