Ja tam tylko pomiędzy Cinematic i Low widzę różnicę , może nawet Low ma najlepiej wyglądającą wodę.
Zastanawiałbym się też czy czasem bez włączonych RT i Ray Reconstruction gra nie wygląda lepiej i bardziej klimatycznie.
Ten screen z wielką kałużą dużo lepiej wygląda bez RT niż z nim xD
Załamania odbić na wodzie wyglądają bardziej naturalnie. Z RT ta woda wygląda bardziej jak idealne lustro na podłodze.
Ale poza tym trudno coś powiedzieć. Kompresja na yotube zjada wszystkie detale, zwłaszcza w scenach w ruchu

No spoko, ale co z modelami postaci? Twarze wyglądają jak z gry wydanej w 2014
też macie wrażenie że gry zamiast stawać się coraz bardziej realistycznymi stają się z roku na rok coraz bardziej sztuczne?
Np. Ja często chodzę po górach, widoki piękne ALE jak spojrzę na profesjonalne zdjęcia to mam wrażenie że nigdy mnie tam nie było :P podobnie jest z grami. Wszystko idealne jak od linijki... idealne światło, cień, ostrość itd tylko że problem jest w tym że tak życie tak nie wygląda bo nasze patrzałki tak nie działają.
Tzn są wyjątki, np. KCD2 gdzie jadąc konno przez pola zaczynamy czuć nostalgię patrząc w różne strony... no i to nie jest zasługa DLXXXLLLS albo OKOTECH3.0 tylko tego że twórcom chciało się ruszyć dupy ze studia. Wiedźmin 3 też fajnie budował klimat. Przykładów wiele.
Dlatego też się obawiam nowych technologii. Strach przed tym że twórcy zamiast budować klimat zaczną się opierać na gotowych, idealnych pakietach z AI.
Sterylny idealny plastik który zewsząd się świeci tak to bym mniej więcej ocenił patrząc na dzisiejsze gry.
Kiedyś od tego były fanowskie modyfikacje i cały czas są dla niszowego odbiorcy który tego chce natomiast, że dzisiaj masz to oficjalnie choćby od Nvidii no to wtedy jest to już fajne i "super" wygląda.
Duża tutaj też zasługa choćby obecnego Unreal Engine który nie ma charakteru.
Taki idealny styl graficzny to ma Half-Life Alyx od Valve albo nadchodzące GTA 6.
Realizm w grach jest zazwyczaj sztuczny przez co nudny.