Komentarze do wiadomości: Pierwsze recenzje Saros zwiastują kolejny wielki hit 2026 roku. Sony ma poważnego kandydata do miana gry roku

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
24.04.2026 09:45
😂
1
2
odpowiedz
Darek1785
9
Generał

EX Sony i wysokie oceny no nie znałem.

24.04.2026 09:47
jiker
1.1
odpowiedz
jiker
170
Gladiator

GRYOnline.plNewsroom

Darek1785 Ej, IGN dało 7/10!!!!

24.04.2026 17:52
Coen55
1.2
3
odpowiedz
Coen55
81
Centurion

jiker IGN się regularnie kompromituje, Veilguardowi dali 9/10 a ostatnio Mouse P.I. dostało 6/10 - o czym nawet jeden youtuber nagrał film że ten recenzent nie powinien już dotykać żadnej gry. Ten filmik ma już 3,4 miliona więc chyba coraz więcej ludzi zauważ, że IGN nie jest poważnym portalem. Zarzuty które stawia IGN są tak absurdalne, że to już nie jest obiektywna krytyka, ale zła wola z premedytacją "too much cheese".

24.04.2026 09:55
Weider_XBOX360
2
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Weider_XBOX360
64
Pretorianin

zadna gra w tym roku oprocz GTA 6 nie ma szans na tytul gry roku

24.04.2026 10:19
Kowalus20
2.1
odpowiedz
Kowalus20
161
Generał

Weider_XBOX360 Nie wiem czy ktoś jakoś specjalnie się spuszcza nad tym tytułem ;) Jest wiele gier roku, które są po prostu przeciętne, w sensie artystycznie spoko, ale wielu graczy się od nich odbija, odpalą na chwile i porzucają, można byłoby nazwać to stratą czasu, albo stratą kasy, ale też nie wzsystko jest wartościowane w ten sposób. Tak sobie płynie czas, więc nie ma się co branzlować do obrazka GTA cały czas, wyjdzie to wyjdzie, pogramy, pobawimy się i też bedą potem kolejne gry do ogrania. Myśle, że właśnie najnudniejsze granie czy życie mają osoby, które grają tylko w jeden tytuł to jak na matematyce masterować tabliczke mnożenia, kiedy wszyscy są 100 kroków przed Tobą

24.04.2026 10:43
cycu2003
3
odpowiedz
cycu2003
262
Legend

Wasze recenzje to są też na metacritic? Bo od CD-action zauważyłem przez przypadek.
Wszedłem z ciekawości zobaczyć ten ranking podlinkowany i na pierwszym miejscu jest co ciekawe Pokopia, która przepadła tutaj całkowicie. Bez szans na grę roku a szum w necie jest duży, nawet w Polsce ciągle gry brakowało w sklepach. Ale co się dziwić, Nintendo od lat olewa Polaków to większość graczy raczej trzyma się "głównych" konsol.

post wyedytowany przez cycu2003 2026-04-24 10:43:47
24.04.2026 12:26
4
2
odpowiedz
jako8
3
Centurion

Ign jest powalone z tą oceną

24.04.2026 15:21
GreedFire
5
odpowiedz
GreedFire
49
Pretorianin

Na redditach to zapytania są czy w ogóle ktoś się interesuje tym tytułem bo jak widać nikt. Także post gównotok

25.04.2026 00:04
6
odpowiedz
pawel1812
81
Generał

Coś czuje, że Sony po tej serii nieudanych debiutów nowych IP zaprzestanie robić nowe IP... 
Ktoś tam chyba kiedyś stwierdził u nich, że robienie nowych uniwersów sie opłaci... Bo przecież każde z nich można rozwijać... 

I tutaj przychodzi rzeczywistość i świat w którym bardzo ograniczona liczba graczy kojarzy grę Returnal (ja z nazwy, na steamDB są estymacje rzędu 300k sprzedanych kopii-> u Sony pewnie znacznie więcej, ale to nie był jakiś światowy hit). I wychodzi gra tych Twórców,  którą mało kto zna (a z tych co znają ~72% ma pozytywne o niej zdanie). Z tej grupy odrzućmy jeszcze tych, którzy nie zdają sobie sprawy z jakiegokolwiek powiązania Returnala z Sarosem... 

Można stwierdzić, że Returnal to jeden z najlepszych gier studia wewnętrznego Sony na PS5... Bo za dużej konkurencji nie miała. I dużo kopii się rozdało z konsolami...

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl