Już niebawem: "Gra nie wspiera wymyślonych płci więc nie będziemy jej monitorować."
Wszystko kwestia jak ta ich "poprawność" przeleje się na SteamDB, bo zaraz okaże się, że jedna gra to za bardzo "niepoprawna" więc przestaniemy pokazywać dane, wyrzucimy z bazy, czy sztucznie obniżymy wyniki, a ta inna ma to tak wspaniała i "poprawnie nowoczesna", że trzeba trochę podkolorować te żałosne statystyki co by ludzie myśleli, że warto to kupić.
Jeżeli coś jest znane z angażowania się w "politykowanie" (a NexusMods niestety poszli w tą stronę) to z góry temu nie ufam, bo wiem, że przy skrajnych sytuacjach będą próbowali ingerować w coś, co do tej pory było neutralne i pozbawione polityki.
Ups. I poszedł się rypać fajny ficzer i wpadł w łapy łokmajstrów. Coraz szerzej łapy wyciągają. 🤮
Już niebawem: "Gra nie wspiera wymyślonych płci więc nie będziemy jej monitorować."
Ups. I poszedł się rypać fajny ficzer i wpadł w łapy łokmajstrów. Coraz szerzej łapy wyciągają. 🤮
A pyta ktoś ważny? Bo nowy jestem i nie wiem czy się obawiać konsekwencji swojej odpowiedzi.
Jak czytam, że SteamDB MUSI zarabiać pieniądze, to mam raczej same negatywne przeczucia. Poza tym kojarzę kilka wycieków z Nexusa, także...
Wyciek z Nexusa w 2013 to zresztą jeden z niewielu, który mnie dotyczył - choć rzadko tam bywałem.
maintenance turned SteamDB into a stressful, full-time job for a single engineer
Nic się nie zmieni. Może trochę reklam dojdzie, które sobie wytniemy za pomocą Adblocka. Olaboga.
Cały płacz wynika tylko z tego, że Nexus nie pozwala na pewne mody na swoim portalu. Nie ma to nic wspólnego z tym, jak strona funkcjonuje i czy dobrze się opiekują tak ogromnym projektem z tyloma zasobami. A to jest najważniejsze dla SteamDB.
Tak jak pisałem w innym komentarzu - jeżeli ktoś pawi się w politpoprawność, to niestety można się spodziewać, że będzie tego nadużywał we wszystkich miejscach gdzie tylko może.
Wszystko kwestia jak ta ich "poprawność" przeleje się na SteamDB, bo zaraz okaże się, że jedna gra to za bardzo "niepoprawna" więc przestaniemy pokazywać dane, wyrzucimy z bazy, czy sztucznie obniżymy wyniki, a ta inna ma to tak wspaniała i "poprawnie nowoczesna", że trzeba trochę podkolorować te żałosne statystyki co by ludzie myśleli, że warto to kupić.
Jeżeli coś jest znane z angażowania się w "politykowanie" (a NexusMods niestety poszli w tą stronę) to z góry temu nie ufam, bo wiem, że przy skrajnych sytuacjach będą próbowali ingerować w coś, co do tej pory było neutralne i pozbawione polityki.