Via Tenor
Warto zauważyć, że to pierwszy przypadek w historii głównej serii, gdy jej odsłona ominie poprzednią generację sprzętu Nintendo.
Przepraszam, ale CO!!!???
Autorze, bardziej się nie da przyznać, że się nie wie co pisze i nie grało w Pokemony.
Wielokrotnie w główne odsłony nie dało się grać na konsoli poprzedniej generacji.
Ruby i Sapphire z GBA nie odpalimy na GBC
Diamond i Pearl oraz Black i White i Black i White 2 z DSa nie odpalimy na GBA
X i Y oraz Sun i Moon z 3DSa nie odpalimy na Dsie.
I w końcu Sword i Shield oraz Scarlet i Violet z Switcha nie odpalimy na 3DSie.
Trzeba być realistą z game freakiem więc nie jestem w sumie zawiedziony. Ogólnie widać poprawę grafiki, zwłaszcza wody. Do premiery jest jeszcze masa czasu (co nie znaczy że oni coś poprawią w tym względzie). Twarze dokładnie te same co w Z-A więc zakładam, że na bank znowu wszystko będzie nieme.
Startery w porządku, trzeba się przyzwyczaić. Niech tylko poprawią optymalizację. Co nie będzie trudne z tą grafiką i sprzętem. Wtedy poksy same wciągną.
Szkoda tylko że 2027 i to nie wiadomo który miesiąc. Długo karzą sobie czekać na 10 generację.
Ale wymyślili pokemony startowe: wściekły ptak, naćpany pieseł i gekon :P.
Ciekawe jak bardzo zarobaczona będzie ta część.
Pojawił się jakiś powód do zakupu Switcha 2. Mam nadzieję, że do czasu premiery nowych pokemonow na horyzoncie będzie już widać Switcha 2 oled.
Posiadając pierwszego Switcha oled, steam decka oled i monitor oled ciężko by mi było wrócić do lcd. No ale to pokemony…
Ale te nowe pokemony są brzydkie. Ktoś tam nie ma głowy do marketingu.