Popierpapieliło ich wszystkich już z tymi reklamami. Czekam już tylko na srajtaśmy z reklamami, gdzie na każdym listku będzie inna reklama. Wciskają to gówno gdzie tylko się da, nie raz tak bezczelnie i perfidnie, że wywołuje to tylko obrzydzenie i kompletną niechęć do samej marki i produktu. Serio, jak jakaś reklama mnie wkurza, to ze złości nie kupuję danej rzeczy, albo przynajmniej tej rzeczy od danej marki. Co za czasy nastały, że z ludzi robi się bydło do dojenia kasy i to totalnie po bandzie. W dodatku robią z nas idiotów na każdym kroku i niestety w wielu przypadkach im się udaje. Niestety wiedzą też, że ludzie i tak kupią. Pozłoszczą się, popiszą kwaśne komentarze w internecie, ale finalnie i tak konsola będzie, gry będą kupowane, a planowane reklamy i tak oglądane. Wiedzą, że dana grupa odbiorców nie poradzi sobie bez swoich ulubionych rzeczy, więc mimo złości i tak kupią. Tak samo będzie z tematem "tylko cyfry" na PS.
Tego raczej się nie doczekamy. Nikt nie chce asocjacji, że jego produkt jest do dupy/gówniany.
"Wiedzą, że dana grupa odbiorców nie poradzi sobie bez swoich ulubionych rzeczy, więc mimo złości i tak kupią."
Niestety, gracze szczekają, branża robi swoje.
Bardziej irytują mnie wszystkie portale grupy WP, gdzie albo zaakceptujesz ciasteczka, albo strony nie przeczytasz...

Tak wygląda u mnie główna FW.
A kto powiedział że to dotyczy reklam innych marek na Playstation i to jeszcze na konsoli? A nie odwrotnie czyli produkty PS pojawiające się w wyżej wymienionym McDonaldzie, niektórzy zapomnieli tutaj albo szukają clickbaitu ale PlayStation miało specjalna promocyjną kampanie z piwem Asahi z okazji premiery Ghost of Yotei
Sony traci dla mnie. Czuję, że firma jest w jakimś ogromnym kryzysie. Mówią, że nie będą sobie radzić z fizycznymi kopiami gier, mają problem z tym by system w przyszłości był bez reklam, muszę zamknąć wolny rynek sprzedaży gier itd. Coś się złego dzieje. Mam nadzieję, że się ograną i nie upadną, ale w złą stronę idą.
Jak już mówiłem: xbox, play nie mają racji bytu >>> nie spełniają swojej podstawowej funkcji jaką jest wypszczanie bardz dobrych tytułów, a teraz jescze to.
Zaorać te konsole, wszystk powinno wychodzić na PC i święty spokój🙂
Powiedzmy sobie wprost: to gracze konsolowi w najbliższym czasie zadecydują, w którą stronę Sony pójdzie. Zabiorą im płyty, nawrzucają reklam, wymyślą pewnie coś jeszcze - ale tak długo, jak hajs się będzie zgadzał, tak długo będą poszerzali granice absurdu i chciwości.
Zresztą czy reklamy same w sobie są aż tak złe? Dopóki nie zajmują 80% ekranu i nie przeszkadzają Ci w tym co robisz, niech sobie są. Reklamy na YT, poza stratą czasu, też mi krzywdy nie robią... Nie pamiętam nawet, kiedy jakąś reklamę obejrzałem i zanotowałem nazwę jakiejś marki. Chcą puszczać? Niech puszczają - na mnie finalnie reklamodawca raczej i tak nie zarobi.
Nie zapominajmy o najważniejszym, o dynamicznych cenach w ich sklepie. Im więcej masz znajomych na PS Network tym droższe będziesz miał gry... Czyli mnie to nie grozi, bo nie mam PSa...
Błagam was. O tym mówiło się od czasów PS2, a już na PS3 miało to hulać w najlepsze.
I co? I gówno.
Owszem były jakiś próby (vide wspomniany Wipeout), ale jakoś sobie nie przypominam, bym Big Maca, czy inne ścierwo oglądał we współczesnych grach.
Tak więc baju baju...
Coś tam pewnie będzie, ale że będziemy na każdym kroku oglądać reklamy bzdetów? Nawet corpo nie posunie się do tego.
CORPO - "Grifter, potrzymaj mi piwo!".
Na PC, lapku i telefonie mam Mozille, wszędzie jest zainstalowany ublock origin i żadnych reklam nie ma.
Czasem jak patrzę na reklamy na każdym możliwym kawałku czegokolwiek, to się tak naprawdę zastawiam czy ten świat faktycznie funkcjonuje tylko za pomocą reklam? Przecież ten biznes to przy okazji jest pewnie jedną z największych pralni pieniędzy, bo to jest po prostu wszędzie.