Komentarze do wiadomości: Powrót Iorwetha, a może Próby traw w wykonaniu Ciri? Gracze prześcigają się w teoriach na temat DLC do Wiedźmina 3

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
12.01.2026 12:23
😎
1
2
odpowiedz
Arturo1973
84
Konsul

Powrót Saskii i Iorwetha byłby super pomysłem. Jak to powiedziała Saskia pod sam koniec Wiedźmina 2 - "W sumie przydałby mi się chłop" :-)

12.01.2026 13:18
2
1
odpowiedz
Sebcza_k
40
Konsul

Pelikany połykały ten farazon o dodatku :)

12.01.2026 13:47
MilornDiester
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
MilornDiester
53
Generał

Zabawne, że bodaj wszystkie te pomysły od dawna pojawiają się na Waszym własnym forum a i tak news powstaje na podstawie anonimowych wpisów z reddita.

Co do teorii - ostatecznie najważniejsze jest to, że by sam dodatek dał nam jeszcze raz Geralta do ogrania.

Ciri jeszcze się nagramy w nowej trylogii (I dodatkach do niej zapewne), natomiast z Geraltem dobrze by było jeszcze raz się spotkać. W końcu, to że historia ma skupiać się na Ciri, wcale nie musi oznaczać, że nie może być opowiedziana oczami Geralta.

12.01.2026 18:07
Persecuted
3.1
Persecuted
163
Adeptus Mechanicus

Ja w kwestii DLC obstawiam jedną z dwóch możliwości:
- Gramy jako Ciri.
- Geralt powraca na ostatnią przygodę, w czasie której wydarzy się coś, co sprawi, że nie będzie on mógł przez dłuższy czas "wiedźminować".
Moim zdaniem to o tyle istotny aspekt, że Ciri w W4 z pewnością będzie, w taki czy inny sposób, ratować świat, choć pewnie nie od razu stanie się to oczywiste (tak jak było w W1-W3). No i scenarzyści będą potrzebowali wymówki, dlaczego to Ciri, a nie Geralt się tym zajmuje. Geralt z własnej woli nigdy nie pozwoliłby córce nadstawiać karku, gdy on sam wygrzewa się w Corvo Bianco, więc pewnie stanie się coś, co "wyłączy" go z akcji. Najpewniej nie na krótką chwilę, tylko długoterminowo, bo inaczej scenarzyści musieliby za każdym razem wymyślać nową wymówkę, a Ciri ma przecież dostać własną trylogię gier. Raczej go nie zabiją, ale mogliby mu np. upierdzielić nogę. Geralt z protezą nadal mógłby pełnić rolę mentora, a nawet uczestniczyć w fabule, podróżując śladami Ciri, ale z mocno ograniczoną sprawnością ruchową nie mógłby już "robić mieczem" jak dawniej. A gdyby CDP chciał go w przyszłości ponownie sprowadzić do roli protagonisty, to mogą użyć "elfiej, pradawnej magii" czy czegoś podobnego i przywrócić mu pełną sprawność ;].

post wyedytowany przez Persecuted 2026-01-12 18:09:53
12.01.2026 16:17
4
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
krzysztofk260267
3
Legionista

No tragedia redzi idą z duchem czasu wiadomo musi być kobieta i ów kobieta będzie w środku facetem bo atrybuty kobiece pokazywać to teraz nie fair?? zapewne połowa populacji będzie czarna bo widomo czemu….pomału trend politycznego gowna zaczyna mijać i nie chce wróżyć nic złego ale na premierę Wieśka 4 będzie niesmak

12.01.2026 17:54
Persecuted
4.1
Persecuted
163
Adeptus Mechanicus

ów kobieta będzie w środku facetem bo atrybuty kobiece pokazywać to teraz nie fair??

To znaczy jakie "atrybuty kobiecie" miałaby pokazywać Ciri? Masz na myśli coś w stylu "cnót niewieścich"? :).

zapewne połowa populacji będzie czarna bo widomo

Wiadomo, bo Zerrikania to w świecie wiedźmina mniej więcej odpowiednik Afryki. Gdyby biali stanowili tam większość, to byłoby dziwne.

post wyedytowany przez Persecuted 2026-01-12 17:55:06
12.01.2026 18:41
DexteR_66
4.2
1
DexteR_66
16
Generał

Premium VIP

Musisz się leczyć, przykro mi.

14.01.2026 06:50
5
odpowiedz
Maxyiliangames
43
Centurion

Średnio to widzę. Redzi piedyla że temat wiedźmina 3 się wyczerpał w 100% już wręcz nie mają pomysłów a nagle kolejny DLC. Nie wiem czego oczekiwać i nie interesuje mnie to, ale znając Redow widzą że im się tylki palą bo gracze Cisna 4 część to zaraz się okaże że faktycznie DLC zakończy żywot Geralta czy coś a Ciri jeb wiezminka

14.01.2026 08:48
6
odpowiedz
boy3
127
Legend

Pytanie czy to DLC miałoby rozgrywać sie po ukończeniu podstawki czy można byłoby je wykonać w trakcie grania gry, no i powinni dać porządny czas antenowy Iorwethi, cholernie brakowało mi w 3 tego drania ;)

A no i powinniśmy grać geraltem, jak poprzednik napisał, jeszcze się nagramy ciri w 4

post wyedytowany przez boy3 2026-01-14 08:48:59
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl