Ja gdzieś widziałem, że data premiery to sierpień 2027, a nie 2026, wtedy miałoby to jak najbardziej sens.
Jedyny soulslike na jakiego obecnie czekam, to lords of the fallen 2.
To nie to że oni mają lekki atak i mocny. Oni mają identyczny lekki i mocny jak w soulsach. Widziałem jak kumpel machał wielkim mieczem i toćka w toćke to samo. Atak z rolla? Ten sam. Mechanizm krytów? Ten sam, tylko widać pasek poise. Moment jak boss dostaje w mordę i wchodzi w drugą fazę - cutscenka rozpoczyna sie od cofnięcia w tył bossa po ciosie, potem jakis monolog, potem ohydna transformacja w drugą fazę. Dosłownie jakby wyszło z jednego studia.
Od 5 lat gram tylko w Soulslike i 80% tego jest od FS. Umiem rozpoznać ich styl animacji i mechaniki poruszania postacią. I w żadnej kopii Soulsow, żadnym soulslike nie widziałem tak oczywistych podobieństw. LOTF wyróżnia się jedną mechaniką - przechodzeniem miedzy światami. Nie jest to oryginalny pomysł bo juz kiedyś robił to samo Soul Reaver ale jakiś jest.
BTW chrześcijańskie motywy jako pierwszy użył Blasphemous więc nawet setting nie jest oryginalny.
Oby ich następna gra była podobna do sekiro. Ogrywam teraz elden ringa i serio średnio mi to podchodzi. Sekiro ma najlepszy system walki.
Mnie tam dziwi czemu nie ma tutaj jeszcze newsa o Remaku trylogii Dark Souls, który lata w necie :D