U mnie wywalili marketing, tech support, polowe handlowców, prezesa, r&d. Sprzedaż spadła o 100%, a amerykański właściciel ma pretensje…
Ciekawe kto będzie jeździł boltem jak ludzie będą klepać biedę na bezrobociu? AI dosłownie daje zysk w jednym miejscu gdzie jest używana, a obcina zyski praktycznie wszędzie. Pani z HR nie pójdzie na paznokcie więc AI w Bolcie obniżyła zyski w salonie piękności. Do tego pani z HR nie zrobi większych zakupów, przestanie pić kawę z mlekiem kokosowym i smarować kanapki awokado, nie pojedzie na wakacje. Te pieniądze które zostaną w kieszeni Ryana Breslowa oraz jego dostawcy AI znikną z lokalnego rynku. Wiadomo Ryan kupi sobie nowy jacht, najnowsze auto, ale z tego kasy w waszej małej miejscowości nie będzie. Na AI będą zarabiać amerykanie i azjaci. Reszta będzie ogólnie tracić. Kasa będzie się koncentrować jeszcze bardziej w rękach garstki osób z monopolem.
Tłumaczenie z korporacyjnego na ludzkie: światełko "check engine" na tablicy rozdzielczej mnie denerwowało, więc je stłukłem.
To nie Bolt od taxi lol
Zwolnił jednych bo za bardzo narzekali jednocześnie namawiając innych żeby też narzekali. Nie spodobało się to prezesowi więc ich zwolnił i na to miejsce zatrudnił nowych pod inną nazwą. Ci nowi przez jakiś czas nie będą narzekać bo się będą bali że wylecą ze stołków. Jednocześnie ci co się dołączali do narzekających to się wystraszyli że też polecą ze stołków więc przez jakiś czas nie będą narzekać. Tym sposobem prezes będzie miał przez jakiś czas pokój i jednocześnie będzie im zadawał 3 razy więcej roboty niż mieli wszyscy razem wzięci i będą ją posłusznie wykonywać bo się będą bali że znowu część może wylecieć ze stołków. Jedynym wygranym jest chyba tutaj prezes.