Ja kiedyś próbowałem w to grać z ciekawości ale nie widzę w tym nic ciekawego chociaż rozumiem ludzi co całe życie spędzili z tą grą i dalej grają.
Dla dociekliwych, zwiększenie wymogu pamięci RAM jest spowodowane wymianą domyślnego garbage collectora z G1GC na ZGC. Zmiana ta eliminuje pause time (przymrażanie) podczas jego cykli na kilkanaście do niskich kilkudziesięciu milisekund kosztem wyższego overheadu pamięci i cpu. Nadal można przywrócić poprzedni garbage collector w ustawieniach launchera.
Plus mody modami można zwiększyć 64 ddr 5 i rx 5090 full hd textury z grafiką jest taki youtuber dani boes on właśnie tak zrobił na swoim serverze nawet ma filmik dodaje realistyczne mody puki mój komptuter nie wybuchnie. wystarczy physics mod jak tutaj https://www.youtube.com/watch?v=5pHyAuNVguI&t=19s nawet pc 5090 klęczy.
Tamte poprzednie wymagania bardziej pasowały do wersji 1.6 gdzie rzeczywiście na takiej niskiej konfiguracji nie lagowało i bardzo szybko się wszystko wczytywało. Poza tym od wielu lat te poprzednie wymagania nie były realne i nawet mając ledwo te zalecane na najnowszych wersjach i tak miałem zaledwie 20 fpsów na rozbudowanym świecie.