Komentarze do wiadomości: Ponad 8 milionów osób na Steam odebrało za darmo wybitny polski symulator. Niektórym graczom cała akcja wyraźnie się nie spodobała

Forum Gry Symulacyjne
Dodaj komentarz
06.04.2026 11:32
Pshemeck
1
8
odpowiedz
Pshemeck
63
Semper Invicta

Udostępnili za darmo tylko podstawkę, dodatkowo wyszła już druga część.  Niektórzy wszędzie widzą problem.

06.04.2026 12:38
😂
2
3
odpowiedz
1 odpowiedź
JakisChlop
19
Chorąży

Ludzie potrafią się uczepić o wszystko, więc dla odmiany podam swój przykład :P Kupiłem Rocket League, gdy jeszcze był sprzedawany. Potem zakupiłem DLC. Następnie, kiedy gra przeszła na F2P to osoby, które wcześniej zakupiły tylko podstawkę, to dostały DLC za darmo. Ja natomiast miałem zakupione DLC, więc co dostałem za bycie tak hojnym? Guzik dostałem xD I co? Nie chodzę i nie wystawiam negatywów, gdzie się da. A w zasadzie mam powody za ten śmierdzący wałek, który mi zapodali, prawda?

06.04.2026 13:44
2.1
3
odpowiedz
sky0045
22
Pretorianin

JakisChlop W takiej sytuacji producenci żeby zachować twarz powinni dać coś małego, co i tak ich nie kosztuje, jakąś skórkę, walutę, odznakę itp

06.04.2026 12:54
SerwusX
😂
3
3
odpowiedz
SerwusX
115
Marszałek

Premium VIP

Wideo

Ale pieprzenie. Stracili coś przez to, że gra rozdawana jest za darmo? Ktoś im kazał kupować wcześniej? Trzeba było czekać, licząc że kiedyś będzie za darmo.
https://youtu.be/8moZs5ALaQY?is=aQPa4JmrLDM_aXwg

06.04.2026 12:56
4
4
odpowiedz
xan11pl
99
Generał

Biedni poszkodowani gracze, powinni im udostępnić % w zyskach ze sprzedanych kopii 2 części gry,w ramach rekompensaty.

06.04.2026 15:58
Warsaw1916
5
1
odpowiedz
Warsaw1916
7
Chorąży

To się nazywa nienasycona konsumpcja.

06.04.2026 17:00
Marky
6
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Marky
35
Generał

XD... Świetna logika. Jak ja kupiłem np. Resident Evil 3 za premierowe 224 zł, a teraz po 5 latach od premiery ktoś kupuje je na Steamie w obecnej promocji za 16 zł to też mam płakać w recenzjach? 

To samo jest z House Flipperem, który jest rok starszy od RE 3...

06.04.2026 23:36
6.1
odpowiedz
TobiAlex
215
Legend

Marky Dokładnie!

06.04.2026 17:41
prawdziwy
7
1
odpowiedz
prawdziwy
38
Konsul

No nie fair, że inni wygrywają w totolotka a ja nie ehh, ci gracze.

06.04.2026 19:35
K I R O S H I
8
2
odpowiedz
K I R O S H I
53
Konsul

a co mają powiedzieć ludzie którzy wspierali latami jakiś twórców a ci nagle albo po długim okresie zamykają serwery gry, na New World też wydałem już dobre 400 zł i co zamykają grę a ja nic już z tym nie zrobię, podobną sytuacje miałem z dodatkiem do Dying Light 2 wydałem 40 zł na niego a po paru miesiącach dawali go nagle za darmo a ja nawet tej ich waluty nie dostałem.

07.04.2026 00:11
Link
9
odpowiedz
Link
36
Senator

Via Tenor

Kupiłem House Flipper, zapłaciłem normalnie, a po roku gra jest za darmo. Trochę słabo, bo człowiek wydaje kasę, a później wychodzi na to, że niepotrzebnie. Fajnie robić promocje, ale takie coś jest po prostu nie fair wobec osób, które kupiły grę wcześniej.
Ja kupiłem gry, a potem zostały udostępnione za darmo. Ja kupiłem gry exclusive na PS4, a potem zostały udostępnione na PC. Ja nigdy nie płakałem z tego powodu, bo to głupota i strata energia. Po prostu mówi się trudno, ale przynajmniej wspierałem twórcy gier i tylko to się liczy.

Nikt nie wie, kiedy i które gry zostaną udostępnione za darmo. To jak loteria. Więc nie ma sensu płakać o błahostki.

Po prostu idźcie grać i się odprężyć, a nie narzekać w Internecie i pozazdrościć kogoś. Cieszcie się, co macie.

post wyedytowany przez Link 2026-04-07 00:14:56
07.04.2026 06:45
Szlugi12
10
odpowiedz
Szlugi12
132
BABYMETAL

Via Tenor

No u mnie wstyd się przyznać, ale była wtopa z Anthem (kupiłem), na papierze wyglądało fajnie wszystko super, a później wyszły kontrowersje, gra słaba i pełna błędów, a potem off gra, ale człowiek uczy sie na błędach, nie jest się pewnym gry, no to ->

post wyedytowany przez Szlugi12 2026-04-07 06:46:12
07.04.2026 14:47
11
odpowiedz
Kudlaty_Warchlak
1
Junior

Debile xD rok temu kupił house flippera a mógłby go mieć za darmo no mi by się chyba nie chciało czekać rok żeby grę za darmo dostać ja miałem tak że kupiłem ets za 8dych a na drugi dzień chyba była za 2 dychu i już nie mogłem refundnac i jakoś się nie splakalem

07.04.2026 14:55
12
odpowiedz
makaronZserem
55
Generał

Kupiłem House Flipper, zapłaciłem normalnie, a po roku gra jest za darmo. Trochę słabo, bo człowiek wydaje kasę, a później wychodzi na to, że niepotrzebnie. Fajnie robić promocje, ale takie coś jest po prostu nie fair wobec osób, które kupiły grę wcześniej.

Kupił grę z 2018 rok temu (pewno na sporej promocji lub na stronie z kluczami) i płacze, że rozdają za darmo, gre, która na sklepach z kluczami jest za 20zł, gre, która ma 8lat, trzeba być nieźle oderwanym od rzeczywistości.

Forum Forum Gry Symulacyjne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl