Komentarze do wiadomości: Pokolenie Z nie może opłacić czynszu, ale już wkrótce 38% młodych ludzi stanie się najbogatszym pokoleniem w historii

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
20.03.2026 16:01
TyreseMaxey
5
9
odpowiedz
TyreseMaxey
17
Pretorianin

tak, tak
bajki z mchu i paproci

20.03.2026 15:30
3
8
odpowiedz
MY-P3-ME
4
Legionista

To portal o grach. Nie wrzucajcie tu polityki!!

20.03.2026 16:34
Szlugi12
6
8
odpowiedz
Szlugi12
131
BABYMETAL

Czy eksperci podczas wymyślania tej teorii byli trzeźwi ? czy robili to w weekend ?

20.03.2026 15:31
4
5
odpowiedz
shezz810883834a
12
Chorąży

Tak , beda robic z siebie debili orzed kamera albo otworza OFa. Kto sie nie sprzedawać pograzy sie w biedzie.

19.03.2026 19:32
1
1
odpowiedz
Yoegath
1
Legionista

no zobaczymy jak to bedzie, narazie to dno i wodorosty z tym rynkiem pracy

20.03.2026 22:03
Mqaansla
1.1
2
Mqaansla
48
Generał

Samo nic nie będzie. Ucz się *właściwych* języków młody (i to jest minimum zakładające że będziesz potrafił to *poprawnie* wykorzystać, bo znajomość sama z siebie też coraz mniej warta)

Gonią was dzwoneczkami i trzaskaniem bata jak bezmyślne stado, kontrolują grę i wykorzystują to żeby wypaczyć i skorumpować jej zasady zgarniając wszystkie korzyści dla siebie. Bo powiedz mi kto, tak naprawdę, korzysta na OF?
Te coraz bardziej zdesperowane dziewczyny? (brak pracy najbardziej bije w facetów, ale kiepski rynek pracy to kiepski rynek pracy) bo z tego co kojarzę bajkowe emerytury w najstarszym zawodzie świata to raczej coś z kategorii fantastyki.

Czy nie jest może tak, że najbardziej zyskują stare pryki które już raz wyd*ły młodsze pokolenia ekonomicznie, a teraz robią to dosłownie? W ramach skorumpowanego systemu, do którego wielu młodych myśli że będą w stanie się załapać, żeby samemu... ale czekaj, przecież przyszłych pokoleń praktycznie już nie ma... Naprawdę sprzedajesz duszę za g* w sreberku...?

Dla tego zawsze piszę, i zawsze mnie za to łajają niemoralne typy, jeśli koniecznie musisz już mieć tą marchewkę, to czy naprawdę koniecznie musi to być taka z hakami wielkości kotwicy niszczyciela...?
Latami mówiłem walić mainstreamowy hardware - to nie, co jest teraz? gó*.
Latami mówiłem walić mainstreamowe gry - to nie, co jest teraz? gó*.
Latami mówiłem walić windowsa - to nie, co jest teraz? gó*.
Latami mówiłem walić usługi-live/supskrypcje/chmury/etc. - to nie, co jest teraz? gó*...

Teraz ludzie się coś ogarniają, protestują, głosują portfelem - ale to było oczywiste, to było do przewidzenia - co znaczy że jesteśmy już na tyle blisko ubojni że ściany po bokach i tłum napierający z tyłu uniemożliwia ucieczkę, z racji czego elyty uważają (słusznie?) nie muszą się już "z bydłem" cackać.

Chcesz odpowiedzi? rozwiązania?
Wiara. Nie ta łatwa i nie ta wygodna. Nie islam. Nie okultystyczno-feministycznie wypaczone współczesne chrześcijaństwo.
Prawdziwe, bezkompromisowe, sprawiedliwe i odpowiedzialne Chrześcijaństwo (fundament cywilizacji technologicznej) - poparte tyloma kompetencjami osobistymi/technicznymi ile jesteś w stanie zdobyć: zrzuć brzuszek, ćwicz i nie dla wyglądu, ucz się, czytaj. Zdobywaj konkretne umiejętności. Nie żeby "odnaleźć się" w świecie - a żeby z chorym, toczonym pasożytami systemem konkurować, w ramach czegoś nowego i konstruktywnego. Bo realia są takie, czego byś nie osiągnął własną, to jeśli nie masz wiary *i* siły to nie uda ci się tego utrzymać.
Siłę(osobistą, czyli też: wiedza, intelekt, umiejętności) rozumieją chyba wszyscy. Dlaczego wiara?
Bo świat fizyczny da się kontrolować a przez jego kontrole kontrolować ciebie.

Próba osiągnięcia wolności w ramach tak bardzo promowanego przez elyty ateizmu, to proszenie nadzorcy niewolników o zdjęcie kajdan w celu ucieczki... - i nie jest to opinia do której doszedłem w ramach jakichś przemyśleń, takie jednowymiarowe myślenie to jest coś co widziałem wielokrotnie na własne oczy. Pozbawiony (prawdziwej) wiary ateista może czuć, zdawać sobie sprawę, że zrywanie bawełny w kajdanach od świtu do nocy jest nie w porządku, ale nie wie też co jest w porządku, a bez tego skąd ma wiedzieć że gościu z batem może nie jest najlepszym miejscem w którym powinien szukać pomocy/okazji ucieczki?
Jeśli decyzji które możesz podjąć jest nieskończona ilość, dlaczego nie wybrać tej, do której każda osoba która czyni twoje życie gorszym usiłuje cię zniechęcić.

post wyedytowany przez Mqaansla 2026-03-20 22:29:46
19.03.2026 22:45
WolfDale
😂
2
1
odpowiedz
WolfDale
96
~sv_cheats 1
20.03.2026 15:30
3
8
odpowiedz
MY-P3-ME
4
Legionista

To portal o grach. Nie wrzucajcie tu polityki!!

20.03.2026 15:31
4
5
odpowiedz
shezz810883834a
12
Chorąży

Tak , beda robic z siebie debili orzed kamera albo otworza OFa. Kto sie nie sprzedawać pograzy sie w biedzie.

20.03.2026 16:01
TyreseMaxey
5
9
odpowiedz
TyreseMaxey
17
Pretorianin

tak, tak
bajki z mchu i paproci

20.03.2026 16:34
Szlugi12
6
8
odpowiedz
Szlugi12
131
BABYMETAL

Czy eksperci podczas wymyślania tej teorii byli trzeźwi ? czy robili to w weekend ?

20.03.2026 17:38
Cziczaki
7
1
odpowiedz
4 odpowiedzi
Cziczaki
207
Renifer

To normalne że pokolenie Z będzie bogatsze za kilkanaście lat, bo stare komuchy umierają ze starości. Z innej strony rozbierając się na OF można kupić sobie dom przed 20 rokiem życia.

20.03.2026 19:05
7.1
6
steve69
59
Centurion

Cziczaki 
W domu wszyscy zdrowi?

20.03.2026 19:08
hopkins
7.2
4
hopkins
235
Zaczarowany

Z innej strony rozbierając się na OF można kupić sobie dom przed 20 rokiem życia.
Gdyby to było takie proste. To jest promil kont. Jeśli nie mniej.

20.03.2026 23:09
Cziczaki
7.3
Cziczaki
207
Renifer

steve69
Jest inaczej i starzy ludzie przestali umierać? Nie zastąpi ich Pokolenie Z prędzej czy później?

21.03.2026 09:03
7.4
1
tommye
7
Legionista

hopkins prostytuuje się chyba 20% młodych kobiet w USA.

20.03.2026 18:18
Kwiliniosz
8
4
odpowiedz
Kwiliniosz
82
Generał

To jest tak samo wiarygodne jak te 170 mln nowych miejsc pracy wykreowanych przez AI.

20.03.2026 20:59
Mqaansla
9
3
odpowiedz
Mqaansla
48
Generał

Specjalnie się zalogowałem, bo takich durnot dawno nie czytałem - I tu i w raporcie.

Także streszczę/przytoczę/wyjaśnię: Raport stwierdza że Gen-Z, jest w czarnej du* pod każdym względem xD
...ale... (i tu skrywa się cały optymizm ekspertów) - werble:
Boomerzy za dekadkę czy dwie kopną w kalendarz i polecą spadki xD xD xD tyle "mózgi" wykombinowali.

Tylko, małe ale, a właściwie kilka...:
3. Boomerzy bedą tego majątku potrzebować na długie (medycyna) i wygodne życie - odwrotne hipoteki i te sprawy, więc poza górnym procentem zostanie pewnie niewiele (jeśli wręcz nie długi, a prawo bynajmniej nie pomaga w tym względzie biedakom, bo ci zaśpiewają, że rozpadająca się stodoła do wyburzenia jest warta 10 milionów to z dobrodziejstwem inwentarza, ze swoich pieniędzy spłacisz 9 milionów spadkowego długu i będziesz milion do przodu co nie :P )...
2. Młodzi muszą do tego czasu też jakoś przetrwać, co bez kasy nie będzie łatwe - zwłaszcza, że bez kasy na leczenie, z bezwartościowym "jedzeniem", zatrutym środowiskiem, bez ogrzewania i racji bytu punktu widzenia pracodawców etc. za dekadę czy dwie sami będą w "wieku starczym"...
1. Ale przede wszystkim, to jest największy *izm w tym wszystkim - dziedziczenia tak nie działa. Z-etki nie dziedziczą po boomerach, bo po dziadkach dziedziczą ich rodzice... A jeśli bogactwo dziadków ‹Boomerzy› nie było ich bogactwem, to z jakiej racji miało by nim być bogactwo ich rodziców ‹Gen X›, zwłaszcza że oni sami dawno nie będą pod ich opieką?

post wyedytowany przez Mqaansla 2026-03-20 22:22:48
20.03.2026 21:12
Soulcatcher
10
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Soulcatcher
291
Crimson Desert

Premium VIP

Ludzie bogaci to nie ci którzy pracują tylko ci co mają majątek. Cieszę się że Ztki się uczą, w końcu, i że chcą pracować. Może w końcu staną się dorośli, będzie ich stać na mieszkanie i dzieci.
A bogaci będą ci którzy bogaci są teraz, czyli majątek po rodzicach i jego pomnażanie. Chyba że nie rozumiemy co oznacza słowo bogactwo. Ktoś kto na posadzie zarabia rocznie 200K zł jest dobrze ustawiony ale do bogactwa to mu bardzo daleko.
Bogatych ludzi w PL jest około 3%. Byłbym bardzo zdziwiony gdyby nagle np. 10% społeczeństwa, czyli co trzecia Zka stała się nagle bogata.

Bo ogólnie przyszłość dla nich będzie bardzo bardzo bardzo trudna. Część sobie poradzi ale większość będzie miała kompletnie przerąbane.

Także jeżeli mogę ocenić wnioski badaczy z Bank of America to pieprzycie ziomki bez ładu i składu.

21.03.2026 09:01
10.1
tommye
7
Legionista

Soulcatcher nie za bardzo rozumiesz zmiany, które zachodzą. Majątki rodziców sa przejadane bardzo szybko. Wykształcenie wyższe nie jest żadnym gwarantem pracy jak w latach 90. Przerąbane będą mieli ci , którzy będą więźniami strategii myślenia, a ich nie brakuje. „Ucz się ucz, syneczku”. Guzik prawda. Pytanie czego się ma uczyć? Brakuje ludzi , którzy faktycznie chcą umieją robić.

21.03.2026 09:40
Soulcatcher
10.2
1
Soulcatcher
291
Crimson Desert

Premium VIP

tommye wydaje mi się że rozumiem dobrze zmieniąjacy się świat.

Spokojnie, bez agresji, raczej jest mi przykro jak się patrzę na młodych ludzi, nie odczuwam satysfakcji z tego że mam rację, współczuję im.

Mogę się z tobą zgodzić że od dawna wyższe wykształcenie nie jest gwarantem dobrej pracy.
Ale problem leży w innym miejscu. Jak studiowałem 30 lat temu. Studia były bardzo poważne, trudne i wymagające. Były bezpłatne ale jak się nie uczyłeś wylatywałeś. Na pierwszym roku trudnych kierunków odpadała co najmnije połowa. Zęjcia trwały do 8 godzin dziennie, były wykłądy, ćwiczenia, laboratoria itd. Studia trwały 5 lat. Było się trudno na studia dostać.
Efektem było to że co najmniej 30% ludzi po studiach było świetnymi fachowcami, praca na nich czekała, bo już na studiach pracodawcy szukali najlepszych.
Nie wiem czy było idealnie, pewnie nie ale przynajmniej najważniejsze kierunki były prawdziwymi studiami.

Teraz mam wrażenie że większość studiów jest udawanych. Oczywiście nadal są elitarne kierunki i super studenci ale ogólnie to jest jakaś zabawa. Jak jesteś głupi i leniwy to idziesz na płatne studia, zajęcia masz raz w tygodniu, obecność na wszystkich zajęciach + opłacenie czesnego, daje ci w zasadzie 100% szans na dyplom. Jeszcze dodatkowo jakieś 3 letnie pseudo studia, kierunki oderwane od rzeczywistości, stworzone tak aby były łatwe.
Uczenie udają że uczą bo chcą pieniadze, studenci udają że się uczą bo chcą dyplomy, jakiekolwiek.
Nawet na dziennych darmowcyh "prawdziwych" studiach jest dziwnie, bo uczelni zależy żeby mieć max studentów bo dostają więcej pieniędzy od państwa.

Także efektem jest 5% studentów któzy po studiach umieją cokolwiek w dziedzinach komukolwiek się przydających, kiedyś było ich sporo więcej. Kiedyś dyplom wyższej uczelni był w miarę gwarantem że jesteś pracowity, zaangażowany, solidny itd. Teraz duplom większości uczelni nie znaczy nic, bo otrzymać go może każdy.

Nadal nauka, uczenie się jest podstawą sukcesu życiowego i gwarantem dobryhc zarobków, i tak będzie również w przyszłości. Tylko że dyplom musi mieć znaczenie. Prawdziwy inżynier, prawdziwy lekarz, dobry ekonomista, prawnik itd. nadal będą zarabiali dużo. Bo są najlepsi. Absolwenci "Socjologiczych następstw Tiktokowego Prostowania Druta" na Akademii Wiedzy Wszelakiej nie będą mieli dobrej pracy bo nikt ich nie potrzebuje.

Kiedyś ludzie znajdowali sobie proste zajęcia, murarz, hydraulik, kierowca, a lekarzy i prawników było mało. Teraz każdy młody człowiek to co najmniej Senior Social Manager i widzi się za biurkiem poganiającego swoich pracowników. Tylko że świat tak nie wygląda i nie będzie wyglądał.

Jak się chce dobrze w życiu zarbiać, mieć dobrą pracę którą możesz wykonywać prze długie lata, to zacznij jeszcze w podsawówce i ucz się, ucz się, ucz się, ćwicz, pracuj nad sobą, walcz z lenistwem, naucz się 2 języków obcych, czytaj, ćwicz, bierz korepetycje. I tak przez wiele lat. Trzeba być doskonałym, sporo lepszym niż inni, a wyedy to ty będziesz w tych 5% ludzi zamożnych. Innej drogi nie ma i to czym was karmią to jest kłamstwo, tylko ciężka praca nad sobą.

To znaczy jest inna droga, o niej pisałem, możesz dostać pieniądze od swojej rodziny, która powyższe ćwiczenia wykonała w swoim życiu i teraz ma kasę.

A udawane wykształcenie z udawanym dyplomem w udawanym zawodzie, przyprawione lenistwem i niefrasobliwością da ci tylko udawane pieniądze.

20.03.2026 21:29
cenzura
11
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
cenzura
61
Konsul

Ta pani ze zdjęcia nie jest z Pokolenia Z...

21.03.2026 09:45
Soulcatcher
11.1
Soulcatcher
291
Crimson Desert

Premium VIP

cenzura to jest pani z pokolenia Z na starość jak już jest bogata :)

22.03.2026 10:12
ArtGenerator
11.2
ArtGenerator
23
Centurion

cenzura Ta pani to raczej pokolenie Y aka Milenialsi (Gemini AI). Swoją drogą wszędzie mówią o pokoleniu Z, a pokolenie Y nadal jest i będzie jeszcze długo na rynku pracy. Obecnie pokolenie X zbliża się do wieku emerytalnego.

21.03.2026 10:36
frer
12
odpowiedz
frer
186
Legend

Większość tego co sam mógłbym skomentować skomentowali już inni, więc nie będę się powtarzał. Tylko dodam, że jest jeszcze jeden argument dlaczego to co napisano jest literacką fikcją.

Majątki boomerów to głównie nieruchomości w których mieszkają. Zakładając, że nie pójdą w odwrócone hipoteki, aby mieć kasę na startość, głównie te domy/mieszkania przekażą swoim dzieciom (milenialsom), którzy z kolei przekażą je Ztkom po jakimś czasie. Nie dość, że Ztki może ten majątek zobaczą jak same będą wchodzić w wiek emerytalny to głównym ich "zyskiem" będzie możliwość rezygnacji z najmu i zamieszkania "na swoim". Poprawi to ich stopę życiową, ale nie sprawi, że ktokolwiek będzie bogaty. Jednocześnie do tego czasu prawdopodobnie wszystko będzie w modelu subskrypcyjnym i akumulacja majątku będzie bardzo utrudniona.

22.03.2026 08:50
baltazar1908
13
odpowiedz
baltazar1908
46
Generał

W tym roku był u was artykuł że
pokolenie Z pracuje poniżej swojego wykształcenia bo brakuje etatów bo AI, a teraz coś takiego.
Bo imperialista zza wielkej wody przewiduje, imprerialista podbije kolejny kraj i na tym podbitym kraju zarobi dojąc go do cna z bogactw naturalnych i wszelkich dóbr wiec może im sie uda i ich pokoleniu Z, martwcie się co tutaj nad Wisłą bo tutaj o podboje raczej trudno, a wręcz odwrotnie bo ruskie z zazdrości że powyżej opisani mogą to oni też chcą kogoś podbić i dla swojego pokolenia  Z zyskać  wiecej możliwości zarobku.

22.03.2026 10:16
ArtGenerator
14
2
odpowiedz
ArtGenerator
23
Centurion

Dziś wszyscy wiemy, że najlepiej być youtuberem z dużymi zasięgam, mieć insta i całą resztę, a jak kobieta to dorzućmy jeszcze OF. I już nam się tworzą milionerzy z pikseli, podczas gdy pracujący fizycznie tworzą rzeczywistość z materii, ale ich dochody nigdy nie osiągną takich pułapów. Ci, którzy nas "zabawiają" dostają więcej.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl