Sony to i tak juz w zasadzie bankrut.
W latach 90 to byla megakorporacja, teraz Chinczyki i ich marki praktycznie przejely 90% rynek telewizorow, aparatow, sprzetu audio.
Rynek matryc do aparatów nadal prym wiedzie Sony. Samsung jako konkurent ma mniejszy udział w rynku i nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu jka sie patrzyło na topowe telefony Samsunga, to nawet w nich były matryce Sony. Chińczycy też kupują od Sony do Huawei'ów itp.
Sony na zakupie Minolty zrobiło duży interes.
Ogólnie Sony ma tendencję do tego, by porzucać nierentowne rynki, więc jest szansa, że jak PS6 będzie drogie i nikt go nie bedzie chciał, to PS7 nie bedzie... Taktyką Exów sami sobie strzelają w stopy. Bo obecnie nie da się robić dużych gier dla odbiorców tylko konsol... Żeby im się to zwracało na konsolach musieliby przerzucić wszystkie Exy na AA, a co za tym idzie z budżetem na marketing minimalnym. Już Xboxa oszczędzanie na marketingu zaczeło topić...
Po tym ciągu antykonsumenckich działań $ony, nie chcę już widzieć żadnej kolejnej konsoli.
Bo po co mi ona? By kupować na ich chorym sklepie, czy może ogrywać 1-2 gry exa na rok które i tak czy siak pojawią się na PC czy może łamać na niej płyty bo napędu nie będzie?
Pomijając to że to są reskiny DLC do poprzednich gier udające pełne produkty, ale za to z krypto propagandą woke.
Więc nie, niech sobie teraz wsadzą w 4 litery swoje konsole bez płyt.
Jezu co tu pracują za niedoedukowane półgłówki. Dziennikarz co nie potrafi nawet podstawowych frazeologizmów?!
Nawet AI chyba wie co oznacza wiercenie dziury w brzuchu?!