Przecież nie może powiedzieć wprost, że najpierw chce zarobić na konsolowcach, a potem ponownie na nich (bo kupią na PC) i graczach PC. Stąd wymijająca wypowiedź. Gra na PC to pewnie niewielka formalność do konwersji, a może i równolegle tworzona, by później dodać wycięte elementy bądź pomysły wymagające dopracowania. A nie wierzę, że potrzebują na to aż np. 2 lata.
Już niech w końcu wyjdzie to GTA VI bo od dobrych kilku lat słyszę ten sam tekst "mamy oficjalną i ostateczną datę premiery GTA VI" i tak rok po roku albo po dwa razy w roku a lecą kolejne lata, w sumie od GTA V już 13 lat, czaicie ile to jest 13 lat w gamingu??? Z Rockstarem "znam" się już dłuuuugo bo od pierwszego GTA a było to chyba w 1997 roku. Tak jestem taki stary dziad, że pamiętam jak pierwsze GTA weszło na rynek. Szanuję Rockstara naprawdę. Robią bardzo dobre gry jak choćby RDR2. Gry są ogromne co mi się mega podoba, wyglądają świetnie, fabuła, klimat, gameplay....no wszystko jest git! Tylko ostatnio Rockstar wydaje jedną grę co 5-8 lat, jedną grę. Taki wielki deweloper. Nawet nikt ich nie krytykuje bo nie ma za co ponieważ nie wydają gier! Ktoś powie, że lepiej wydać grę raz na 8 lat niż co 2 lata byle co. I spoko. Tylko gdyby tak jak Rockstar robiło każde większe i ogromne studio to mielibyśmy jedną dużą premierę na cały jeden rok plus indyki. Ciekawe czy każdemu by to się spodobało?!?! Nie wiem czy będzie RDR3 ale jeśli już to przed 2032 rokiem nie będzie. GTA VI zapewne zaskoczy wszystkich...czy to pozytywnie czy bardzo negatywnie ale zaskoczy i dużo namiesza. Ale GTA VI i to co się dzieje, to ciągłe przesuwanie premiery bo tam trzeba "cycki jednej postaci dopracować" to jest wielki brak szacunku dla graczy! I mówię to ja...człowiek który ma, lubi i grał we wszystkie gry Rockstara jak i lubi samych twórców.
Wersja PC-towa cały czas jest tworzona i może jest nawet na bardziej zaawansowanym etapie niż wersja konsolowa, a sadzę tak po tym, że Rockstar do ulepszonej wersji GTA V na PC-ty robił aktualizacje z RT i odbiciami których nie było na konsolach czyli to co będzie w GTA 6 testują sobie na PC-towym GTA 5: