Komentarze do wiadomości: „Po raz pierwszy od bardzo dawna nie mam na co narzekać”. Blizzard przywraca klasycznego Warcrafta 3, ale jest haczyk

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
30.04.2026 12:16
Crazy_Bambino
1
1
odpowiedz
Crazy_Bambino
50
Pretorianin

Akurat reforged dobrze sobie radzi, gra ma problemy jednak ludzie w nią grają, scena esportowa też się nieźle trzyma jeżeli chodzi o w3

30.04.2026 12:33
2
odpowiedz
Darek1785
8
Generał

Miałem o tym napisać wczoraj w wątku o grze ale sobie darowałem między innymi z powodu braku polskiej wersji językowej i ta wersja 1.29 to wcale nie jest najlepsza wersja bo pamiętam, że w tej wersji albo dopiero w 1.31 już występowały błędy między innymi w przerywnikach filmowych pod postacią braku dialogów w sensie, że wyświetlał się tekst ale nie było głosów pomiędzy niektórymi misjami.

Najlepszy rozwiązaniem byłoby dodanie klasycznego Warcraft 3 z dodatkiem na GOG-a tak jak zrobiono z Diablo 1.

Natomiast obecny czysty Warcraft 3 Reforged jest już zjadliwy bo zmienili te premierowe ohydne tekstury podłoża/terenu które zaburzały całą grę.

Warcraft 4 nie jest potrzebny bo już obecny Warcraft 3 Reforged ma taki potencjał ze swoim edytorem map, że na tym Blizzard mógłby tworzyć np. dodatkowe kampanie czego dowodem jest Warcraft 3 Re-Reforged i to ile koleś tam dodał różnych mechanik od RPG po Survivale i różne minigry oraz smaczki gdzie to zawstydzą niejedną dzisiejszą grę.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-04-30 12:35:42
30.04.2026 12:39
3
odpowiedz
luq8912
49
Centurion

Ja mam klasyczka na płytce

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl