Już niebawem: "Gra nie wspiera wymyślonych płci więc nie będziemy jej monitorować."
Ups. I poszedł się rypać fajny ficzer i wpadł w łapy łokmajstrów. Coraz szerzej łapy wyciągają. 🤮
A pyta ktoś ważny? Bo nowy jestem i nie wiem czy się obawiać konsekwencji swojej odpowiedzi.
Jak czytam, że SteamDB MUSI zarabiać pieniądze, to mam raczej same negatywne przeczucia. Poza tym kojarzę kilka wycieków z Nexusa, także...
Nic się nie zmieni. Może trochę reklam dojdzie, które sobie wytniemy za pomocą Adblocka. Olaboga.
Cały płacz wynika tylko z tego, że Nexus nie pozwala na pewne mody na swoim portalu. Nie ma to nic wspólnego z tym, jak strona funkcjonuje i czy dobrze się opiekują tak ogromnym projektem z tyloma zasobami. A to jest najważniejsze dla SteamDB.
Wszystko kwestia jak ta ich "poprawność" przeleje się na SteamDB, bo zaraz okaże się, że jedna gra to za bardzo "niepoprawna" więc przestaniemy pokazywać dane, wyrzucimy z bazy, czy sztucznie obniżymy wyniki, a ta inna ma to tak wspaniała i "poprawnie nowoczesna", że trzeba trochę podkolorować te żałosne statystyki co by ludzie myśleli, że warto to kupić.
Jeżeli coś jest znane z angażowania się w "politykowanie" (a NexusMods niestety poszli w tą stronę) to z góry temu nie ufam, bo wiem, że przy skrajnych sytuacjach będą próbowali ingerować w coś, co do tej pory było neutralne i pozbawione polityki.