Insomniac games jest martwe dla mnie. Czekam aż zrobią coś innego to może zmienię zdanie. Gry na licencjach super hero to wiadomo, że nic tam nie będzie ciekawego bo ludzie którzy mają prawa do tych marek nigdy się na to nie godzą żeby coś opowiedzieć dobrego. To tylko moje zdanie. Rozumiem jak dla ludzi nie jest to nieistotne i chcą po prostu fajnej rozrywki. Dla mnie to za mało już. Nie chce mi się grać ciągle w ten sam reskin singlowej gry od sony.
Sunrise Overdrive było sztosem, było czymś innym, świeżym a nie kolejną kopiuj wklej grą o super bohaterze która próbuje kserować system Free Flow z Batmanów.
Ostatnio Capcom jest bez formy. RE9 to średniak, tak samo Pragmata. To pierwsze jest kolejnym kserem tego co już było w RE i festiwalem "A pamiętasz RE2".
Natomiast Pragmata to gra godna ery X360/PS3, interesująca przez pierwsze 2-3 godziny, po których robi się sztampowa, powtarzalna w każdym aspekcie od Gameplayu po level design a kończąc na bez płciowym bohaterze oraz bardzo mocno przewidywalnej historii.
Oby Playstation do piachu w przyszłości poszedł,przynajmniej ja to życzę jako osoba niepełnosprawna której odbiera się zakup i ogrywanie ich gier.
Jedyna faktycznie udana gra tego studia to Spiderman 1. Miles Morales był już dla mnie średniakiem a im dalej w las tym więcej polityki upchane do gier i odtwórczości tego co już było. Obecna generacja konsol to dno i metr mułu i PS6 na pewno nie kupię a PS5 się kurzy bo nie ma w co grać. Pora wrócić do PC master race.