Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Po odświeżeniu Black Flag, Ubisoft najwyraźniej idzie za ciosem. Kolejna znana marka ma otrzymać drugą szansę

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
20.07.2026 12:27
1
1
odpowiedz
iNeZee
0
Junior

Czyli zrobią ghost recon Wildlands remake a potem zwolnią 3 studia.
Nie mniej jednak tej grze należy się odświeżenie bez cięcia mechanik i raczej dodania kilku.
Dodatkowo jeśli masz grę to remake masz w niższej cenie.🤯

20.07.2026 15:21
TRX
1.1
odpowiedz
TRX
222
Generał

iNeZee To nie jest remake tylko 60 fps na konsolach + 1 misja extra.

20.07.2026 15:54
1.2
odpowiedz
iNeZee
0
Junior

TRX to zamknąłem oczy w tym artykule i dodałem swoje , dzięki za poprawę, poniższe rozbudziło moją fantazje :D

"Ghost Recon: Wildlands może doczekać się czegoś więcej niż tylko aktualizacji do 60 fps na PlayStation 5 i Xboxach Series X/S"

20.07.2026 12:51
Ergo
2
2
odpowiedz
10 odpowiedzi
Ergo
106
Senator

Kupiłbym taką ulepszoną wersje jak Black Flag. Ghost Recon wildlands to naprawdę świetna gra taktyczna.

20.07.2026 13:02
2.1
2
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

Ergo Daleko jej do gry taktycznej, parę pseudo rozkazów oraz synchroniczny strzał nie czynią gry taktycznej.
Bardziej taktyczny był już Future Soldier.
Wildlands, to nic innego jak nudny open world wykorzystujący schemat UbiGry z Assassin's Creed/Far Cry, do tego z bardzo kiepską historią oraz postaciami z dykty.

20.07.2026 13:09
Ergo
2.2
3
odpowiedz
Ergo
106
Senator

LokalnyRzezimieszek Nie wiesz o czym piszesz. Zagraj z trzema kumplami to zobaczysz jak dobra jest ta gra.

20.07.2026 13:10
2.3
1
odpowiedz
boy3
150
Legend

LokalnyRzezimieszek Cały nowy ubisoft, wszystkie nowe gry jak widać cierpią na kiepską miałkość narracji w ich grach ... -.-

20.07.2026 14:35
Felipe
2.4
2
odpowiedz
Felipe
28
Messiah

LokalnyRzezimieszek Bardziej już taktyczny jest Wildlands niż FS. W FS skradanie nie istnieje praktycznie, albo jest zrobione od dupy. Jak tylko wrogowie zobaczą ciało to automatycznie jest wykrycie i strzelanina, albo w ogóle koniec gry. W Wildlands można przynajmniej na wiele sposobów do misji podejść można bawić się w snajpera, albo otwarty atak, atak pojazdami opancerzonymi, podchodzenie do misji za dnia, albo nocą kiedy wrogowie śpią itd.

post wyedytowany przez Felipe 2026-07-20 14:39:10
20.07.2026 14:39
Ergo
2.5
2
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Felipe

Dokładnie, gra daje bardzo duże możliwości taktyczne, no, ale jak chłop gra z botami + wszystkie znaczniki włączone to się nie dziwię, że dla niego ta gra jest nudna.
W ekipie 3-4 żywych graczy + najwyższy poziom trudności i bez znaczników, ta gra to kwintesencja taktyki. Bez dobrej komunikacji i zgrania nie podchodzić. :)

20.07.2026 15:01
2.6
odpowiedz
boy3
150
Legend

Ergo Które ghost recon polecacie tak w ogóle ? Ze strzelanek ubisoftu grałem tylko w rainbow six Vegas :v

20.07.2026 15:30
Ergo
2.7
odpowiedz
Ergo
106
Senator

boy3

Zależy czego oczekujesz od gry. Dla mnie najlepszym Ghost Reconem jest Wildlands, ale w to najlepiej jest grać z kumplami, choć samemu bez botów lub z, też jest spoko. Tylko musisz ustawić wyższy poziom trudności, wyłączyć znaczniki i starać się robić misje po cichu, wtedy ta gra daje największą frajdę.
No i Wildlands ma niesamowity klimat, żyjący, a przynajmniej sprawiający takie wrażenie, świat. No po prostu jak grasz w tę grę to czujesz ten klimat, tę immersje, że jesteś żołnierzem jednostki specjalnej i rozpracowujesz kartel narkotykowy. :)

Breakpoint jest lepszy pod wzgledem technicznym, trochę lepsze animacje, 60fps, kilka nowych mechanik, lepsza grafika, ale za to gameplayowo jest taki sobie. Ta wyspa jest strasznie nudna + masz roboty za przeciwników, co mnie osobiście wybija totalnie z klimatu. No i gra jest łatwiejsza bo przeciwnicy są rzadziej rozmieszczeni i nie trzeba już tak bardzo się skupiać na planowaniu.

Ogólnie jeśli grasz na PC to zagraj sobie w pierwsze części Ghost Recon, to są naprawdę hardcorowe gry taktyczne, ale mogą się wydawać już trochę przestarzałe jak na dzisiejsze standardy. W Future Soldier grałem na premierę i wtedy mi się bardzo podobał, ale dzisiaj to już tak nie bardzo.

Tak że jakbym miał coś polecić to Ghost Recon Wildlands bez dwóch zdań. Tylko na konsoli nadal 30fps, w sierpniu ma być ponoć 60, ale zobaczymy.
Te gry są bardzo często na promocjach za psie pieniądze więc tak na dobrą sprawę możesz kupić parę części. 😜

20.07.2026 20:02
2.8
odpowiedz
TobiAlex
227
Legend

Ergo Ponoć ze znajomymi to i oglądanie zielonej trawy jest ok

20.07.2026 20:23
2.9
odpowiedz
Phantom
1
Legionista

LokalnyRzezimieszek Futre Soldier to genialna gierka. Ale wole Wildlands.

post wyedytowany przez Phantom 2026-07-20 20:24:41
20.07.2026 20:24
Ergo
2.10
1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

TobiAlex

No tak, Ready or Not to też ujowa gra bo daje większą frajdę i satysfakcję gdy grasz z żywymi ludzmi. 🤦
Masz jeszcze jakieś mondre przemyślenia?

20.07.2026 13:00
3
odpowiedz
1 odpowiedź
boy3
150
Legend

Dawajta remake splinter cella i prince of persia piaski czasu!

20.07.2026 20:48
tynwar
3.1
1
odpowiedz
tynwar
104
Legend

boy3 oho, no ta, oni oczywiście zamiast odświeżać naprawdę stare, cenione gry, które naprawdę zasługują na solidny remake, którego dużo bardziej potrzebują niż dużo nowsze gry pokroju black flag czy wildlands, to olewają, a nawet wręcz zepsuli remake prine of persia piaski czasu...
A też czekalem na remake POP, to jest wyczyn, żeby to co robili i było jeszcze trochę ok, to całkiem zepsuli, że musieli to wszystko wyrzucić do kosza...

post wyedytowany przez tynwar 2026-07-20 20:49:39
20.07.2026 13:05
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
LokalnyRzezimieszek
19
Generał
post wyedytowany przez LokalnyRzezimieszek 2026-07-20 13:05:52
20.07.2026 15:56
4.1
odpowiedz
iNeZee
0
Junior

LokalnyRzezimieszek Aż sprawdziłem i nie wierze serio to jest pazerność i brak zdrowia psychicznego ubislopftu

20.07.2026 20:46
tynwar
4.2
odpowiedz
tynwar
104
Legend

LokalnyRzezimieszek patrzcie, widocznie woda sodowa całkiem im uderzyła do głowy od tego sukcesu remake BF. Zresztą pewnie też strategia rockstara i sony przynosi efekt jakiego oczekiwali szefowie itp. to też dodatkowy powód do czegoś takiego.

20.07.2026 13:48
Asasyn363
5
odpowiedz
Asasyn363
182
Senator

Wildlands od Breakpoint technicznie już sporo odstaję. Jeśli będzie to tylko 60 klatek, podbicie rozdzielczość, RT i aż nowa misja za 400 zł, to sukcesu Black Flag nie będzie.
Jakby zrobili Wildlands na fundamentach Breakpoint, to już bym się zastanowił nad zakupem, lecz nadal nie za cenę 400 zł.

20.07.2026 14:08
6
1
odpowiedz
ludos
10
Legionista

Kolejny slopik od ubiszczoftu żyg

20.07.2026 14:32
Ergo
7
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Ogólnie to trochę dziwne, że wydali już edycje definitywną, ale nie ma 60 klatek. Kto w ogóle wpadł na tak genialny pomysł żeby wydać edycje definitywną bez aktualizacji zwiększającej klatki. 😂 Przecież to nie ma zadnego sensu, lepszy marketing byłby wtedy gdyby wypuscili odrazu gotową wersje gry pod aktualne konsole. 🤦

W opisie na xsx i ps5 nie ma żadnej wzmianki, że aktualizacja wprowadzi 60fps. Tak że coś nie jestem przekonany do tych 60fps w sierpniu.

post wyedytowany przez Ergo 2026-07-20 14:33:07
20.07.2026 17:11
8
odpowiedz
bolek2018
98
Generał

Świetny interes ten Ghost Recon Wildlands Definitywna Edycja za raptem... 400 PLN. Tyle chcieć za grę z 2017 roku ?
Jeśli ktoś ma problem przy nowych procesorach z uruchamianiem gry to poniżej rozwiązanie.

Poniższy zestaw uruchamia Ubisoft Connect, czeka na start GRW.exe, a następnie ustawia koligację procesu.
W pliku .bat wpisujemy przykładowo w notatniku:

@echo off
cd /d "%~dp0"

start "" "C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\UbisoftConnect.exe"

echo.
echo Uruchom Ghost Recon Wildlands z Ubisoft Connect.
echo Skrypt poczeka na uruchomienie gry...
echo.

:WAIT
timeout /t 2 /nobreak >nul
tasklist | find /i "GRW.exe" >nul
if errorlevel 1 goto WAIT

echo Gra wykryta.
powershell -ExecutionPolicy Bypass -File "%~dp0SetAffinity.ps1"

echo Gotowe.
pause

Oczywiście komentarze typu "Skrypt poczeka na uruchomienie gry..." dowolnie można sobie pozamieniać wg uznania.

Dodatkowo plik który będzie uruchamiany z powershell czyli skrypt w python o nazwie SetAffinity.ps1 uruchamiany instrukcją powyżej:
powershell -ExecutionPolicy Bypass -File "%~dp0SetAffinity.ps1"

W pliku SetAffinity.ps1 wpisujemy w notatniku:

$proc = Get-Process GRW -ErrorAction SilentlyContinue

if ($null -eq $proc) ‹
Write-Host "GRW.exe nie jest uruchomiony."
exit

$mask = 0xFFFF

$proc.ProcessorAffinity = $mask

Write-Host "Koligacja ustawiona na maskę 0xFFFF."

Krok 1 – Start_GRW.bat
Po uruchomieniu:
Otwiera Ubisoft Connect.
Czeka, aż uruchomisz Ghost Recon Wildlands.
Co 2 sekundy sprawdza, czy istnieje proces GRW.exe.
Gdy go wykryje, uruchamia skrypt SetAffinity.ps1.

Krok 2 – SetAffinity.ps1
Ten skrypt:
Odszukuje proces GRW.exe.
Zmienia właściwość ProcessorAffinity procesu.
Oznaczenie 0xFFFF działa na wielu konfiguracjach jako ograniczenie do pierwszych 16 procesorów logicznych, ale nie gwarantuje, że będą to wyłącznie rdzenie P.

Możecie spróbować u mnie działa na i7-14700K.

20.07.2026 18:43
Drzesaru
9
odpowiedz
Drzesaru
86
Konsul

No i się zaczyna. Kolejny będzie pierwszy Watch_Dogs przy okazji premiery filmu.

20.07.2026 22:52
pyszniak
10
odpowiedz
pyszniak
35
Centurion

Dawać mi kolejną cześć albo najlepiej Division 3
Wildlands dobrze wspominam. Breakpoint też po czasie. GraM Solo i dla mnie Ghost recon + Division to majstersztyki taktycznej strzelanki.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl