Zakup karty to jest coraz większy cyrk :)
Muszę zakupić do drugiego pudła 5070 Ti, i zapłacę dzisiaj za niego prawie tyle, ile dałem w zeszłym roku za 5080.
W niektórych "ulubionych" sklepach OC latają po 5800.
Dobrze, że RAM miałem kupiony w marcu 2025.
Na całe szczęście obudowy nadal w przystępnych cenach.
OC? Przecież to się niczym nie różni od nie-oc. Kojarzę chyba tylko 1 model gdzie wersja OC mała dodatkowy heatpipe
Musialem auto sprzedac zeby kupic RTX 5090 32G GAMING TRIO OC i nie zaluje inwestycji. W sumie i tak mam przystanek autobusowy niedaleko wiec nie ma tragedii z dojechaniem do pracy :D
Jak sie ciesze ze udalo mi sie tuż przed świętami wyrwac 5070ti ventusa za 3200zl , a w sumie karty nie mialem w ogole kupowac ale zaczeli straszyc tym ramem wiec jestem zadowolony :)
Chyba kupiłem w listopadzie 5080 ale od tamtego momentu ukończyłem sporo gier z kupki wstydu. Ogólnie była fajna zima na granie z ciepłą herbatką.
Fajne tłumaczenie spadku sprzedaży o paręnaście procent mimo wywoływania histerii i prognozowanego spadku zainteresowania klientów produktami nvidii o 70% do końca roku.
I dobrze, po co komu NVIDIA z odjechanymi cenami i cięciem wszystkiego co się da skoro jest AMD