O 20 lat za późno. Wypuszczenie HL3 nie zrobi efektu WOW jak HL2. Zarobić zarobi bo ludzie z sentymentu czy szeptanki rzucą się na tytuł.

Half-Life 3 ?
HL3 już pewnie jest od dawna gotowy, ale to ludzie nie są jeszcze gotowi na HL3 xD
gaben ! wsadz se to wiesz gdzie !
ja juz dawno przestalem czekac i nawet jak wyjdzie to nie zagram
Chciałbym zagrać w HL3, może serio Gabe szykuje ten tytuł.
Znajac życie i tak ludzie się rzucą na tę grę.
Przypomniał mi się gość ze swoimi ciągłymi updateami, że nic nowego o HL3 - może w końcu by się ucieszył xD
https://www.youtube.com/@HazardTime/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=1
Via Tenor
Jestem bardzo ciekawy jak to zrobia.
Z dwoch powodow w sumie.
1. Czy zostanie zachowany niemy protagonista i pierwszoosobowy styl narracji praktycznie bez cutscenek? Na dzisiejszym rynku byloby to cos niespotykanego, i w sumie mila odmiana przy zalewie gier gdzie 30% czasu gry to ogladanie roznego rodzaju prerenderow. Fajnym rodzynkiem byl tutaj Cyber2077.
2. Kazda gra Valve byla mocno innowacyjna (czyto pod wzgledem gameplayowym, czy to pod wgledem samego pomyslu) i dosc przelomowo wplywala na rynek (nawet Artifact, tylko chyba nie w taki sposob w jaki "i like money" Gaben przewidzial). Czesto powodujac jego otwarcie na pewnego rodzaju pomysly (np fizyka z HL2) lub poprostu popularyzacje (VR i Alyx)...
No i w sumie 3... o czym bedzie? Jak ktos widzial zakonczenie HL Alyx, to wie ocb...
Metafora ktora sa fabuly HL, HL2 i Alyx jest w dzisiejszych czasach jeszcze bardziej wyrazista.
Gdyby nie ta zabawa grawitacja to 2 nie była by niczym więcej niż średnia gierka. Naturalnie wodiczka była i jest w niej fenomenalna ale co więcej? Jeden klimatyczny poziom. Nuda.
Gdyby nie ta zabawa grawitacja to 2 nie była by niczym więcej niż średnia gierka.
Pssst, koleś, średnie gierki też potrafią sprawiać przyjemność i fun z gry, serio xD
A half life 2 to bardzo dobry single Player FPS który ma ucięte zakończenie, więc fani czekają na kontynuację gry
Szkoda mi czasu na średnie gierki. Potem tym średnim gierkom wystawiacie 9 i ja się na to nabieram. Jestem zawiedziony i tracę czas.
To nie jest dobry FPS. Za dużo tam jazdy.
Blyskotliwa recenzja milordzie.
Koles narzeka na poblazliwosc graczy i recek, stawia sie w wyimaginowanej pozycji jakiegos sommeliera z wysublimowanym gustem, po czym rzuca odpowiednikiem "7/10 too much water".
Ucz nas miszczu.
Seria HL i Titanfalle. Dwie najlepsze serie single FPSow.
Nic nie zrozumiałem.
To był komentarz. Nie żadna recenzja.
GTA vi będzie 10/10
GTA vi będzie 10/10
Dla chłopa który ma prawie 40 lat z mentalnością i świadomością dziecka to na pewno gra o narkomanach, prostytutkach, i FUCK-ach będzie 10 na 10.
30mln sprzeda się w dzień premiery.
Mało tego. Ustaliłem już z synem że on nie idzie do szkoły a ja do pracy. To będzie piękny dzień.
Czy ty na serio jesteś głupi? Wiesz, że może po prostu gatunek ci nie pasuje? Czy wiesz, że nie każda gra może się podobać każdemu? Czy wiesz, że każdy ma swoje gusta?
"Szkoda mi czasu na średnie gierki" Średni to ty jesteś, twoje opinie nie są faktami, więc to nie ma żadnego znaczenia, bo i tak to ani poważne ani wiarygodne nie jest, więc to by było na tyle z twoich śmiesznych "faktów".
"To był komentarz. Nie żadna recenzja." tylko komentarz? Czyżby? To zobaczmy pierwszy post "... średnia gierka ...", "... fenomenalna ale co więcej?", "Nuda.". Ups, chyba jednak coś tego trochę za dużo jak na zwykłego komentarza. Nie odwracaj kota ogonem, bo tylko się ośmieszasz.
Jak ci się gatunek nie podoba, to nie oceniaj, bo wychodzisz na atencyjnego płaczka, normalni ludzie olewają grę i ignorują dany gatunek. Jeżeli już, to koniecznie powinieneś dopisywać do oceny, np "nie mój gatunek" albo chociaż nie traktować swoje widzimisię jako fakty i przynajmniej napisać "dla mnie/moim zdaniem/według mnie/uważam ...", inaczej wychodzisz na ignoranta i taki po prostu jest fakt. A co można traktować jako fakty? To co jest oczywiste i obiektywne, czyli choćby błędy, optymalizacja, ogólnie wszystko co techniczne, a wszystko co artystyczne to już zależy od twojego subiektywizmu.
Dobrze się czujesz? Nie musisz się zgadzać z moja opinia co nie znaczy że jest błędna :D
FPS to mój ulubiony gatunek :D najlepszymi strzelankami są cody i kilka innych pojedynczych tytułów.
Więc teraz jednak opinia? A rzekomo to miał być tylko komentarz.
Nie to, że się nie zgadzam z opinią, bo nie o to chodziło i zresztą mam w dupie twoją opinię, która jest bardzo niepoważna. Jednak pewna rzecz mocno razi i wymagała sprostowania, bo po prostu siejesz durną dezinformację i próbujesz to podciągnąć pod swoją "opinię" jako przykrywkę dla dezinformacji, a tego zdecydowanie potępiam. Poza tym nie odwracaj kota ogonem i nie zmieniaj tematu.
Po 1. ty z tej opinii próbowałeś zrobić fakty, po 2. ja na to zwracałem uwagę i podkreślałem, że dobrze by było, aby postarać się napisać normalną opinię, a nie taką, która udaje fakty tak jak to zrobiłeś w pierwszym poście. Ba już nawet napisałem co można napisać jako fakty, a kiedy opinia (chociażby np. pisanie, że gra jest zbugowana bądź niezoptymalizowana jako fakt, to jest ok, bo to kwestia czysto techniczna, ale nie coś subiektywnego jako fakt co już nie jest prawdą).
Po prostu potępiam takie posty, bo nic wartościowego nie wnoszą poza manipulacją.
Wiele ludzi ma taką tendencję i szczerze to naprawdę bardzo łatwo zobaczyć, naprawdę nie ma co udawać, bo ładnie widać co próbowałeś zrobić. A tacy ludzie niepotrzebnie śmiecą, często gęsto próbując celowo i świadomie zrazić ludzi do gry wylewają swoje żale w tak zły sposób, że ich "opinie" nie są ani trochę poważne czy pomocne i jedynie przeszkadzają w odbiorze normalnych recenzji nie próbujących czegoś dyktować ludziom i nie wrzucających wszystkich do jednego wora tylko z gustami recenzentów. To jeden z powodów, dla których potępiam beznadziejnie skonstruowane opinie lub co gorsza manipulanckie recenzje. A niestety ciągle ludzie tak robią, bo mają takie ego, że im się wydaje, że wszyscy mają takie same gusta co oni.
"Nie musisz się zgadzać z moja opinia co nie znaczy że jest błędna" a daj już w końcu spokój z tą durną manipulacją, to ci tak średnio wychodzi. Opinia to opinia, nie może być błędna ani też bezbłędna, to po prostu subiektywizm i nie jest ani błędny ani bezbłędny, bo takie rzeczy się ze sobą nie spinają, tak się nie robi i one mogą być powiązane z czymś innym, ale nie z czymś subiektywnym jak opinia i ich nie można do niej stosować. To praktycznie podchodzi pod manipulację. To duży błąd logiczny i twoim błędem jest robienie z tego jakąś głupią prawdę i myślenie, że wszyscy mają ten sam gust. Masz prawo pisać, że dla ciebie gra jest słaba i że to nie jest błędne, bo takie właśnie masz odczucie, jednak traktowanie swojej opinii jako prawdę i pisanie, że to nie jest błędne, jest co najmniej żałosne, bo ty chcesz wmówić wszystkim, że gra w rzeczywistości jest słaba, bo tak twierdzisz i to nie jest błędne, bo przecież przemawiasz za wszystkich. Po co się pogrążasz tak prymitywną manipulacją? Dałbyś sobie już spokój z czymś takim i się zająłbyś czymś innym niż mierną manipulacją na forum.
Za duzo tekstu? Zdania za dlugie?
No w sumie to "racja", w KalOfDjuti takich nie ma.
Zdanie długie i strasznie grafomanskie. Tresc z których nic nie wynika. Jakieś wysrywy.
Cod1 + UO, COD2, modern warfare, mw2, MW3. Nie ma lepszych strzelanek. Może pierwszy far cry, fear, medal of honor. To jest top.
Wszystkim się nie dogodzi ... A half life 2 już od dawna stał się dla setek graczy kultowym tytułem, pogódź się z tym
Ale co tu jest do pogodzenia. Co mnie obchodzi to że komuś coś się podoba? Ja mówię tylko że ta gra jest średnia. Miejscami nudna. Są lepsze.
Widzę, że w tym temacie również pełno hipokrytów. I tak zagracie jak wyjdzie, więc po co to pierdolenie że już za późno? Rece opadają
no cóż, to zobaczymy czy coś w końcu wyjdzie czy jednak dalej "będziemy czekać" na nieoficjalnego i niepotwierdzonego hl3, który nie wiadomo czy kiedykolwiek wyjdzie ;).