6 godzin ekskluzywności... Jeżeli ktoś czuje się "zmuszony" do zakupu abonamentu, to gratuluję. Ktoś, kto nie jest w stanie wytrzymać 6 godzin powinien pójść się leczyć. Tak poza tym zwiastun, to można oglądnąć filmu, ale w przypadku gry liczy się tylko i wyłącznie gameplay.
Ostatnie lata w branży to ciągłe pasmo chciwości, skutków błędnych decyzji, notorycznej woke propagandy, podwyżek cen i innych. Do tego problemy ze sprzętem z powodów AI. Rockstar wypuszczające materiały marketingowe, mające zachęcić do zakupu gry, na płatnej platformie... Itp itd etc ....
Serio zaczynam wierzyć w to, że dojdzie niebawem do krachu w branży gier. I w sumie niech to jeb..
To już nie jest plucie na graczy... To jest lanie na nich ciepłym moczem xD
W komentarzach widać ewidentnie zlot potomków samych Sarmatów - 0 wiedzy jakiejkolwiek, tona pretensji i machania szabelką xD Nie dość, że Netflix dla nowych użytkowników jest za darmo przez 14 dni to za chwile będzie na YT, które też jest za darmo... widać że doszliśmy czasów, gdzie za darmo to nie uczciwa cena
Przecież ten pokaz pare godzin później będzie na YT i wszędzie, ludzie sa niezle $pier...
Przecież ten pokaz pare godzin później będzie na YT i wszędzie, ludzie sa niezle $pier...
ALE tutaj chodzi o co innego - coraz większą bezczelność korporacji, które próbują monetyzować nawet reklamy czy zapowiedzi.
Dziś Rockstar, wczoraj BMW ze Spidermanem, a co jutro? Idziemy w stronę idiokracji z takimi zagrywkami i to jest realny problem.
ALE tutaj chodzi o co innego - coraz większą bezczelność korporacji, które próbują monetyzować nawet reklamy czy zapowiedzi.
Ale dlaczego wypuszczenie trailera np. o 20:00 tylko na YT jest w porządku, ale wypuszczenie trailera na Netflixe o 14:00 a potem o 20:00 na YT, już nie? Przecież z perspektywy kogoś, kto i tak planował ten trailer obejrzeć na YT o 20:00, absolutnie nic się nie zmienia. Jedyna różnica jest taka, że ktoś ma szansę zobaczyć ten trailer 6 godzin przed nim, jeśli zapłaci za abonament (o ile już tego nie robi). Co na tym cierpi? Jego ego, bo ktoś dostał "nową zabawkę" 6 godzin wcześniej? To już jest popadanie w paranoję.
Takie zachowania trzeba ucinać w zarodku, bo jeżeli damy im wolną rękę, to za następnym razem na Netflixie będzie dzień wcześniej, a za kilka lat już nawet Netflix nie wystarczy, tylko będziesz płacił za głupi trailer kilkadziesiąt złotych w PPV... bo w końcu "wcześniej wam nie przeszkadzało".
Cieszy mnie reakcja ludzi, może sam problem nie jest duży (w zasadzie praktycznie go nie ma), ale poszedł jasny sygnał do dużych korporacji - jeszcze sobie na takie coś nie pozwalamy.
Takie zachowania trzeba ucinać w zarodku
To znaczy jak? Bojkotując trailer na Netflixie? Możesz pomarzyć, on pewnie będzie miał większy peak niż niejeden hit filmowy na platformie.
Cieszy mnie reakcja ludzi
Na serio nadal wierzysz, że takie molochy przejmują się gorzkimi żalami głośnej mniejszości w internecie? Że zmienią swoją strategię, bo pięciu gości wypłakało się na reddicie? To jest analogiczna sytuacja do Sony i rezygnacji z płyt, ich interesują twarde liczby, a nie pojedyncze głosy.
Z jednej strony tak - to tylko głupi trailer. Z drugiej wprowadzanie najgorszych dla konsumenta praktyk zawsze zaczyna się niewinnie i delikatnie.
Ot damy ładną kolorową zbroję dla konia - w końcu nie musisz jej kupować by cieszyć się w pełni grą... podchwycili to inni "że się da" no i po paru latach wywaliło szambo z kosmetycznymi DLC, które śmierdzi do dziś (choć całe szczęście, sytuacja powoli się poprawia).
Z korporacjami trzeba jako konsument postępować ostro i nie można olewać tematu jeżeli coś nie do końca się nam podoba. Niech to wiedzą, bo jak będzie zbyt mały odzew, to uznają swoje antykonsumenckie zagrywki za sukces i spróbują "ulepszyć" rozwiązanie, aż w końcu obudzisz się w dystopijnej przyszłości, gdzie AI będzie decydować czy chcesz obejrzeć płatny (bo wcześniej nikt nie protestował) trailer i automatycznie pobierze kasę z Twojego konta i wyświetli Ci go w najmniej pożądanym momencie- tak, mocno przesadzam i trochę podkoloryzowałem, ale pewnie niejeden korpoludek miałby mokro na myśl o tym, że coś takiego można wprowadzić w życie.
Ostatnie lata w branży to ciągłe pasmo chciwości, skutków błędnych decyzji, notorycznej woke propagandy, podwyżek cen i innych. Do tego problemy ze sprzętem z powodów AI. Rockstar wypuszczające materiały marketingowe, mające zachęcić do zakupu gry, na płatnej platformie... Itp itd etc ....
Serio zaczynam wierzyć w to, że dojdzie niebawem do krachu w branży gier. I w sumie niech to jeb..
oj tak, fajnie by było, żeby ten krach w końcu nastąpił, bo w takim momencie to i tak tylko coś dobrego da.
Tak, tak, bardzo dobrego... W przypadku takiego krachu większość średnich i małych podmiotów na rynku po prostu upadnie, zostaną tylko mikro studia inide oraz górujące wysoko nad nimi korporacyjne molochy, które stracą jakąkolwiek zachętę ekonomiczną do podejmowania ryzyka, zamiast tego inwestując w projekty bezpieczne (a więc wtórne i nudne), dodatkowo szukając kolejnych sposobów na zarządzanie ryzykiem i agresywną optymalizację kosztów, tzn. podnosząc ceny, pakując do gier jeszcze więcej mikro-transakcji, zwalniając pracowników i zastępując ich AI itd. Normalne będziemy mieli gry lepsze niż kiedykolwiek! A nie, czekaj...
Trzeba być naprawdę ekonomicznym analfabetą, żeby wierzyć w jakiś magiczny reset, który wszystko sam uzdrowi. Stan branży gier jest ściśle powiązany ze stanem globalnej ekonomii, a obecna sytuacja to nie jest jakiś "spisek tajnego syndykatu złych CEO", który wystarczy usunąć, tylko konsekwencja recesji postępującej mniej więcej od czasów pandemii, stale rosnących budżetów gier (wynikających z rosnącej złożoności procesu ich produkcji) oraz mocnego skrętu wielu podmiotów w stronę AI, co winduje ceny sprzętu, zwłaszcza na rynku konsumenckim. Tak, to też ma znaczenie, bo droższe podzespoły oznaczają wyższe ceny, mniej sprzedanych konsol, czyli mniej potencjalnych nabywców, a więc mniejsze inwestycje w nowe gry (bo budżet szacuje się względem potencjalnej stopy zwrotu). To jest jak system naczyń połączonych, gdzie wszystko się nawarstwiało przez lata, a teraz po prostu schodzi lawina.

HALYNA WIDZILAS TEGO NIUSA NA GRAJONLAJN PEEL?!
JUZ CZUJE ZE MI SIE OBRAZENIE ZBLIZA!1
NIE RZUCIM ZIEMI!!!1 VIDJA GEJMS SERIUS BIZNES!
😂🤣😅🤣😂
6 godzin ekskluzywności... Jeżeli ktoś czuje się "zmuszony" do zakupu abonamentu, to gratuluję. Ktoś, kto nie jest w stanie wytrzymać 6 godzin powinien pójść się leczyć. Tak poza tym zwiastun, to można oglądnąć filmu, ale w przypadku gry liczy się tylko i wyłącznie gameplay.
Ta zmusi, kogo zmusi do kupna abonamentów? Tylko maniaków co nie mają pojęcia o odwleczonej gratyfikacji, ''lunatyków'' z piętnastosekundowym okienkiem skupienia uwagi😁😊
W komentarzach widać ewidentnie zlot potomków samych Sarmatów - 0 wiedzy jakiejkolwiek, tona pretensji i machania szabelką xD Nie dość, że Netflix dla nowych użytkowników jest za darmo przez 14 dni to za chwile będzie na YT, które też jest za darmo... widać że doszliśmy czasów, gdzie za darmo to nie uczciwa cena
haha;)
Wy macie paranoje, jakby ktoś wam kotka zabił albo gorzej ;/ jak hostessa was częstuje na ograniczonym, wybranym przez producenta miejscu, który uważa że te miejsce będzie najlepsze dla promocji jego produktu - uznajmy że sera, przed jego premierą czy tam produkcją macie okazje ZA DARMO skosztować tego sera, to pewnie byście ją opluli, wyzwali że następny kawałek będzie pewnie za pieniądze i tylko wąska grupa ludzi może go skosztować a dlaczego nie wszyscy ? przez taki element nie ma już hostess i darmowych próbek ;/
Trzeba być Deb$%# żeby kupić Netflixa dla tego trailera XD
Będzie 2137 streamów z licznikiem i odpalonym OBSem i na yt będzie za darmo w premierę xDDD
a tak poważnie, to jak kobieta tobą gardzi, to kto ci broni zatkać uszy? zatykasz i problem znika.
Zresztą kto to mówi, psychofan assassin's creed i ubisoftu xD.
Poza tym nie, od razu nie będzie łatwo dostępny i darmowy, bo najpierw będzie na netflixie, a to jest zaprzeczenie idei trailera.
I najważniejsze, nie chodzi o czekanie tylko o traktowanie ze strony korporacji, tylko o to chodziło. Nie chodzi o to, że ludzie frustrują się z powodu czekania jak to sobie ubzdurałeś, chodziło o to, że rockstar jawnie i bezczelnie próbuje na ludziach zarobić poprzez trailer, który z natury powinien być darmowy, bo to promuje ich produkcję dokładnie jak reklama. Chodziło o to, że ludzie poczuli się jakby zostali opluci przez rockstara, który to robi w sposób bezczelny i jawny. Chodzi o szacunek, ale jednak szkoda że ty tego nie zrozumiesz, bo ciebie nie obchodzi szacunek i godność człowieka, więc będziesz dalej szczekał o frustracji tylko z powodu czekania, prawda? Śmieszne, że ty piszesz o rozwydrzonym 6-latku, kiedy to ty zachowujesz się jak dziecko.
I jeszcze pytasz o czekanie, mimo że ja już pisałem, że nie chodzi o czekanie, tylko o zniewagę i bezczelną oraz jawną próbę zarabiania na graczach przez trailera, który powinien być łatwo dostępny i darmowy, bo to jest w ich interesie, gdyż w ten sposób to promuje ich produkcję. Więc tak, ewidentnie mocno się naćpałeś, skoro pytasz o coś co już było wcześniej napisane...
Serio, daj spokój i oszczędź sobie kompromitacji, zanim napiszesz, najpierw odstaw prochy i przeczekaj aż dojdziesz do siebie. Może wtedy dyskusja będzie miała jakikolwiek sens, bo to jakby rozmawiać z kimś nie będącym przy zdrowych zmysłach i mającym poważne urojenia, dyskusja z kimś oderwanym od rzeczywistości jest po prostu bezcelowa. O ile cokolwiek z tego dotrze do ciebie w takim stanie, złudna nadzieja, ale zawsze coś...
To oni robią marketing, jeśli przestanie im zależeć, żeby dotrzeć do graczy to wiesz jak to się skończy?
Jeśli chcesz zapłacić to zapłać. Jak nie to nie. Nikt cię nie zmusza, nie okrada. Co ma z tym kradzież kieszonkowa wspólnego?
Ale dalej nie o to chodzi. Zniewaga to zniewaga, więc to nie tak, że dany ruch jest tylko subiektywnie obrazą, bo w rzeczywistości dany ruch jest rzeczywistą zniewagą. I takim jest ruch rockstara, bezczelna i jawna próba wykorzystania trailera do dodatkowego zarobku na graczach to zniewaga sama w sobie, bo trailer powinien być zawsze darmowy i łatwo dostępny, bo ma służyć do promowania, a nie do zarobku, a poza tym już przecież sama promowana produkcja powinna być tym od zarobku, a nie trailer.
A to, że niektórzy tego tak nie odbierają, wciąż nie zmienia tego, że dany ruch jest bezczelną i jawną próbą znieważenia oraz wyzyskiwania graczy. Bo widzisz, żeby coś godziło w godność, to najpierw trzeba mieć godność, a żeby zrozumieć to, to najpierw trzeba dbać o swoją godność. Widocznie nie zależy ci na godności, więc nie rozumiesz problemu.
To tak samo z karygodnymi czynami popełnianymi przez bezwstydne osoby. Karygodny czyn jest karygodny, ale sprawę pogarsza fakt, że osoby je popełniające są bezwstydne, czyli nie kryją się z tym, nie obchodzi ich nic i mają za nic wstyd i mówią, że nie przeszkadza im to. Podobnie z korporacjami, próba wyzyskiwania ludzi tak bezczelna i jawna, że aż bezwstydna co tylko pogarsza sprawę.
W sumie to chyba nie powinno być dużym problemem odpalenie na TV Netflixa, skierowanie kamery na telewizor i streamowanie tego live w internecie? Oczywiście na Twitchu czy YT to pewne cały Rockstar będzie miał wartę, żeby takie streamy natychmiastowo zgłaszać, ale jakaś mniej popularna platforma, hostowana w jakimś kraju trzeciego świata powinna to udźwignąć?
Nie rozumiem skąd to całe narzekanie, jak gracze sobie sami na głowę sprowadzili takie praktyki...
Zaczęło się od "głupiej" zbroi dla konia i do dziś to ewoluuje do kolejnych absurdów.
A lepiej nie będzie...
dorzucę jeszcze anegdotkę, gratis: świnia w mojej oborze narzeka (kwiczy) że traktuję ją przedmiotowo, ale przecież sama na siebie sprowadziła ten los, okazując uległość i wybierając koryto zamiast próby uzyskania wolności. Beka ze świni, jej wina.
Jak ludzie się złapią na ten haczyk w tym wypadku, to możemy się spodziewać czegoś gorszego w niedalekiej przyszłości... choć na szczęście raczej się im tym razem nie udało, więc chwilowo nie będzie tragicznie.
Śmieszy mnie ta "zemsta na gamescom 2026". Większość i tak ogląda galę online, więc zrobią pauzę, obejrzą w innym oknie zwiastun GTA, a potem wrócą do gali gamescom.
Jak dobrze że mi zwisa ta gra. Oby wyszło im jak najgorzej. Sorry za takie praktyki to tylko hate.
Uważam, że to dobrze. Granie staje się elitarną rozrywką. Najlepsza jest eliminacja fizycznych nośników. Tylko cyfra tylko w pełnej cenie.
Tu są właściwie dwie różne sprawy: pierwsza to chciwość i bezczelność w próbach monetyzacji nawet głupiej reklamy gry. Zagranie podłe i bezczelne, które powinno być na każdym możliwym kroku piętnowane.
I sprawa druga, że to tylko 6 (słownie: sześć!!!) godzin. Tyle lat czekania na GTA 6, to naprawdę niektórzy nie wytrzymają tych kilku godzin więcej? Jeśli ktoś naprawdę, ale to naprawdę nie może, to priorytetem powinna być raczej konsultacja z psychologiem jak leczyć FOMO.
do wszystkich którzy kupili pre-order "bo to dobra firma i można im zaufać": HAHAHAHAHAAHAHAHAAAA
DOBRZE WAM TAK
HAHAHAHA
kupcie jeszcze netflixa, co wam szkodzi.
HA!
Im bliżej premiery tym bardziej jestem pewien, że nie kupię tej gry.
O nie! Korpo robi to co każde chciwe korpo!!one11!
No oburzające, z tym że nie. Gorsze rzeczy robią korporacje na tym świecie.
Zawsze możecie te 6h poczekać, albo nie czytać takich newsów.
Tak swoją drogą, redakcja mogła wstawić do tego newsa wasze komentarze z poprzedniego info o GTA, były tam ciekawsze wpisy niż tu przytoczone.
Zawsze możecie te 6h poczekać, albo nie czytać takich newsów.
No jasne, bo jak Ci ktoś nasra w drugim pokoju to możesz po prostu do niego nie chodzić i udawać, że nic się nie stało.
Wiem, że jesteśmy na portalu o grach.
Marketing wielu gier to dziwne i kontrowersyjne zagrywki.
Mnie bardziej martwią zwolnienia w gamedevie po Excelu, czy agresywna monetyzacja w grach, czy zrobienie z gier sportowych "symulatora kasyna".
Wypij jakaś melisę, zrób przerwę od internetu i wróć porozmawiać jak dojrzały człowiek.
Może mi ktoś wytłumaczyć o co jest ta gównoburza? Że trailera ktoś nie obejrzy o godzinie x, tylko dopiero 4 godziny później? Jeśli dla kogoś jest to powód do frustracji i dostaje przez to białej gorączki, to powinien na serio pomyśleć o jakimś leczeniu. Czekam na GTA 6 jak na mało co, ale miałbym to szczerze w dupie nawet jakbym obejrzał tę zapowiedź i miesiąc po wersji Netflixowej.
To tylko gra... A ludzie (media i konsumenci) zachowują się jakby to był Święty Graal i nie dało się bez niego żyć.
Będzie to na pewno doświadczenie, które wyniesie ludzkość na następny poziom istnienia.
Po tym jak już większość w nią zagra i osiągnie katharsis, a inne kosmiczne cywilizacje poznają jakoś to szczytowe osiągnięcie kulturowe będące dziełem ludzkich umysłów i rąk, to stwierdzą jednoznacznie, że tak, to jest ten moment na wyjście z cienia i pierwszy kontakt, ludzkość w końcu dojrzała. 😉
Gracze: Premiera gry o gangsterce wielkim wydarzeniem popkukturowym....
Ci sami gracze: Podłe R* robi płatny pokaz!
Jak nisko trzeba upaść żeby z gangsterskiej gry robić wielkie wydarzenie (pop)kulturowe i jak bardzo ślepym trzeba być na to dlaczego Rockstar pozwala sobie na to co robi.
Ja mam dystans: jak dla mnie może w ogóle nie wychodzić, ale że bardzo lubię tą serię to chętnie zagram jak wyjdzie na PC.
Sczęście czerpię z innych rzeczy, a nie z gier.
Chcesz powiedzieć, że oczekiwanie na najbardziej hypowaną od lat część gry z najpopularniejszej i najlepiej sprzedającej się serii w historii w najbardziej dochodowej gałęzi przemysłu rozrywkowego jaką jest gaming, to upadek? Interesujące.
A później żale, że korpo traktuje nas jak ludzi z umysłowym deficytem.
Druga sprawa, pisanie czegoś o presji to chyba trochę coś innego niż stwierdzenia w stylu to tylko gra.. w kontekście TEJ gry. Niektórych może totalnie nie grzać ten gatunek/seria i mogą mieć wywalone. Ja np. totalnie zlałem Odyseje Nonala z powodów o których nie ma potrzeby tutaj pisać, ale dostrzegam jej znaczenie w szeroko pojmowanej popkulturze i nie dziwi mnie również to, że większość widzów pobiegło w szale do kina i się nią zachwycała. Ty natomiast w pierwszym wpisie umniejszasz znaczenie GTA6, wiedząc przecież, że cała seria to najbardziej sprzedająca się marka w całym growym przemyśle i widzisz co się dzieje wokół najnowszej części. Możesz na to wszystko powiedzieć meh, ale nie powinno Cię to dziwić.
Nie dziwi mnie to co się dzieje wokół takiej gry, filmu, serialu czy innego tworu popkultury.
Ich twórcy chcą nam je sprzedać, bo po to (głównie) je tworzą więc niejednokrotnie wydadzą jeszcze więcej pieniędzy oraz zatrudnią liczne sztaby "do mącenia ludziom w głowach" aby przekonać nas do tego, że ich dzieła lub usługi potrzebujemy. Dziwi mnie jednak to, że mimo tak wielu wpadek, niedowiezionych projektów i robienia konsumenta w konia czy zwyczajnie oszustw, tak mało ludzi zadaje sobie pytanie: czy ja naprawdę tego (teraz) potrzebuję? Czy, jak nie zagram w TĄ grę albo nie obejrzę TEGO filmu, to moje życie w jakiejkolwiek materii ucierpi?
Bezrobotni i niezainteresowani kompletnie GTA 6 narzekają na taki sposób marketingowy? Stare, znałem.
A gdyby to była E33, to nagle z wystającymi jęzorami byście aktywowali najdroższy abonament.
Nawet mi was nie szkoda.
To ta ''drobna'' różnica 😁
To już nie jest plucie na graczy... To jest lanie na nich ciepłym moczem xD
naprawde gracze mają problemy. myslalem po nagłówku ze nftx ma wylacznosc na pokazywanie tego zwiastunu co samo w sobie i tak lata mi koło nosa a tu sie okazuje ze to tylko pierwsze 6 godzin. i takie oburzenie.
to pokolenie naprawde wymrze jak odłączą internet
Będzie śmiesznie jak ten pokaz okażę się być niczym innym jak zlepkiem przerywników filmowych wymieszanych z fragmentami gameplayu pociętymi na parę sekund 😂😂😂😂
Ci "gracze" powinni sobie też zadać pytanie jakim trzeba być porąbańcem, aby specjalnie kupić abonament na msc tylko dla samego trailera. To się robi groteskowe. Już wgl że taka dyskusja jest o tym świadczy że ci ludzie nie są zbyt rozgarnięci.
uwielbiam płacz fanbojów jak sobie uświadamiają że nie różnią się niczym od dojnej krowy u randomowego rolnika :D
Nie zesrajcie się przypadkiem z żalu, że nie będziecie mogli obejrzeć gameplayu kilka godzin wcześniej zanim będzie dostępny normalnie na YouTube.
Netflix wydał kasę by mieć wcześniej, ale nikt nie zmusza nikogo by wydawać pieniądze, wystarczy poczekać.
flexują się lamusy, gorzej jak gra nie będzie spełniała oczekiwań, bo hype jest spory, a coś czuje, że może wyjść jak zawsze ,bo ograniczenia technoligczne nie przeskoczą pewnego progu, żeby to sensownie śmigało i wyglądało. No ale chciałbym się mylić
Z jednej strony dużo oburzonych osób które i tak kupią na premierę. Z drugiej dużo wyśmiewających, że wystarczy poczekać kilka godzin.
I jakby zgadzam się, że oburzanie się o te kilka godzin ekskluzywności to mało sensowne podejście. Aczkolwiek chciałbym przypomnieć, że wiele obecnie rakowych rzeczy w grach zaczęło się od czegoś małego jak chociażby ikoniczna już zbroja dla konia. Tak tylko przypominam :*
Co to znaczy, że "decyzja, która zmusi część graczy do wykupienia abonamentu Netflixa."?
Nikt nikogo do niczego nie zmusza - głupsi są Ci spłakani o to gracze czy redachtorzy wymyślający aż tak głupie stwierdzenia? To już nie clickbait nawet bo wplecione w tekst normalnie.
Jak ktoś marudzi bo nie wytrzyma 6 godzin albo jednej nocy żeby zobaczyć jakiś materiał z gry, która ukaże się 3 miesiące później to tu jest potrzebny psychiatra.
Świetna decyzja twórców bo ta burza działa na ich korzyść - aha i walić płyty na konsole. Pozdrawiam też to wielkie grono, które udaje, że ma gdzieś ta grę i mówi, że ogra GTA VI dopiero na PC - ale jakoś nie widzę płaczu, że nie ma płyt na PC już od lat?
Twórcy się śmieją z was bo obojętnie jak się nie zes***ie to i tak zrobią jak chcą. Grałem w każde GTA a na premierę we wszystkie od GTA III (III, Vice City i San Andreas na PC a od GTA IV na Playstation) - ludzie byli normalniejsi, jedni czekali inni nie, ale było spokojniej.
Powiem więcej - bez trailerów fajnie się czytało i czekało na gry mając tylko szczątkowy materiał z magazynów o grach (Top Secret, CD-Action, Reset) i jakoś w szkole nikt nie dostawał padaczki jak większość teraz.
Obejrzę punktualnie o 21:00 to co tam przygotują bo tak się składa, że m.in. mam też tego gównianego N wykupionego tak czy siak (chociaż bez problemu mógłbym poczekać do rana gdybym nie miał). Następnego dnia poczytam psychicznie chorą społeczność, która będzie wyzywała od frajerów tych co oglądali to na netflixie i niezależnie od tego co zobaczę na tym materiale i tak kupię około 10 listopada GTA VI w mojej ulubionej cyfrowej wersji żeby już była gotowa i zainstalowana jak ruszy premiera. Rockstar zawsze dowozi a jeżeli tym razem jednak tak nie będzie to wiecie co? TRUDNO :)
Udanej frustracji płatki śniegu
Nie jest to jakaś rzecz, która ma jakieś znaczenie, bo trailer i tak można sobie obejrzeć później. Tu chodzi o coś innego, o to, że to kolejna rzecz, która w przyszłości może oznaczać, że takich akcji będzie więcej tylko wtedy, gdyby okazałoby się, że nagle mnóstwo ludzi wykupi abonament Netflixa, czy innej rzeczy tylko po to by coś obejrzeć szybciej. Jest to podobne do praktyki kilkudniowego szybszego dostępu do gry za dodatkowe pieniądze, co już stało się normą, która została przyjęta.
Sam na GTA VI nie czekam, bo i tak nie kupię już konsoli by w nią zagrać, co najwyżej czekam na zapowiedź daty premiery wersji PC.
Mam nadzieję, że chciwość i aktywiści zrobią z tej gry flopa ostatecznego, branża tego potrzebuje do resetu.
Najsmieszniejsze jest to, ze stary Rockstar i t2 i starsze odslony GTA wysmiewaly korporacje, reklamy, amerykanski sen po czym na netflixie jest trailer do trailera gry Rockstar i T2, ktory wyjdzie kiedys tam i bedzie exlusivem przez 6h. Poziom absurdu wybil poza metryke.Ciekawe ile kont pobanuje yt za probe wrzucenia u nicjh tego trailera.
Przyznam tez racje koledze, ze to dopiero poczatek . Pamietam zbroje do konia w Obku. Tez pamietam jak mi ludzie pisali co przezywasz przeciez to tylko 2 dolary. No i teraz mamy taki rynek jaki mamy. Jak wydzie nowy gta online do VI to szykuja sie nowe sposoby wyciagania kasy od graczy. Zarabianie w tej grze to bedzie 2 praca.
Najsmieszniejsze jest to, ze Rockstar z t2 odwalaja takie akcje, a i tak zaraz bede czytal jaki to Ubisoft jest straszny bo w swoim sklepiku ma 3 ubiory i 3 ulatwiacze do gry SP. No, ale GTA 5 gdzie jest kasyno, karty shark, abo to jest wszystko w porzadku. No i mamy GTA VI, gdzie mamy za paywallem zawartosc do gry. I nie sa to jakies kosmetyczne pierdoly tylko modyfikacje samochodow/dostep do garazy czyli gameplay.
Najlepsze jest to, ze to pisze, ale i tak juz zamowilem ultimate bo to najwieksza premiera tej dekady. Nie nowa Diuna, nie nowy Spiderman, nowe film gwiezdne wojny. Premiera tej gry zmiecie wszystko.
Ciekawe co takiego wymysla. Czy bedzie apka na telefonach jak do 5 z jakimis platnymi funkcjami.
ps. Nie wiem jaki innni gracze, ale ja sie ciesze, ze mialem okazje doswiadczac jak ta branza byla jeszcze czysta. Gdy haslo przy odpalaniu Fallouta "Od graczy do graczy" cos znaczylo. Gdy widziales rozmowe z devami i nie gadal on celach sprzedazowych, dlc, lat przyszlego rozwoju tylko z pasja opowiadal o ich nowej grze. Gdy wytyczano nowe sciezki. Ktos mi napisze, ze to nadal jest bo indie. No, ale to nie to samo.
Niech na końcu tego trailera ogłoszą jeszcze że abonenci Netflixa zagrają w GTA 3 dni wcześniej. Gwarantuje wam że Netflix by rozbił bank 😂 A gównoburza by była taka że by popcornu w sklepie mi brakło.
Zakładając że przedpremierowo będzie 20mln sprzedanych kopii (w przypadku GTA to nie jest jakaś mrzonka), powiedzmy że fomo zachęci 30% graczy aby zapłacić 20$ wiecej(widząc ten kwik dotyczący zwiastuna mma wrażenie że i tak więcej graczy by się skusiło)
Daje to 120mln$ z samego early Access. Wątpię by Netflix był gotów tyle zapłacić
Jeśli ktoś nie ma Netflixa, obejrzy ten trailer 6 godzin później. Łolaboga, prawdziwy koszmar! Nie do zniesienia! (Sarkazm) Ci opętani narzekacze potrzebują psychiatry, a nie nowego trailera :0
Ten krok Rockstara czy tam T2 to jest absolutny dick move i oby pycha kroczyła przed upadkiem.
Jakbyś przeczytał że zrozumieniem mój komentarz zrozumiałbys że mówię o tym by obejrzał następnego PO obowiązkach.
On nie zniknie z YT po 24h. Będzie go mógł nawet na dzień przed premiera obejrzeć.
Chyba że właśnie FOMO mu się drze do mózgu że ktoś mi zaspojleruje REKLAME.
Tylko że to nie jest tak że oni mają kilka godzin i materiał znika.
Dodatkowo sam napisałeś latami. Zrobi im różnice dzień?
No i nie wiem czy dłużej. Zwiastuny trwają 1-5minut.
Rockstar nie ma powodu dawać więcej niż szczątkowe info żeby podgrzać zainteresowanie
To odwrotnie - ci co mają już Netflixa niejako dodatkowo zobaczą coś ciut wcześniej i tyle.
Przecież to jest dla tych co już mają Netflix a nie zachęcanie do subskrypcji. Trzeba mieć niezły bałagan w głowie żeby wykupować Netflix tylko dla pokazu trailera - który i tak za 6 godzin będzie ogólnodostępny. Po za tym światem rządzi kasa i każdy próbuje zarobić.
Jedni kretyni płacą jakimś twórcom no-name dobrowolnie za debilne streamy, a mają pretensje za wcześniejszy pokaż wysokobudżetowej produkcji.
Przecież po pierwszych pięciu minutach od wstawienia na netflixa ktoś to wstawili albo na torrenty albo na samego YouTube, A jeśli nie na tego ostatniego, to przynajmniej na CDA, czy inne platformy. Po co ro narzekanie?
Po 13 latach czekania trzeba poczekać 6 godzin na trailer, nie wytrzymie!!!!!
X kurka D
Codziennie poznajemy wyższy poziom zidiocenia konsumentów. Jak już myślę że niżej się kurde nie da to im za każdym razem udaje się wyprowadzić mnie z tego błędu
Prosty rachunek, jeśli twoje FOMO nie pozwala ci poczekać kilku godzin na zobaczenie zapowiedzi gry i czujesz się zmuszony do wykupienia czegokolwiek, to jesteś najprawdopodobniej zakwalifikowany do leczenia w Choroszczy.
Czekanie na zwiastun GRY? Oczekiwanie jakieś? Kurwa, poważnie? Rozumiem że takie bzdury puszczają w kinach przed filmem w multipleksach, jak wszelkie inne zapowiedzi i reklamy ale to?
I po co tak się nakręcacie? Wszyscy i tak już wiedzą, że pazerność Rockstara jest od lat znana, więc nie rozumiem zaskoczenia w tej kwestii. Z mojej perspektywy, celem Rockstara było tutaj wywołanie kontrowersji aby przedpremierowo zwiększyć i pobudzić zasięgi do ich nadchodzącego tytułu i im się to udało. Więc w tym momencie dla nich już pewnie nie jest istotne kto obejrzy ich najnowszy materiał, ale to, że informacja o ich grze poszła w świat.
Przypomnę, że tego typu ruchy to nie jest żadna nowość, bo niemal 30 lat temu (w 1997 roku) twórcy pierwszego GTA celowo wynajęli dziennikarza aby wywołał kontrowersje wokół gry i się to udało.
DMA Design, now famously known as Rockstar Games, teamed up with notorious publicist Max Clifford to promote their new game Grand Theft Auto (GTA) in a manner that sparked a media frenzy. [..] Instead of downplaying the game’s controversial content, Clifford leaned into it, feeding stories to right-wing UK Parliament members, including Lord Campbell of Croy, who then publicly condemned the game. This calculated move ignited a firestorm of outrage that propelled GTA into the spotlight, ensuring it was on everyone’s radar even before its release.
Polecam krótką lekturę: https://medium.com/@bubba.gaeddert/the-curious-case-of-manufactured-outrage-how-rockstar-games-played-the-media-8b4500dc6bd4
No serio zmusza. Żyć się bez tego nie da. Całe sześc godzin.
Nie będziesz mógł obejrzeć video prze pracą...
I nie nie popieram takiego ruchu bo to ewidentne skurwystyństwo. Ale twierdzenie że zmusza graczy to odklejka.
Już pomijam fakt że ja czekając na jakąś premiere raczej unikam prezentacji, devs diary etc. Wolę wsiąknąć w świat od zera.
Ale wiadomo. FOMO już wyżarło ludziom mózgi.
O ile GTA to zwyczajny średniak, obok którego normalnie bym przeszedł obok. To podejście do niego branży i graczy sprawia że ta gra zwyczajnie irytuje przed premierą.
Fragmenty rozgrywki? Już się nie mogę doczekać jaki ściek dostaniemy. Ważne przecież żeby kropelki potu na cycach były realistyczne, idąc myślą zgodnie z większością graczy.
Niektórzy tutaj to robią łaskę korporacji z takim oddaniem, że aż ślina im cieknie po brodzie... 👍no tak, tak, głupie FOMO i nikt nikogo nie zmusza, więc nic się nie stało...
A może jest tak że jakiegoś człowieka skur$#a zatrudnili do marketingu gry i tyle :) Nie zesrajcie sięz tym hejtem :) To tylko filmik :)
Ja nie czuję jakiegoś mrowienia między palcami w oczekiwaniu na GTA6 sporo tytułów rozczarowuje mimo szumnych zapowiedzi, obecnie jest wielki skok na forsę ale nie idzie za tym jakość, każdy głupi zrobi grę dobra graficznie, ale dla mnie liczy się jednak ekscytacja samą fabułą czy sposobem przedstawienia świata, historii. Chyba czasy gdy miało się palpitacje serca gdy wydawali np San Andreas i jechało się tym rowerem w pierwszych minutach nigdy nie wrócą.
No nie wyrobię... Przecież nikt im nie każe kupować Netflixa!
Czy to jest absurdalne? Tak, ale patrząc na to, że materiał zostanie opublikowany kilka godzin później dla wszystkich to nie ma to takiego znaczenia.
Mówię: sprawdzam. Jeśli nie chcecie, żeby takie polityki się utrwaliły, to nie oglądajcie na Netflixie. Ciekawe ile osób tak zrobi.
Tak niektorych czytajac widze, ze do nich nie dociera, ze to nie chodzi o 6h. Chodzi o sam fakt takiego posuniecia.Bo tak jak teraz standardem stalo sie wczesniejsza premiera gra dla tych co zaplaca wiecej. Tak za chwile bedziemy widziec trailery,gameplaye na jakies platformie nie 6h tylko kilka dni wczesniej , albo z jakimis bonusami w grach dla ogladajacych. To jest kolejna zbroja za 2 dolary. Jak niektorych czytam to mam deja vu. Kolejne badanie rynku na ile gracze sobie pozwola.
Stwierdzenie, że R* zawarł współpracę z Netflixem bo się obraził na YT za poprzedni leak, to przecież śmiech na sali. Wszyscy wiemy, że 27 znajdzie się ktoś, to błyskawicznie puści w sieć webripa, jak tylko się ukaże na platformie, a sam film rozejdzie się tak szybko, że nawet gdyby R* chciał z tym walczyć i zgłaszać gdzieś linki, to nie będzie w stanie tego zatrzymać. Wątpię zresztą by R* w ogóle podejmował kroki ograniczania tego wycieku, tym bardziej, że to tylko materiał promocyjny i raczej nie będzie[?] na niego jakiejś licencji. Moim zdaniem ten 6h ex to zwyczajna chęć złapania jakiegoś choćby niewielkiego promila konsumentów, którzy nie wytrzymają parcia i zdecydują się na suba, choćby na miesiąc, bo a nóż niektórzy potem zostaną, albo choćby na okres testowy (jeśli już go wcześniej nie wykorzystali), który tak po prawdzie wcale darmowy nie jest, tak jak niektórzy twierdzą, bo płaci im się swoimi danymi, które są następnie przetwarzane.
Swoją drogą, pytanie do tych, którzy nie widzą w całej tej sytuacji problemu. Rozumiem, że podobnie nie widzicie niczego złego w premierach gier, które są oferowane w wersjach z kilkudniowym wcześniejszym dostępem niż dla plebsu za dodatkową opłatą? Z lekkością przychodzi wam jechanie po ludziach za fomo, będąc świadomym tego skąd to się bierze i że podatność jest ogromna, a jednocześnie jeśli chodzi o corpo i ich agresywny marketing, to macie z tym zupełny luz, bo corpo to copro i jest jak jest. I nie chodzi mi tutaj o machanie na to ręką za brak jakiegokolwiek poczucia sprawczości. Większość się godzi, więc krytykowanie nie ma najmniejszego sensu i należy przejść nad tym obojętnie. Chodzi tylko o wyrażanie swojego zdania, ponieważ bycie na siłę oportunistą z poczuciem wyższości w jakiejś grupie społecznej w której się koegzystuje, to też jakiś rodzaj umysłowego spier**nia. To tak odnosząc się do uwag odsyłających ludzi na leczenie z powodu ich zachowania.
To będzie cięzkie 6 godzin ale nie zmuszą mnie do kupna pakietu na tym Netflixie który nie ma nic ciekawego w ofercie, zdecydowanie duzo lepszych filmow jest na CDA
No i co z tego? Jak ktoś ma hajs by wykupić abonament na Netflixie to i tak to zrobi. Żadni narzekacze tego nie zmienią XD
Płatny pokaz GTA 6 na Netflix „to chciwość, podłość i nikczemność na najwyższym poziomie”
To oczywiste. Kolejna próba przesuwania granic monetyzowania absolutnie wszystkiego. Nie ma co tego bronić niską szkodliwością.
Sam opłacam netfliksa regularnie bo z niego zwyczajnie korzystam, ale musiałbym chyba z byka spaść, żeby stwierdzić, że ten pomysł jest ok.
19 listopada większość sklepów i firm na świecie ma być czynne do godziny maks 13 – 15. Dotyczy to przede wszystkim takich miejsc jak Żabka, Biedronka, jakieś firmy niezależne itd. Natomiast kebabownie, pizzerie i ogólnie gastronomia na dowóz ze względu na ten dzień ma być czynna całą noc, ale tylko w dowozach. Teraz jest o tym głośno, a co będzie przed listopadem? Właśnie dlatego taki ruch Rockstara. Taksówki w ogóle nie będą wyjeżdżać na miasto, Bo nikt nie będzie jeździł. Komunikacja miejska też będzie czynna max do godziny 18;00 może. Będzie gorzej na pewno, niż w Wigilię 2 lata temu.
Niby 20 listopad to piątek i ma to się wynormować, ale spekuluje się, że dużo lepiej nie będzie
I właśnie w październiku będą masowo o tym pierdolić w mediach, że ze względu na premierę GTA 90% firm będzie czynna krócej niż w Wigilię (kiedy ta nie była świętem). O dyskontach po godzinie 18:00 możecie zapomnieć, A nawet jak wspomniałem wcześniej – o godzinie 15:00, przy czym Tutaj niby mają być wyjątki i chyba Aldi ma być do 18:00, Lidl do 17, jakos tak. Nie wklejam tu linku (zwłaszcza że to z Facebooka), bo czekam na oficjalne potwierdzenie tych słów, ale coś może być rzeczywiście na rzeczy jestem w stanie uwierzyć w taki stan rzeczy. Pomimo iż najbardziej ze wszystkich gier czekam na wielkie trio w postaci (i tu kolejność zachowana) ILL (pewne GOTY 2027), Tomb Raider- Legacy of Atlantis i Metro 2039, to jednak tamto to tylko gry komputerowe, a GTA to jest popkultura ogólnoświatowa, więc to też inna bajka. Z drugiej strony i tak ma być lepiej, niż się zapowiadało, bo pierwotnie 20% wszystkich firm na świecie miała być całkowicie zamknięta tego dnia, a zamiast tego to większość firm zdecydowało się po prostu dużo szybciej je zamknąć tego dnia.
Nie wiem ile zarobi Rockstar dzieki tej zagrywce, ale mam nadzieje ze starczy na karton herbatki z melisy dla tynwara i jego oplutej godnosci.
A swoją drogą to ciekawe, że skoro o tym mówisz, to chyba znaczy, że nadal się nie otrząsnąłeś i żywisz do mnie ogromną urazę z powodu diablo? Spoko, fajna hipokryzja XD

Tym razem dla niepoznaki odczekal 14, piszac w tym czasie 3 inne i w sumie 15 raz to samo.
Napisz mi jeszcze ze sie nacpalem (tak jak dwom czy trzem osobom wyzej, ktore smia miec inny punkt widzenia niz ty), bo dawno nie pisales. A pewnie juz cie cisnie.
Ogolnie to sorry ale to co tu wypisujesz (a przede wszystkim w jak bardzo infantylny, emocjonalny i antagonistyczny w stosunku do innych ludzi sposob) jest poprostu nienormalne. W USA byloby w sumie na granicy zainteresowania przez FBI, bo z takim poziomem frustracji i "oplutej przez korporacje godnosci" to tylko by czekali na manifest.
Zreszta taki masz vibe lol.
Baw sie dobrze, ale jak ci sie zaczna trzasc rece przy 28 odpowiedzi dzisiaj to pamietaj ze czas na hydroksyzynke.
spoiler start
tak, tak... Diablo cos tam, cos tam... Blizzard... RTSy... whatever...
spoiler stop
Ty tak kurczowo trzymasz się czasu wrzucenia komentarza, że musisz za każdym razem o tym pisać jakby to cokolwiek znaczyło? Wiesz co, tak w sumie to możesz o tym pisać co tylko chcesz, napisz np. że x dzień o godzinie x:y napisałem coś. To na doda ci argumentacji.
A skoro tak bardzo lubisz o tym pisać, to może teraz o tobie napiszmy. To ile min minęło zanim odpisałeś? Za pierwszym i drugim razem sam też odpisałeś dość szybko. Szczerze to jest dość śmieszne, że zwracasz na to uwagę jak sam odpisujesz dosyć prędko. Hipokryzja lvl master.
Mówisz o emocjach, infantylności itd? Ale przecież to ty dzwoniłeś, to ty roztrząsałeś ciągle twoje poprzednie dramy jak blizzard, wow, diablo, rts i co tam cię jeszcze tak bardzo uraziło, ciągle chowasz jakieś urazy i wiecznie masz do mnie jakieś pretensje, ciągle jesteś obrażony. Doprawdy, hipokryzja lvl master, bo niby to nie jesteś infantylny i emocjonalny? To czemu w takim razie ciągle dzwonisz z pretensjami i cały czas rozdrapujesz rany?
I jeszcze ten obrazek, przecież to jest desperacja, bo komu by się chciało wysilić z jakimś obrazkiem i podpisami. Ciekawe czy przetrząsasz wszystkie komentarze? Ciekawi mnie co taki urażony desperat jak ty, robi.
I jeszcze napisz, że ty wcale nie nie masz do mnie pretensji i wcale nie zaczynasz po raz enty i że to ja zaczynam. Twoje osobiste wycieczki robią się naprawdę absurdalnie śmieszne :D.
Ciekawe po ilu postach ogarniesz ze rozmawiasz wlasciwie sam ze soba. Choc akurat to moze byc dla ciebie stan normalny. Jest nawet lepiej, bo ty nawet nie tyle rozmawiasz, co oklamujesz sam siebie budujac falszywa narracje (bo to nie ja popuszczalem o BLizzarda, WoW czy RTSy, tylko ty lol. Bo masz ciagly bol dupy ze ludzie sie dobrze bawia w ich grach i ze swiat ma czelnosc miec twoje opinie tam gdzie powinien, czyli gleboko w dupie. Zreszta jutro zrobisz to po raz kolejny.).
Specjalnie odpisalem ci szybko zebys mial punkt zaczepienia. Dawaj.
"co oklamujesz sam siebie budujac falszywa narracje (bo to nie ja popuszczalem o BLizzarda, WoW czy RTSy, tylko ty lol" nie? Ciekawe, bo jak napisałem co myślę o tych rzeczach, to się odpaliłeś, ogólnie silna reakcja. To jak w końcu jest? Czy aby nie konfabulujesz?
"Bo masz ciagly bol dupy ze ludzie sie dobrze bawia w ich grach i ze swiat ma czelnosc miec twoje opinie tam gdzie powinien, czyli gleboko w dupie" Naprawdę? Czy aby ci się nie pomyliło? Bo właśnie jak tylko napisałem coś np. o blizzardzie itd. to ty reagowałeś wyjątkowo mocno. I mówisz, że w dupie, tak? To dlaczego w takim razie triggerowałeś się jak tylko coś napisałem skoro rzekomo masz to w dupie i tak już wiele razy w różnych wątkach? Ból dupy mówisz? Przecież to ty ciągle zaczynasz z pretensjami do mnie tak jak właśnie ty zacząłeś w tym wątku. To ty o wszystko miałeś ból dupy.
Sory, ale wszystko jest na odwrót, tylko coś napiszę to się odpalasz, czyli nie masz to w tyłku, cały czas rozdrapujesz rany, czyli to ty masz ciągły ból tyłka.
Poważnie, to się robi już naprawdę absurdalne, sam sobie zaprzeczasz. Czy naprawdę nie widzisz tego, że piszesz jedno, a robisz drugie?
Oby hakerzy po premierze zaje... im całą kasę Xd