Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Polski Geralt powróci do Wiedźmina 3 w wielkim dodatku od fanów

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
18.08.2026 16:05
Persecuted
1
1
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus

Z całym szacunkiem do Rozenka za jego wkład i talent, moim zdaniem on po prostu nie byłby w stanie udźwignąć kolejnej, dużej gry jako główny bohater. Nawet w tym nagraniu słychać, że Geralta, którego znaliśmy, już nie ma, a on z zauważalnym wysiłkiem próbuje naśladować dawny ton i sposób artykulacji, co wychodzi mu to dość różnie, raz lepiej raz gorzej. Przeczuwam, że w przyszłości czeka nas wymiana głosu Geralta (np. przy okazji remake'u W1).

post wyedytowany przez Persecuted 2026-08-18 16:06:06
18.08.2026 16:22
Gęgętator
1.1
3
odpowiedz
Gęgętator
4
Chorąży

Persecuted Faktycznie słychać, że coś jest nie tak, ale to też może być kwestia samego nagrania lub jego implementacji. W krótkim materiale z okazji 10 rocznicy W3 oraz na streamie z tej okazji, Rozenek brzmiał normalnie.
To samo zresztą jest z Mikołajczakiem w G1R, w którym wypadł nierówno, a jego Brencis w Dawnwalkerze nagle daje rade.

18.08.2026 16:25
DexteR_66 (UrBan_94)
1.2
1
odpowiedz
DexteR_66 (UrBan_94)
23
Wędrowiec Świtu
MAX
Wideo

Persecuted Ma jeszcze to coś jak chce i kiedy trzeba tego użyć. Rzeczywiście jak kolega wyżej wspomniał, kwestia nagrania, lub implementacji.

https://www.youtube.com/watch?v=Ythtse0cxyc

18.08.2026 16:35
Persecuted
1.3
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus

Miejmy nadzieję. Może to kwestia gorszego dnia, może reżyser dźwięku się nie popisał albo post-produkcja zawaliła.

18.08.2026 18:40
IIIIIIIIIIIIII
1.4
odpowiedz
IIIIIIIIIIIIII
92
Generał

Persecuted Przecież to jest ten sam głos co w W3. Nie wiem o co wam chodzi. Ja słyszę taki samo głos Geralta

18.08.2026 18:46
Persecuted
1.5
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus

IIIIIIIIIIIIII Na tym nagraniu, prezentującym moda do gry, słyszysz typowego Geralta?

post wyedytowany przez Persecuted 2026-08-18 18:46:31
18.08.2026 20:58
1.6
1
odpowiedz
meno316
9
Legionista

Gęgętator wy nie wiecie, że Rozenek w 2019 miał udar mózgu, przez co był sparaliżowany i stracił mowę?

18.08.2026 23:37
1.7
odpowiedz
Inquerion
58
Generał

Persecuted Minęło 11 lat plus Pan Rozenek miał udar z którego szczęśliwie wyszedł, ale zostawia on już pewne ślady na zawsze.
Ja jestem zadowolony z tej próbki głosu. Wiadomo że co było to już nie wróci.
Tak samo narzekali pewni fani Gothica w Gothic Remake że Bezimienny czy Xardas nie brzmią tak samo jak 20 lat temu. Wy też młodsi już nie jesteście.

18.08.2026 23:40
NOWAHUTANACZASIE
1.8
odpowiedz
NOWAHUTANACZASIE
30
Generał

DexteR_66 tu brzmi okej:) No ale co z tego jak Geralt nie jest już bohaterem głównym, a powinien być, nie wiem co im strzeliło do głowy z Ciri.

18.08.2026 23:44
DexteR_66 (UrBan_94)
1.9
odpowiedz
DexteR_66 (UrBan_94)
23
Wędrowiec Świtu
MAX

NOWAHUTANACZASIE No ale w dodatku jeszcze Rozenka usłyszymy w głównej roli. :D

19.08.2026 00:56
Persecuted
1.10
odpowiedz
Persecuted
170
Adeptus Mechanicus

Pan Rozenek miał udar

I dokładnie o to mi chodziło. Bardzo mnie cieszy jego powrót do względnego zdrowia i dalszej pracy zawodowej, ale nie ma co udawać, że na tym konkretnym nagraniu brzmi tak jak dawniej, czy nawet po prostu dobrze. Ja sobie nie wyobrażam gry na 100 godzin z takim Geraltem i podejrzewam, że większość ludzi również miałaby z tym problem. Są tacy aktorzy, którzy mimo upływu lat brzmią niemal identycznie jak dawniej, więc zawsze słucha się ich z przyjemnością (Mikołajczak, Bauman, Odyja, Zbrojewicz, Szczesny, Bąk, Kopczyński, Wituch, Nikiel). No a tutaj takie zrządzenie losu, pech chciał, że padło akurat na Rozenka (choć mogło być gorzej, bo kilku odtwórców ważnych ról z Wiedźmina już odeszło, dosłownie kilka dni temu straciliśmy Regisa, czyli Jana Frycza).

18.08.2026 18:49
2
odpowiedz
juchi
73
Pretorianin

No, no.. rok 2027 będzie całkiem ciekawy. Pan Rozenek świetnie wypadł. Jedyny prawilny Geralt, to tylko z głosem pana Jacka. 👍

19.08.2026 11:19
Salata
3
odpowiedz
Salata
40
Chorąży

Mi chwile zajelo by sie przyzwyczaic do glosu Jacka Rozenka, ale ja wczesniej przesluchalem wszystkie audiobooki fonopolis, gdzie Geralt miał głos ś.p. Krzysztofa Banaszyka. Chwała p. Rozoenkowi, że mu sie chciało i poświecił czas na nagrania.

Ciezko wymagać od fanowskiej produkcji reżyserii dzwięku na poziomie CDPR. Przestancie marudzić jak stare dziady.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl