Komentarze do opinii: Po ograniu dema The Sinking City 2 widzę, że Frogwares nie robi zwykłej kontynuacji, lecz niemal pełny reboot

Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz
12.05.2026 16:10
Dead Men
1
odpowiedz
Dead Men
198
Senator

jedynka była przeciętna / na dobra oby tym razem było lepiej to co pokazali bliżej do RE anizeli do SC 1.

12.05.2026 16:38
2
1
odpowiedz
MH-Kage
27
Pretorianin

Szkoda że zrezygnowali z elementów detektywistycznych i poszli w 100% w Survival Horror.
Połączenie rozgrywki Sherlocka Holmesa z Survival Horrorem było strzałem w dziesiątkę i wyróżniało tę grę pośród innych. Gdyby zostawili to co w jedynce działało (Śledzctwa i dedukcja), a poprawili jedynie elementy walki, survivalu oraz otwartej struktury świata, to byłoby super.
A tak, to będzie to po prostu kolejny typowy przedstawiciel swojego gatunku, który po za klimatem Cthulu nie ma niczego czym by sie bardziej wyróżniał.
Szkoda, naprawde szkoda.

12.05.2026 17:32
RoyPremium
3
odpowiedz
RoyPremium
35
Konsul

To lipa, że nie będzie swobodnej eksploracji, no i mniej elementów akcji to słabo. Strzelanie w jedynce można było przeboleć, zwłaszcza jak się rozwinęło postać. No i świat jedynka miała fenomenalny, zupełnie różny klimat w zależności od dzielnicy i groza czająca się w domach to było to.

12.05.2026 17:38
baltazar1908
4
2
odpowiedz
baltazar1908
46
Generał

Jedynka była bardzo dobra, zagadki w prowadzonym przez nas śledztwie bardzo ok.
Ale po przeczytaniu artykułu widać że obie części poza zatopionym miastem nie będą miały ze sobą wiele wspólnego bo nawet główny protagonista zmienił personalia.

12.05.2026 17:53
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
LokalnyRzezimieszek
18
Generał

Zagrałem w "jedynkę" przy okazji "remastera" i to był błąd... Mocno, praktycznie od samego początku jest nam wpychane przez gardło, oczy i uszy, że Innsmouthczycy byli bezsilni, uciskani uchodźcy w mieście... Eh...

12.05.2026 18:26
Maverick0069
5.1
2
odpowiedz
Maverick0069
120
THIS IS THE YEAR

LokalnyRzezimieszek O czym Ty piszesz?

12.05.2026 18:28
5.2
6
odpowiedz
tur8omru
0
Chorąży

Pisze o swojej chorobie. Ignoruj go.

12.05.2026 22:11
tynwar
6
odpowiedz
tynwar
103
Legend

Szkoda, jedynka była fajna. Chyba za bardzo na siłę poszli w kontynuację, bo wygląda na to, że nie mają pomysłów i próbują zrobić coś nowego i z tego jakoś sklecić. Nie najlepiej to wygląda.

12.05.2026 23:03
Quezacolt
7
odpowiedz
Quezacolt
9
Legionista

Może być spoko

13.05.2026 09:43
pikmen36
8
odpowiedz
pikmen36
10
Legionista

Szkoda, że zrezygnowali z konceptu rozgrywki jaki przedstawiała jedynka. Połączenie gry detektywistycznej z RPG w uniwersum Lovecrafta było naprawdę dobre. Gdyby dwójka rozwijała tą wizję oferując bardziej szczegółowy świat, większą swobodę, nowe mechaniki i lepszą grafikę, mogłoby to być coś naprawdę dobrego. A tak, raczej nie jestem zainteresowany po tym co na razie pokazano.

13.05.2026 11:07
John_Wild
9
1
odpowiedz
John_Wild
59
Okropnie_Wściekły_Dzik

Jedynka była fajną i ciekawą  grą. Z arytukułu wychodzi mi, że dwójka  dla mnie już taką nie będzie :)

Forum Forum Gry Przygodowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl