Co to jest DHR10? ;)
W Polsce nadal jest Dolby Vision o ile mnie pamięć nie myli? Tylko nowej trylogii Star Wars nie ma u nas w rozdzielczości 4K z HDR, tam są jakieś problemy prawne i to też trwa już lata.
Skrót DHR może oznaczać kilka różnych rzeczy w zależności od kontekstu: popularną oponę rowerową Maxxis Minion DHR II, serię akumulatorowych młotowiertarek Makita DHR lub globalną firmę doradztwa personalnego DHR Global.
Dlatego staram się, na tyle na ile pozwala budżet jednak mieć filmy na nośnikach fizycznych. Nie mam tego dużo, ale sobie powoli rośnie kolekcja głównie 4k
Disney+ działa u mnie ok a np. fizyczna wersja "Indiana Jones i Artefakt Przeznaczenia" na płycie BD i na odtwarzaczu 4K od Sony działa gorzej niż film z D+, nie wiem w czym jest problem.
Wiecie że jest sposób by obejrzeć w lepszym bitrate i w 4k ? wystarczy dokonać nabycia na własny użytek z internetu :P
Proponuję zrezygnować z abonamentu :)
Ja po podwyżkach netflixa premium przeszedłem na STandard za 20 zł w innym kraju :)
Biorę tylko promocyjne albo darmowe wersje i nie mam wymagań. Właśnie jestem świeżo po rezygnacji z Disneya z Allegro oraz darmowego Netflixa :)
Disney+ w ogóle ma jakieś problemy z formatami i kodowaniem. U mnie na kinie domowym w wielu filmach na tej platformie subwoofer strasznie harczał i myślałem, że się zepsuł.
Jakby ktoś był zainteresowany. Od poniedziałku w McDonald's w aplikacji, w dropach, można mieć Disneya za 1000 punktów na 3 miesiące.
Disney na komputerze odpala się w 480p I nie można tego przestawić. To jest kpina. Obraz jest tak rozmyty że kompletnie nic nie widać.
No to ja powiem, że partnerka właśnie ogląda jakiś film z 1998 na Disney plus i jest zarówno 4K i HDR, więc my chyba możemy być spokojni