Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Pamiętam czasy, gdy każdy klon Dooma był małym wydarzeniem. Oto moje mniej oczywiste FPS-y lat 90.

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
31.07.2026 15:00
Dead Men
1
odpowiedz
Dead Men
199
Senator

Strife zabrakło na liście

31.07.2026 15:05
Cyrawn
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Cyrawn
27
Pretorianin

No ba, ja również Panie Redaktorze pamiętam te czasy i Pana artykuł był wspaniałą podróżą sentymentalną do nich.
Blood w dopakowanej wersji, Heretic i Hexen również można łatwo w działających na współczesnym systemie wersjach dostać tanio na Steamie.
Nigdy nie zapomnę jak po raz pierwszy zagrałem w Wolfensteina 3d na jakimś komputerze w Krakowie, kiedy mój rodziciel prowadził rozmowy w firmie jakiejś. Miałem może z 7 lat góra i pamiętam to wrażenie jakie gra robiła.
Po dziś dzień pierwsze co instaluję na każdym nowym kompie to Wolf, dwa Doomy i od niedawna wspaniałą wersję Warhammera Dark Omen ze Steam mojej ukochanej gry ever :) .
Na mojej Amidze działał tylko Gloom i Cytadela, ale one się nie umywały do tych produkcji, które Pan wymienił , to był czas dominacji 3d gdzie Amiga już nie domagała. A pierwszego peceta miałem dopiero parę lat później.

31.07.2026 15:25
Matt
2.1
odpowiedz
Matt
283
I Am The Night

Cyrawn na amige było jeszcze polskie Za Żelazną Bramą ale to nie było "to".

31.07.2026 16:16
Dead Men
2.2
odpowiedz
Dead Men
199
Senator

Matt Scorpik i jego OST

post wyedytowany przez Dead Men 2026-07-31 16:17:13
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl