Żenada, granie w gierki staje się coraz bardziej elitarne. Normalnie cofamy się do lat 90-tych.
Dobrze że kupiłem swojego prosiaka pod koniec poprzedniego roku. Za 3000zł wtedy chodziły.
Cały czas biłem się z myslami czy kupić PS5 PRO, jak mam FAT'a ale nawet ta podwyżka mnie jakoś nie przekonuje, przejrzałem mase filmików, skok wydajności czasem zerowy, jakościowy czasem marginalnie widoczny. techni PSSR2.0 czasem mocno blurują jakość. Co tam poszło nie tak z tą wersją PRO, myśle, że za ok 2999 to jeszcze mógłbym się zastanowić, albo jakbym nie miałem zwykłej sztuki, która pewnie używana i to nie dużo kosztuje z 1500zł? i ma jeszcze napęd xD to aż ciężko przeplić hajs na PRO, szczególnie, że można różnice dorzucić sobie do powoli zbliżającego się PS6
W takim kontekście PS5 PRO, jako platforma na 3-4 lata a może nawet dłużej, to nie jest wcale taki nielogiczny pomysł. A PS6 też będzie swoje kosztować i to będzie więcej niż za obecne PRO.
Tak, tylko że takie GTA VI, wątpie, żeby dobrze śmigało, albo żeby zostało wyciśniete odpowiednio przez PS5 PRO, to za mały skok wydajnośći i hardware. Bardziej GTA VI wyciśnie 7 poty z PS5 PRO, natomiast na pewno rzadko będą dropy poniżej 30fps, a w przypadku PS5 obstawiam, że będzie cześćiej 20-30fps. Co jakby pokaże, żę PS5 PRO jest lepszy, do stabilniejszego, ale nie komfortowego grania
Jak ktos jeszcze nie kupil, a chce to cymbał bo od wielu tygodni były promki gdzie pro było nawet za 2800pln , więc jak ktoś teraz jęczy to mi go nie żal
To że GTA vi będzie jakoś lepiej dzialac ma ps5 pro to tylko wymysl ludzkiej wyobraźni. Musi działać na zwykłym ps5 a pro roznica będzie żadna.
Jeśli będzie tryb 60 FPS to na zwykłym PS5 będzie wyglądał jak kupa, jak to w wielu grach ostatnio bywa przez niską rozdzielczość bazową, a na PS5 Pro będzie dużo, dużo ostrzejszy dzięki PSSR 2.0
Pod koniec tego roku mogą jeszcze bardziej zdrożeć i może będzie za 5000 zł
5 lat temu mówiłem o takich cenach i znowu wyszło na moje
5 lat temu to żaden poważny LLM nie był jeszcze publicznie dostępny, więc NIC nie wskazywało wzrostu cen RAM i NVMe wkutek skalowania infrastruktury pod AI, a to jest powód podwyżek cen.
Także wiesz, nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę wskazuje właściwą godzinę.
Wykłócałeś się też że RTX 6000 wyjdą w 2025 i inne więc nie poklepuj się za bardzo po pleckach jaki to jesteś wizjoner.
Mówiłem tylko o 6090 i to tylko raz. Natomiast tylko czekałem na ten argument, że ktoś będzie musiał wbić tą szpileczkę na siłę tylko dlatego że po raz kolejny miałem rację. Smutne to
MSRP mainstreamowych konsol nigdy wcześniej nie rosło w czasie, to pierwsza taka sytuacja w historii PlayStation.
Ale Ty wiedziałeś że nieistniejące wówczas PS5 Pro fiknie w cenie w górę do 4000zł, chociaż realia które to spowodowały nie istniały 5 lat temu, bo szał AI zaczął się 2 lata później. To uchyl rąbka tajemnicy, jakie było uzasadnienie skoku z perspektywy 2021?
Zdradź jeszcze jakieś tajemnice które się spełnią w 2031 to nakupię sprzętu żeby później sprzedać z zyskiem.