Pamiętam tą grę - sama z siebie jakoś zła nie była - ot taki średniak... ale błędy uniemożliwiające dalszą rozgrywkę skutecznie mnie do niej zniechęciły (a miałem oryginał).
Trzy razy zaczynałem grę od zera i po kilku godzinach odbijałem się od ściany - zawieszało grę bezpośrednio po jakiejś cutscence i koniec. Internet nie działał jak dziś, nie było rozwiązań tego problemu ani patchy to i grę olałem i wspominam ją jako jedną z nielicznych, których nie przeszedłem nie dlatego, że była zła, a dlatego, że po prostu się nie dało przez masę błędów.
Jezu - jaka ta gra była NUDNA ! Pierwsza godzina dawała nadzieję na coś naprawdę dobrego, ale potem to był po prostu nudny i pusty średniak. Nie ma za czym tęskinić.
Pamiętam, pamiętam. Mega dobra giera, szkoda, że nie rozwinęli jej w wiele części.
Techland trafił z DL1/2 czy The Beast ale z dead island czy chrome już mniej, niestety.
Odbierałem to bardziej niczym rodzime HALO a nie Far Cry. Grafika była ładna, strzelanie dawało średnią frajdę ale akcja z czasem zlewała się w powtarzalne bieganie od bazy do bazy + trochę w zieleni.
Specforce dostało pomarańczowy filtr ale chociaż z lepszą bronią na start. Wydaje się, że było jeszcze bardziej nijakie.
Mile wspominam. Szkoda, że Techland poszedł w coopa i w zombie. Czekałem na Chrome 2. Swoją drogą polecam też Chrome SpecForce.
Crytek dużo rzeczy ściągnął z Chrome i stworzył Crysisa.
Z Techlandu polubiłem jeszcze serię Call of Juarez.
no niestety. a ten pomniejszy Coj z cel shadingową grafiką był świetny narracyjnie. NO nie ukrywajmy zbyt sie skupili na zombiakach. a mają tyle dobrych marek. Z drugiej strony kto ich śledzi wie ile projektów uwalili. od Chrome 2 poprzez Warhound, Day of the Mutants, Hellraid i czort wie co z ta ich nową grą bo zapowiedzieli ja dawno i nic z niej nie widzielismy.
Kiedyś zacząłem grać, ale nigdy nie ukończyłem, gra na początku wyglądała fajnie, ale strasznie wiała nudą
Mam podobną opinię. Jedyne co w tej grze było fajne (a raczej ładne) to modelka 3D na okładce. Jedna z nudniejszych gier w jakie grałem (o dziwo jednak ją ukończyłem). Takie 3/10.
Kurczę, nie pamiętam żeby ta gra się gdzieś rozkręcała. Wszystko w niej było przeciętne, oczywiście wyrażam swoje odczucia, nie musisz wszak się z nimi zgadzać.
* wszystko poza tą laską, która mi się do dzisiaj podoba. Jednak ładna była tylko na ilustracjach.
Dla mnie rozkręcała sie tak od misji w kolonii górniczej. Mi się podobała miała swój klimat, fajne bronie, system ekwipunku, była trudna miejscami, miała fajny system wszczepów. pojazdy fajną muzę taką se polonizację małżeństwo Orleańskich tragicznie zagrało główne postaci w grze. Nie był to hit, ale i nie gówno cos pomiędzy 7+ a 8 /10 jak dla mnie. Jak na początek lat 2003 i polskie studio to był naprawdę porządnie wykonany tytuł którego nie musieliśmy się wstydzić na zachodzie. Nie zapominajmy iż to był pierwszy tak wielki tytuł Techlandu bo kto zna ich historię wie co produkowali do Chroma. I to był też pokaz iż polskie studio potrafi stworzyć swój autorski silnik który dawał radę i jakby nie patrzeć jest na rynku ponad 20 lat i daje radę.
Szkoda że olali dwójkę, Techland mógłby wrócić do tej gry i w końcu zrobić kontynuację.
dwójkę olali grę o najemnikach i coś z mutantami. 3 gry mieli wtedy w piekarniku i ubili każdą na rzecz Coja we współczesności i DI.
COJ w współczesności to była padaka totalna, ewidentnie źle wtedy wybrali.
oni robili wtedy jednoczesnie DI i COJ Cartela i żadna z tycch gier nie była dobra choć nie wiem jakim cudem DI się obroniło bo ja bliżej sie skłaniałem oceny z poligamii dla DI aniżeli reszty co wysławiali te grę w niebiosa.
Chrome to była fajna gierka w tamtych czasach. Wiadomo, że do tuzów pokroju Far Cry'a nie miała nawet podjazdu, ale jak na nasz Polski "biedny" ryneczek to była to perełka na tamte czasy. Perełka z ciekawym pomysłem na siebie. Szkoda, że nigdy nie pociągnęli tej serii dalej. Sam ograłem dopiero jak ta gra była dodana do gazetki którejś, nie pamiętam już której, ale Specforce'a już brałem premierowo. Zawsze lubiłem tego typu gierki. Pamiętam jak imponował mi ten otwarty świat, różne biomy, cyberwszczepy, podróże między planetami, duże maszyny, walkery, no generalnie ta gierka mocno trafiła w moje gusta.

Dzięki GOL, zachęciliście mnie do instalacji tego klasyka, znalazłem stare płyty sprzed 20 lat i o dziwo działają.
Chrome 2003 dostałem kiedyś w prezencie, ale ówczesny komp (z Geforce 2 MX 400 32MB vRAM na pokładzie) nie byl wstanie go odpalić.
Teraz pójdzie na Ultra hehe ;)
Grałem niedługo po premierze i dobrze się wtedy bawiłem. Ładna grafika, świetna ścieżka dźwiękowa (zbieranie kaset czy czegoś podobnego w grze pozwalało na odtworzenie jakiegoś utworu, co było bardzo ciekawym eksperymentem). W tamtym roku miałem okazję ponownie ograć Chrome. Były pogłoski o pracach nad drugą częścią, wyciekły chyba nawet jakieś screeny z gry, ale ostatecznie projekt anulowano.
gra była oficjalnie w produkcji miałeś nawet trailer z ogromnym mechem i premierą na 2007 rok.
https://www.youtube.com/watch?v=NvQWpoX4Fyk
Też pamiętam tę grę, ale wspomnienia mam mieszane. Niby wizualne fajerwerki, błyszczące tekstury, ale jakieś takie to było wszystko ... plastikowe, może właśnie w stylu fryzury tej pani Barbie, która występowała w grze.
Poza wspaniałymi wspomnieniami o biuście tej najeminczki na chromie powstało coś jeszcze lepszego: Xpand Rally