Tylko czekać aż wyrośnie im konkurencja na lepszym silniku która będzie miała de facto prawdziwą datę premiery i nie będzie kosiła frajerów z kasy a wtedy chris wyjdzie cały na biało i powie "zamykamy projekt bo istnieje coś lepszego"....
Pozostawienie tego licznika dolarów na stronie to chyba jeden z najbardziej genialnych i efektywnych kosztowo zabiegów marketingowych. Co każde 100mln mają darmową reklamę we wszystkich mediach branżowych :D
A to że sama gra przyciąga ludzi (w tym i mnie) nie dziwi. Tak naprawdę ta gra tworzy własny gatunek i nie ma innego analogicznego tytułu (i raczej nie będzie gdyby ten projekt jednak padł).
Pozostawienie tego licznika dolarów na stronie to chyba jeden z najbardziej genialnych i efektywnych kosztowo zabiegów marketingowych. Co każde 100mln mają darmową reklamę we wszystkich mediach branżowych :D
A to że sama gra przyciąga ludzi (w tym i mnie) nie dziwi. Tak naprawdę ta gra tworzy własny gatunek i nie ma innego analogicznego tytułu (i raczej nie będzie gdyby ten projekt jednak padł).
Mam wrażenie, że kwestie związane z crowdfoundingiem tej gry to trochę nieporozumienie. Odklejeńcy kupujący nieistniejące statki to jedno, ale ta gra ma po prostu dziwny system sprzedaży. Bo model sprzedaży opiera się na tym, że kupujesz statek, a do niego dostajesz grę gratis. I to w sumie jest ciężkie do sklasyfikowania. Bo dzisiaj pewnie przypisalibyśmy temu NFT w grze, a przy tej grze ciągle się twierdzi że to jacyś mityczni inwestorzy crowdfoundingują grę... No te 1mld udało się zebrać głównie dzięki sprzedaży kopii Early Accessu gry tylko w pokrętny sposób.
I ta gra to nie jest SCAM, bo ona ma już jakiś gameplay. Nie wiem czy interesujący, bo nie grałem, ale kupujesz statek i możesz sie bawić...
I dodatkowo, jeżeli wytworzyłeś sobie ulepszenie do staktu, mają być w tierach 1-3, statek domślnie jest w Tier 1, to jeżeli go stracisz a był np Tier 3 to dostajesz z powrotem Tier 1

Tutaj dla odmiany statek z SC w komplecie. Przecież wszystko jest opisane biało na niebieskim.. A że ludzie kupują nie czytając co kupują to jakaś nowość?
Tylko czekać aż wyrośnie im konkurencja na lepszym silniku która będzie miała de facto prawdziwą datę premiery i nie będzie kosiła frajerów z kasy a wtedy chris wyjdzie cały na biało i powie "zamykamy projekt bo istnieje coś lepszego"....
Chyba się sam za coś podobnego wezmę. Może nie grę. Tylu naiwniaków na tym świecie, że żal nie spróbować.
Według aktualnych informacji premiera Squadron 42 ma nastąpić jeszcze w tym roku. Zobaczymy, twórcom uda się tego dokonać.
Nie wierzę w premierę w tym roku. Krzyś nie będzie ryzykował "starcia" z GTA6. Doskonale wie, że próba wydania czegokolwiek w pobliżu premiery takiej gry to strzał w stopę i kolano jednocześnie. Ba myślę że nie tylko on ale z 90% branży odpuści końcówkę roku. A gdyby miał wydać grę wcześniej to machina marketingowa już dawno by ruszyła.
Znajdują się frajerzy, którą utrzymują ten scam, no to Robertsy tego świata się trzymają, trzymają i nie puszczają xd Normalka.
14 lat xd
Ta gra już nie wygląda dobrze na te czasy.
Zbyt długo powstawała i się zestarzała.
Czasy w których była porządana już minęły.
Gdzie dużo pieniędzy, tam dużo emocji.
Więc zaraz się zacznie... 3... 2... 1...
:)