Wasze recenzje to są też na metacritic? Bo od CD-action zauważyłem przez przypadek.
Wszedłem z ciekawości zobaczyć ten ranking podlinkowany i na pierwszym miejscu jest co ciekawe Pokopia, która przepadła tutaj całkowicie. Bez szans na grę roku a szum w necie jest duży, nawet w Polsce ciągle gry brakowało w sklepach. Ale co się dziwić, Nintendo od lat olewa Polaków to większość graczy raczej trzyma się "głównych" konsol.
Na redditach to zapytania są czy w ogóle ktoś się interesuje tym tytułem bo jak widać nikt. Także post gównotok
Coś czuje, że Sony po tej serii nieudanych debiutów nowych IP zaprzestanie robić nowe IP...
Ktoś tam chyba kiedyś stwierdził u nich, że robienie nowych uniwersów sie opłaci... Bo przecież każde z nich można rozwijać...
I tutaj przychodzi rzeczywistość i świat w którym bardzo ograniczona liczba graczy kojarzy grę Returnal (ja z nazwy, na steamDB są estymacje rzędu 300k sprzedanych kopii-> u Sony pewnie znacznie więcej, ale to nie był jakiś światowy hit). I wychodzi gra tych Twórców, którą mało kto zna (a z tych co znają ~72% ma pozytywne o niej zdanie). Z tej grupy odrzućmy jeszcze tych, którzy nie zdają sobie sprawy z jakiegokolwiek powiązania Returnala z Sarosem...
Można stwierdzić, że Returnal to jeden z najlepszych gier studia wewnętrznego Sony na PS5... Bo za dużej konkurencji nie miała. I dużo kopii się rozdało z konsolami...