Multiplayer hero shooter - check
Podzial na "klasy" postaci - check
Ustawka pod sprzedaz skinow i innych dupereli - check
Pelen przekroj Div3r51tY - check
Grafa jak z fortnajta - check
40+ USD za sama gre - check (prawodpodobnie, bo to sony)
Dead on arrival? In progress...
$ony jest naiwne sądząc że ot tak wejdzie w gry usługi.
Ja nawet roku im nie daje. Chyba że na kroplówce od Sony, ale ubija w max pół roku
No ja coś czuję że będzie to gra może nie premium za 60dolkow. Ale te 30-40$ jak helldivers czy arc raiders. Wydaje mi się ta stawka obecnie robi się "standardem"
Nie podoba mi się.
Nie wiem co tam biorą, ale niech to już zostawią.
A kiedy Killzone? Czy tylko 1 markę mają?
XD
Główne części horizona będą dopiero 3 jak wyjdzie trójka, a killzonów jest już 6.
Aha czyli jakby znowu wydawali KZ i nic innego to by było ok i nie byłoby gadania "tylko jedną markę mają" lol.
Poprzednie Killzone były na PS2, PSP, PSV i PS3. 3 części główne i 3 spinoffy niby 6.
Ale.. od trójki minęło z 15 lat.
A Horizon? Prawie co rok wydają:
Na PS4 Zero Dawn, DLC, PS4/PS5 Forbidden West, DLC, LEGO, Remake 1 (najbardziej zbędny remake po TLOU1) i teraz to multi coś.
Jakby sprawę postawić uczciwie, to DLC można traktować jak spinoffy (Killzone nie miał żadnego DLC), to nam da... też 6.
Niby remis, ale Horizon wychodzi co rok, w tamtym roku było LEGO. Dość.
Co roku lol. A DLC to nie spinoff. Poza tym mówię o głównych i wielkich częściach serii, a nie jakimś lego. A tych są tylko 2 + po jednym DLC.
Tak co roku, że jedynka wyszła w 2017 roku, a dwójka 5 lat później i jeśli uznać, że GOL się nie myli i poza tym tak samo jak z H1 i H2 było 5 lat przerwy to tak samo będzie z H2 i H3 to trójka znowu wyjdzie dopiero po 5 latach.
Poza tym to nie remake, a remaster i nie robił go Guerilla Games.
No i oczywiście historia nie jest zakończona.
Naprawdę nie da się robić na zmianę? Nowe IP -> horizon -> nowe ip 2 - horizon kolejny? Tylko same horizony?
Killzone to tylko przykład. Robiąc nonstop to samo to praktycznie mamy DLC a nie pełnoprawną nową grę.
Niech dadzą tej marce odpocząć, niech porobią coś innego, a potem niech wrócą z nowymi pomysłami, a nie DLC jak GoW Ragnarok i to niby nowa gra XD
Dwie poprzednie byly bardzo ok ale trzecia ma z nimi nie wiele wspólnego poza otwartym światem.
Jak 'ma' jak jeszcze nie wyszła i zresztą nawet nie wiadomo jak wygląda, bo nawet daty premiery nie ma, żadnych screenów ani nic?
Z artykułu już wiadomo że to spin-off i poza otwartym światem jak poprzedniczki wszystko inne będzie inne, niestety.
Ale to nie jest TRZECIA CZĘŚĆ SERII nawet w tytule jest napisane. Z H3 nawet nie wiadomo czy ta data premiery 2027 to od GG jest, bo jest nieoficjalna.
filmy-
Venom
Venom-let there be a carnage
Morbius
Madame Web
Venom-last dance
Craven the Hunter
wszystkie filmy powyżej mają fabułę wyssaną z palca poza postaciami czy Światem Marvela,
gry-
Spiderman Miles Morales jest w miarę ok 1 jak i 2 tylko w dwójce Harry Osborn jest Venomem to totalna odkleja. trochę za dużo tego Venoma nie wiadomo już skąd bo Swiat Marvela jest tak bogaty że Sekret Wars (film nie komiks) który jest w przygotowaniu to nam widzom mam nadzieje ukażą.
Z Horizon będzie podobnie poza otwartym światem i maszynami ciekawe czy będzie coś wspominane o naszej bohaterce w tej nowej grze jeżeli oczywiście gra wejdzie na rynek czy cicho sza i w sumie ta trójka będzie ale jakby jej nie było.
Via Tenor
Horizon Zero Fortnite.
Sony to już nie wie co robi w ogóle. A już na pewno nie robią dobrych gier, albo raczej to robią je ale raz na ileś tam lat.
Gdyby to było takie mmo to chętnie bo świat jest bardzo ciekawy ale tego tutaj to nie dotknę za darmo
Multiplayer hero shooter - check
Podzial na "klasy" postaci - check
Ustawka pod sprzedaz skinow i innych dupereli - check
Pelen przekroj Div3r51tY - check
Grafa jak z fortnajta - check
40+ USD za sama gre - check (prawodpodobnie, bo to sony)
Dead on arrival? In progress...
Hmmmm....
Gra ma byc co-opem czyli multiplayer - check
Hero shooter? Zobaczmy definicje (za wiki, dla ulatwienia):
A hero shooter is a subgenre of shooter games which emphasize "hero" characters that have distinctive abilities and/or weapons that are specific to them. This type of gameplay encourages players to choose heroes based on their strengths and the role they play in the team's overall strategy. A hero shooter can be a first-person shooter or a third-person shooter. The genre has become popular for its focus on teamwork and character variety.
Hmmm - check!
Tylko szkoda nie wiesz co oznacza Shooter
Oswiec mnie, kolezko XD
i gra jest w pełni grywalna samemu
Oczywiscie, ze tak. Dlatego dostaniesz do pomocy 2 boty, zebys nie czul sie zupelnie osamotniony - check!
Bo gry coop nie sa multiplayer? A shootery nie sa grami akcji? Nauczaj dalej miszczu! XD
Może i z punktu biznesowego i korporacyjnego to Sony wygrywa z Microsoftem natomiast z perspektywy normalnego gracza jest wręcz odwrotnie, a morał z tego taki, że gracze to w swojej większości fanboje i korporacyjne przydupasy.
Reszta lubi jak ktoś dla kilku gierek musi wydać kasę na to samo pudełko co oni mają.
To co robi Sony w tej generacji, to jest jeden wielki dramat. No ale tak to już jest, jak się nie ma żadnej konkurencji na rynku.
Też jestem z nimi od PS2, to była moja pierwsza konsola. Jak nic się nie poprawi, to bardzo poważnie będe się zastanawiał, czy w ogóle kiedykolwiek kupię PS6. Już PS5 kupiłem bardzo późno, bo dopiero w połowie zeszłego roku, dlatego nie ma mowy, abym brał PS6 w okolicach premiery. Zobaczę na spokojnie, jak sytuacja się rozwinie.
No a jak nie będzie napędu w PS6, to nawet nie będe się zastanawiał nad kupnem tej konsoli. Dla mnie konsola bez napędu nie istnieje.
Ja już od dawna tak robię. Mieszam gry z różnych okresów, czasami też wracam do tych, które już kiedyś ograłem. Gdybym grał tylko w nowości, to bym się nimi kompletnie znudził.
Właśnie teraz ogrywam pierwszy raz Legacy of Kain: Blood Omen z 1996 roku i bawię się świetnie. Wgrałem jedynie jednego patcha, który dodaje napisy PL, wsparcie dla współczesnych komputerów, obsługe wyższych rozdzielczości i lekko usprawnia sterowanie, które nadal jest specyficzne, ale da się do niego przyzwyczaić. Jak go skończe, to pewnie za jakiś czas zabiorę się za remastery Soul Reaverów.
Masz na myśli broń? Na początku większość wrogów zabijałem mieczem, a tych, których dało się ogłuszyć nie zabijałem od razu, bo potem można z nich wypić krew :P
Przez pierwszą godzinę praktycznie nie używałem przedmiotów, bo nie znałem ich działania i nie wiedziałem, czy są mocniejsze od miecza, czy nie. Jeśli ci się uda ich trochę uzbierać na początku, to potem mogą faktycznie się przydac. Warto też eksplorować lokacje, jeśli jest tak możliwość.
Nie jest to jakaś trudna gra, bo próg wejścia jest na normalnym poziomie. Większym wyzwaniem może być przyzwyczajenie się do specyficznego sterowania. Ja musialem parę przyciskow pozmieniać, żeby grało mi się wygodnie, a i tak pewne automatyzmy wyrobiłem sobie dopiero po mniej więcej godzinie. Gram na padzie jakby co.
A to jest ten patch, o którym wspomniałem:
https://www.moddb.com/mods/veroks-gl-wrapper-patch
Również mam całą serię na GoGu, ale za następne części zabiorę się dopiero, jak kupię remastery. Kiedyś próbowałem grać na klawiaturze w pierwszego Soul Reavera, ale sterowanie mnie pokonało.
Co to ma przepraszam być?
Fortnite Horizon?
Dlaczego to musi wyglądać jak Fortnite, a nie jak Horizon, ale w Coopie?
Jaki koszmarek, masakra. To nawet mogłoby być ciekawe gdyby nie wyglądało jak Fortnite celujący w 14-latków.
Horizon 3 bym chciał a nie kolejne barachło typu split fiction czy inny co-op.