Komentarze do wiadomości: Przy innych hitach RPG Kingdom Come: Deliverance 2 może wygląda jak „zabawa dzieci na placu”, ale gwiazda ma nadzieję, że gracze długo nie zapomną o grze

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
16.04.2026 14:50
1
5
odpowiedz
krzysztofk260267
6
Chorąży

O gustach podobno nie powinno się dyskutować ale dla mnie KCD to seria wybitna

16.04.2026 16:37
AUTO6
2
2
odpowiedz
AUTO6
106
Generał

Mimo to nie da się ukryć, że w powszechnej opinii nie jest to kandydat do tytułu najlepszego RPG tej dekady – nie z powodu własnych wad, lecz z uwagi na mocną konkurencję.

W jakiej powszechnej opinii? Wszędzie spotykam się z opiniami, z którymi się zresztą zgadzam, że KCD2 to przykład wybitnego RPGa, najlepszego przynajmniej od czasów BG3.
Chciałbym żeby Wiedźmin 4 czerpał wiele z przygód Henryka bo choć Wiedźmin 3 to nadal świetna gra tak niektóre rozwiązania i mechaniki wydają się już przestarzałe, a masa znaczników na mapie bardziej przytłacza niż zachęca do eksploracji gdzie w KCD2 chce się poznawać ten świat mimo, że nie jest on fantastyczny, a bardzo przyziemny.

16.04.2026 17:20
3
odpowiedz
B_Guardian
1
Junior

A mnie się bardzo podobało. Już dawno żaden RPG mnie nie wciągnął tak, jak KCD. Wcześniej MMORPG w postaci WoW-a czy SW: TOR, gdzie też ceniłem sobie fabuły.

16.04.2026 17:31
4
3
odpowiedz
Alien89
10
Chorąży

Zabawa w piaskownicy? Przecież to najlepsza gra ostatniego dziesięciolecia. Nie było w tym czasie ani jednej lepszej gry.

16.04.2026 21:25
baltazar1908
5
odpowiedz
baltazar1908
47
Generał

Grając w średnie crimson desert to widzę  gołym okiem różnicę jaka dzieli obie gry.

16.04.2026 23:41
K4cz0r93
6
odpowiedz
K4cz0r93
189
Drummer

Baldur? Clair Obscur? Elden ring? Z której strony to konkurencji KCD2? To jakby mówić, że Forza Horizon jest rywalem Gran Turismo. Albo nawet Euro Truck Simulator rywalem którejkolwiek z nich...bo przecież są samochody.

KCD2 to cRPG (niby jak Elden Ring), z bardzo dużym naciskiem na eksploracje (jak Baldur), ale jednak też z dość liniową fabułą (jak Clair Obscur). Poziomy umiejętności i doświadczenie, obecne w każdej z nich, jednak wybitnie mocno inspirowane faktycznym "doświadczeniem", jak w grach Bethesdy. Do tego widok FPP.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl