Ciężko uwierzyć żeby ubi wypuściło kolejną dużą część asaasyna rok po roku. Od dawna tego nie robili. No chyba że są niezadowoleni ze sprzedaży Shadows, gra jest z grubsza gotowa i też mają nóż ja gardle.
Kiedyś normalne było że Asasyny wychodzą co roku a teraz nie do wiary, że kolejna gra może wyjść półtorej roku po poprzedniej :)
Oczywiście, że może, przecież te gry są tworzone równolegle, przez kilka różnych zespół, o Hexe wiadomo oficjalnie już od 2022 roku.
Nie wiem jak to finalnie będzie i czy plany jakoś bardzo się nie zmieniły, no ale w skali to HEXE miało być tą mniejszą odsłoną na miarę Mirage i ogólnie tych wcześniejszych Assassinów z jednym miastem jako miejscem akcji, także kto wie, może rzeczywiście nie trzeba będzie długo czekać.
Dziwią mnie komentarze dziwiące się się dopiero wyszedł Shadows i "już" ma być premiera Hexe. Przecież to robią różne studia. Tak pomagają sobie ale ogólnie do tworzenia AC, Ubi ma 2 albo 3 główne studia. Shadows robił Ubi Quebec czyli ci od Odyssey. Ubi Montreal robiło Origins i Valhalle więc teraz pewnie robią Hexe.
Po za tym takie molochy jak Origins i Odyssey też wyszły rok po roku bo październik 2017 i październik 2018. Dopiero po nich nastąpiła 2 letnia przerwa, gdzie powstawała Valhalla ale po drodze, do Odyssey powstały dość duże dodatki.
Ubi chyba chce koniecznie zdążyć przed GTA 6. Oby nie odbiło się im to czkawką, bo szkoda byłoby zmarnować taki potencjał.
No i swietnie. Do tych co maja bol 4 liter, ze AC wychodzi co roku. To moje pytanie brzmi "Co wam do tego? ". Skoro gry AC to dno/kalka/za duzy swiat/czarny/kobieta i tak nie zamierzacie kupic i grac to czemu sie tym przejmujecie. Serio nie rozumiem tego fenomenu. Cokolwiek o UBI to sie pojawia jakas maruda i pitoli te swoje wysrywy. Ja nie gram w cale gatunki gier, ale nie wchodze ludziom w ich topici i nie smece swoich przemyslen czemu sramto i owamto. Gry i tak rozliczane sa przez graczy. Fakt jest taki, ze UBi zarabia na AC. To jest dla nich najbardziej dochodowa seria.
Hexe z tego co wiem bedzie sie dzialo na terenie Niemiec. Ma byc mroczne. Polowania na wiedzmy etc etc. W tej odslonie tez duzo bedzie okultyzmu. Wiec pewnie znowu Ci co traktuja AC jak by bylo dokumentem historycznym beda jojczyc i drzec na sobie ubrania jak to UBI ich skrzywdzil. Ja sie nie moge doczekac i bardzo chetnie bede gral w ta odslone. Jak gra bedzie na poziomie Shadows technicznym/fabularnym/gameplayowym to ja bede zadowolony.