lol.... a ja wolałem kupić procesor zamiast karty graficznej. mało tego, kupiłem zasilacz ale nie kupiłem obudowy. wszystko schowałem do szafy i sobie tam leży.
Kto normalny kupuje dzisiaj ssd 256 gb ? Mówię tu o osobach co wiedzą co chcą, a nie gotowych PC dla kogoś, kto sie nie zna na kompach. To ma mały sens na sam system, ale równie dobrze można partycję zrobic i formatować ją, żeby na nowo wgrać system za jakiś czas. Większy 1 dysk jest tez tańszy niż dwa mniejsze. A co do ramu, to ceny są wysokie, więc to raczej jest głównym powodem, ze ludzie kupują albo 16 zamiast 32, albo 32 zamiast 64. Jak widzę co sie podziało w tak krótkim okresie czasu, to można być w szoku. Dzisiaj za 64gb które mam u siebie trzeba zapłacić 3x tyle - 3700 vs 1250. I to zmieniło sie w ciągu 2-3 miesięcy.
Kupowanie 16 GB RAM obecnie to strzał w kolano. Kolejna zła decyzja, no ale niech każdy robi jak uważa.
Niektórzy kupują komputer ale nie wiedzą po co. Zasada jest prosta przy każdym zakupie. Definiujesz co potrzebujesz i dopiero wtedy patrzysz na ceny. Uważasz że warto to kupujesz, nie warto to rezygnujesz. A nie wymyslanie półśrodków
16 miało sens na w7, obecnie (w10, 11) mniej niż 32 nie ma zastosowania poza przypadkami gdy ktoś gra w starsze produkcje.
Przy obecnych cenach ram w budżetowych PC lepiej zaoszczędzić na RAM i kupić lepsze GPU.