No cóż, odkąd istnieje człowiek, zawsze coś ulepszał, taka nasza natura i konserwatyzm niczego tutaj nie zmieni
Tak, a dieta powinna była się skończyć na poziomie bananów i orzeszków (pod)ziemnych
;)
Ja bym podał inny przykład i Doom z 2016 roku, ta gra na PC-ty ani trochę się nie zestarzała pod względem grafiki bo ma taki niezbyt realistyczny styl graficzny który potrafi się szybko zestarzeć.
Realistyczny styl graficzny potrafi się szybko zestarzeć, a Doom z 2016 roku takie stylu właśnie nie ma tylko ma swój charakterystyczny styl bardziej muśnięty bajkową kreską w odpowiednich barwach.
Zauważył, że Alan Wake zachwycał grafiką w 2010 roku, ale nie zauważył, że ludzie mają także skłonność do przyzwyczajania się do tego, co widzą. Wcześniej czy później to, co wydawało było fotorealistyczne i przełomowe, przestają robić jakiekolwiek wrażenie. Są oczywiście gry, które z powodu swojego stylu artystycznego starzeją się wolniej, ale nie jest to jednoznaczne z zahamowaniem tego procesu ani z tym, że należy porzucić zaawansowaną grafikę, bo rzekomo starzeje się szybko. Przede wszystkim szybciej starzeje się powtarzalność, a wolniej unikalność, a nie prostota.
Ale dlaczego mialby sie skonczyc, niech sie scigaja ale jesli cala gra to tylko ladna fotorealistyczna oprawa a reszta lezy to ja takie gry zlewam.
No nie zgadzam się z panem, bo uważam że rywalizacja jest kluczowym czynnikiem w rozwoju całej ludzkości, w tym także gier wideo.
Po za tym przyponiała mi się sytuacja z Baldurs Gate 3 gdzie niektóre firmy określiły ją jako anomalie i zaczęły udawać że taki tytuł nigdy się nie pojawił, zrobili z gry pariasa bo była za dobra xD i żeby zrobić coś lepszego trzeba by było naprawdę postarać, a lepiej przecież jechać od linijki i fajrancik.