Nie ma większych spie*dolin życiowych niż tacy gracze, stający po stronie chciwej korporacji. Oby ten leaker żył nam sto lat.
GTAV było cienkie i GTA6 też będzie cienkie. Singiel to była kompletna padaka bez klimatu a online było na początku spoko, ale później zostało zainfekowane chińskimi i ruskimi botami na cheatach a następnie dobite głupimi DLC z latającymi samochodami i innymi rzeczami dla małych dzieci. No, ale Gen-Z rzuci się na to i będzie mlaskać ;-)
Jeżeli w dzisiejszym świecie byłoby to dla ciebie zaskoczeniem i nawet nie postawiłbyś 1%, że to jednak ustawka i zaplanowana kampania marketingowa to słabe masz rozeznanie i świadomość.
No tak bo zamiast słupa za którym mogłoby stać kilka kolejnych słupów aby małe grono osób wiedział kto tak naprawdę za tym stoi to na tych filmach powinien być wielki znak wodny "Created by Rockstar" tak aby nikt nic nie skojarzył.
Wróć może do przedszkola bo mi się nawet nie chce tłumaczyć tak prostych mechanizmów.
To i tak dzis ma dobry dzien lol. 🥳🤡🥳
Nie ma większych spie*dolin życiowych niż tacy gracze, stający po stronie chciwej korporacji. Oby ten leaker żył nam sto lat.
Nie po stronie korporacji, tylko praworządności i zwykłej przyzwoitości. Twoim zdaniem, gdy jakieś przedsiębiorstwo świadczy usługi lub sprzedaje towary w sposób niezgodny z twoimi oczekiwaniami, to masz prawo działać na jego szkodę?
Jeżeli nie zgadzasz się z polityką czy metodami T2 i Rockstara, to po prostu nic od nich nie kupuj, takie twoje konsumenckie prawo. Natomiast stosując metody cyber-terrorystyczne (tym bardziej, gdy robisz to żerując na graczach, wyciągając od nich kasę), jesteś zwykłym śmieciem.
Jakie pokolenie i jaka grupa docelowa (nie mam zbytnio szacunku do "prawdziwych graczy"), taki i robinhood.
Tak nasze to zbójeckie konsumenckie prawo nie kupowanie ale i krytykowanie! Tak jak i twoje😉
A widzisz różnicę między krytykowaniem, a cyber-terroryzmem (czyli de facto łamaniem prawa) i jego pochwalaniem?
Gdyby Rockstar nie zoutsourcował rozwoju gry do Indii i nie czekał żałośnie długo z pokazaniem gry, to nic z tego by się nie wydarzyło. A tak dostali za chciwość
Czyli prywatnemu przedsiębiorstwu nie wolno produkować gry czy prowadzić kampanii marketingowej, za własne pieniądze, wedle własnego uznania?
Niestety ale chyba probujesz rozmawiac racjonalnie z nastolatkami. I to takimi ktorych wiedza o swiecie jeszcze zaczyna sie i konczy na jutube i tiktoku.
Jakie pokolenie i jaka grupa docelowa (nie mam zbytnio szacunku do "prawdziwych graczy"), taki i robinhood.
No to jest właśnie smutne, że dorośli ludzie nie ogarniają nawet takich podstaw funkcjonowania świata i wydaje im się, że mogą wymuszać co chcą, na kim chcą, dowolnymi metodami. Po prostu mentalne dzieci...
o głupie, szczeniackie i naiwne nastawienie.
W sensie? Co jest głupiego i szczeniackiego w tym, że uważam, że nie powinno się stosować ani pochwalać terroryzmu wobec prywatnych przedsiębiorstw, bo ośmielają się podejmować niepopularne decyzje biznesowe czy marketingowe?
Jak ci się nie spodoba np. cena nowego Samsung Galaxy to włamiesz się na serwery firmy, wykradniesz im poufne dane, a potem upublicznisz (jednocześnie na tym zarabiając), bo korporacja ośmieliła się zrobić coś nie po twojej myśli? To jest twoim zdaniem normalna, zdrowa reakcja, do której masz prawo jako niezadowolony, potencjalny konsument? A jak ktoś zrobi coś podobnego z twoją własną firmą, bo coś mu nie przypadnie do gustu, to też spoko? Przybijesz sprawcy żółwika i powiesz, że dobrze zrobił?
xDD Terroryzm to jest, gdy CEO Nestle, który sra forsą mówi, że pogląd, iż woda jest prawem człowieka, jest „ekstremistyczny” i że woda powinna mieć swoją wartość rynkową, a potem kupował za grosze po łapówkach ujęcia wody w biednych krajach i rejonach, by sprzedawać ją z zyskiem biedakom, którzy nic nie mają. I jeszcze stosował niedozwolone metody uzdatniania (np. filtry z węglem aktywnym czy promieniowanie UV) do wody sprzedawanej jako „naturalna woda mineralna”. To można uznać za terroryzm ekonomiczny.
Natomiast typek grający na nosie bogaczom z Rockstara, po tym jak firma zacieśnia pętle na konsumentach, to jest zdrowa przeciwwaga wolnego rynku. Chcecie nas kantować? To popieramy typa, który leci z wami w kulki. A Rockstar i tak straci ledwie ułamek zysków. Rockstar to nie Team Cherry - to nie firma z zamiłowania i uczciwa, to bezimienne garnitury nastawione na optymalizację zysków, nawet kosztem psucia rynku. A że działa wbrew prawu? Cóż, korporacje i rządy to są byty ponad prawem, a przynajmniej lepiej to prawo umieją obrócić na swoją korzyść
A co ma piernik do wiatraka? Jak się ma "antykonsumenckie prawo" do obecnej sytuacji? Rockstar został zaatakowany, bo postanowił nie wypuszczać GTA VI na płycie i opublikować trailer na Netflixie 6 godzin przed jego premierą na YT, a nie dlatego, że wykorzystał "złe prawo" do uderzenia w konsumentów.
Natomiast typek grający na nosie bogaczom z Rockstara, po tym jak firma zacieśnia pętle na konsumentach, to jest zdrowa przeciwwaga wolnego rynku. Chcecie nas kantować? To popieramy typa, który leci z wami w kulki.
A konkretniej? W jaki sposób Rockstar "zaciska pętle na konsumentach"? Wysyła swoich agentów do domów zwykłych ludzi, żeby przystawili im broń do głowy i zmusili ich do zakupu pre-ordera za 100 dolarów?
Brakuje juz tylko holokaustu, ale widze ze diobel sie rozkreca. Wiec jeszcze wszystko przed nami.
Swoja droga roznica w "jakosci" uzytkownika i poziomie oderwania od rzeczywistosci opinii na reddcie a tutaj jest wrecz absurdalna.
Cos takiego jak wyzej zotaloby zakopane z ocena -300 nawet w miejscach takich jak r/gta6unmoderated czy /gtaleaksandrumors.
Koles w tych miejscach jest wrecz rownany z ziemia za to co zrobil i jak zrobil.
Poziom nienormalnosci i dziecinosci komentow na gol czasami mnie po prostu rozpierdala.
Z tego były rewolucje na przestrzeni całej historii. Coraz większa buta rządów, nie słuchanie obywateli. Każda rewolucja była nielegalna, ale gdy nic nie działa, to ludzie walczą o swoje prawa i o swój głos w sposób nielegalny bo nie ma innego wyjścia.
Tutaj jest to samo ale w przypadku korporacji.
Trochę dyskusyjne w kwestii praw pracowników, ale ok.
Przepraszam z góry dyskutantów, ale jeszcze jedna rzecz i uciekam,
Na GOL'u pisze paru redaktorów, a na Twoim subredicie GTA setki, tysiące fanów i psychofanów - wiadomo, że linczujecie mniejszości; widywałem to już - ale taką obrałeś linię dyplomatyczną? Serio bronisz się tym, że ktoś na Reddit mógł dostać minusty, a potem wyzywasz od nastolatków? Wstyd trochę chyba 😅 Ale walcz, Paulu Atrydo 😉
Doktorze
a tak btw. Bierz proszki i do spania, to gdybym brał proszki, to nie do spania tylko w tańce, cieniasie 💃

I to jedyne , co dodasz, bo na Reddicie Cię chwalą, gdyż działasz w ich subredicie GTA (i ich imieniu)
Ok. Oficjalnie wymiekam. I tak rozmawiasz glownie sam ze soba wiec nie bedziesz mial duzej roznicy.
Tylko nie popusc tak jak ostatnio, bo to nie twoja prywatna piaskownica, zebys do niej sral jak obrazone dziecko i wypisywal po nocy jakies zenujace glupoty ( i to doslownie bo to wygladalo jakbys 8latka dopuscil do klawiatury).
To ty mi odpisujesz dzis doslownie wszedzie i probujesz prowokowac, bo masz bol dupy o moje zdanie, nie ja laze za toba wiec wez na serio dwa glebokie wdechy i troche dystansu bo rece opadaja. A twoje szanowne zdanie i "polemike" mam w dupie. Swoje zas juz wypowiedzialem powyzej.
Pozostaje po raz kolejny tylko zaplakac, ze tak bardzo zatruwacie tym swoim pierdoleniem i wiecznym bolem dupy gamera umeczonego kazda dyskusje o grach. Normalni ludzie juz nie maja miejsca zeby sie nimi cieszyc, i o nich rozmawiac. Bo ci przyjdzie taki klaun i bedzie wmawial, ze nie ma ci sie prawa podobac.
spoiler start
jprdl...
spoiler stop
r/gta6unmoderated czy /gtaleaksandrumors.
Koles w tych miejscach jest wrecz rownany z ziemia za to co zrobil i jak zrobil.
To chyba inne reddity mamy
W kazdej normalnej, racjonalnej dyskusji jest tak jak pisze. Bo normalni ludzie ogarniaja ze koles jest poprostu przestepca, a jedynym tego efektem bedzie to ze Rockstar wy...bie z roboty kilkudziesieciu pracownikow (jak nie wiecej).
Doslownie trzeba byc oderwanym od rzeczywistosci piwniczanym chodzacym stereotypem zeby to popierac (i uwazac ze bedzie to mialo jakiekolwiek pozytywne konsekwencja a i takie memowe analizy powstaja). I normalne dyskusje to w pelni odzwierciedleja.
Swoja droga to srednia wieku na tym pierwszym to tak 16-18 max. Ale tez da sie cos sensownego wylowic.
Ot taki wlasnie poziom pomijam tam, jak kolega diabololo prezentuje powyzej. Tutaj mnie to bawi. ;) Tam mozna porozmawiac na powaznie.
Gdzie Twój Reddit, załgany Kwisatz_Haderach ? XD Ty k...o, oszukańcza XD Zero argumentów i zero faktów XD
Oho proszki o dziesiatej przestaly dzialac. Zastanawiac sie tylko czy zglaszac juz, czy jeszcze poczekac zebys sie bardziej rozkrecil.
btw. Chyba nawet nie rozumiesz tego co wklejasz.
chlop że wrzuca jakieś krypto scamy, jest głupie, ale jeszcze głupsze są osoby które mu za to płacą.
Większość pracowników ma wyjebane, czy ta gra wycieknie czy nie. To jest praca jak każda inna, śmietankę za ich pracę spija tzw. góra, natomiast lincz za grę laduje i tak na studiu developerskim, które dostaje taski i ma je wykonać. Taka narrację widać również na golu.
Więc wstrzymałbym się z opinią że takie wycieki szkodzą najbardziej pracownikom. A nawet jeśli, to jest to coś do czego doprowadziło zarządzanie dużych firm i to do nich powinno się kierować główne pretensje.
Dochodzi też do skrajnej patologii, że wyciek gry nazywamy cyber terroryzmem. To jest tak idiotyczne, że nawet nie wiem jak się do tego odnieść. I najlepsze jest to, że chłop jak go złapią, dostanie pewnie większą karę, niż sprawcy niejednego czynu przemocy.
Dzis juz nie mam czasu i mnie wymeczyl klaun z caroc, ale jutro co odpisze wiecej moze. Moze tez sprawa cos ruszy do przodu to bedzie mozna podyskutowac. Sam jestem ciekawy jak sprawa dalej sie rozwinie jesli chodzi o dzialania Take Two (glownie tego jak agresywne beda, bo dzis juz cos do sadu poszlo).
Tylko jedno nadmienie:
Dochodzi też do skrajnej patologii, że wyciek gry nazywamy cyber terroryzmem.
Owszem, to spora przesada, zdecydoeanie za duze slowo, ale takie realia korporacyjnej Ameryki niestety (chyba). Ale nie idzmy tez w druga strone i nienazywajmy celowego sabotazu rury i kradziezy wody ze srodka "wyciekiem". Owszem niby technicznie prawda, ale slowo wyciek nie oddaje dobrze tego ze jest to intencjonalne dzialanie czlowieka i konsekwencje moga byc bardzo powazne (nie musza, ale moga).
Chyba prawda jest gdzies posrodku.
Jaki inny wybór maja gracze? Głosować portfelem? Ale przecież chcemy grać w gry, to nasze hobby.
Aha, czyli nie podobają nam się warunki narzucane przez wydawcę, ale chcemy zagrać w giereczkę, bo jesteśmy mentalnymi dzieciaczkami i płatkami śniegu, więc zamiast pogodzić się ze stratą i żyć dalej jak dorośli, będziemy nękać i terroryzować wydawcę, pełni infantylnej wiary, że ten się ugnie i zrobi wszystko po naszej myśli?
Jak ktoś chce czegoś od twojej firmy (towaru lub usługi), ale nie podobają mu się twoje warunki, to rozumiem, że wolno mu robić z tobą to samo, co teraz dzieje się z Rockstarem i T2? Bo przecież to nie tak, że powinien zrezygnować i poszukać innego towaru, od innej firmy, on ma prawo wymusić na tobie uległość i dostosowanie się do jego reguł, robiąc to dowolnymi metodami, zgadza się?
BTW niesamowity jest ten wątek. Abstrahując już od ludzi broniących łamanie prawa własności, realnie niektórzy myślą, że prowadzą wojnę internetową z korporacjami i kibicowanie osobą które są odpowiedzialne za "wycieki" jest ich moralnym obowiązkiem w tejże walce. Cieszą się z tego, że korporacje tracą miliardy na wycenach swoich akcji w międzyczasie preordery za wersję 100$ już złożone bo nie potrafią zapanować nad własnymi emocjami i nie mogą się powstrzymać by w grę zagrać.
Następnym idealnym przykładem jest Sony. W internecie, na forach, komentarzach, czy w różnych debatach każdy krytykuje jakie to Sony jest antykonsumenckie a koniec końców przychody rosną.
Idea walki "dobra ze złem" wydaje się jak najbardziej słuszna o tyle ważne są również jej metody a nie tyle co sam rezultat. Pojęcie wszystkie drogi prowadzą do celu nie zawsze są słuszne, jeżeli droga do celu przeczy samemu celowi tak jak w tym wypadku. Ja również "walczę" z korporacjami i ich dążeniu ku monopolowi ale nie robię tego w niesprawiedliwy łamiący prawo własności i skrajnie idiotyczny sposób jak osoby wychwalające hakerów na forum internetowym a robię to w jedyny słuszny czyli głosując portfelem. Nie możemy kraść by w ten sposób walczyć z korporacjami, tym tokiem myślenia kradzieże w sklepach Apple jeszcze nie tak dawno temu przez pewne grupy aktywistyczne w USA można by podpiąć po prostu jak sam to nazwałeś: "Łamaniem ich absolutystycznego wymiaru."
Powinienem również w ogóle nie komentować i nie prowadzić jakiejkolwiek dyskusji na temat samej gry bo w obecnym świecie konsumenckiego idiotyzmu jakikolwiek ruch związany z danym produktem obojętnie czy pozytywny czy negatywny jest promocją samego produktu. Dobrym przykładem jest ostatni Dragon Age gdzie z doświadczenia wiem, że sporo osób wykupiło abonament EA, żeby zagrać w grę i "pośmiać się" z woke wątków.
niech zgadnę, dzień przed premierą będzie nagranie jak służby ścigają "hakera" i na koniec okaże się to szeroko zakrojoną kampanią marketingową :v. Strzelam że gdyby RS chciała to przy użyciu swoich wpływów i kontaktów już dawno by do kolesia doszli :p. Chyba że nie jest to ustawione ale to widocznie im to na rękę bo 0 $ wydanych a reklama się kręci.
Gracze szczekają, RS jedzie dalej
znasz jakis normalny sklep albo uslugodawce, ktory przyjmuje platnosci w ten sposob?
Reasumując. To że na twoim podwórku chodnik to wydeptany kawałek trawnika nie oznacza że nigdzie nie uraczysz kostki.
GTAV było cienkie i GTA6 też będzie cienkie. Singiel to była kompletna padaka bez klimatu a online było na początku spoko, ale później zostało zainfekowane chińskimi i ruskimi botami na cheatach a następnie dobite głupimi DLC z latającymi samochodami i innymi rzeczami dla małych dzieci. No, ale Gen-Z rzuci się na to i będzie mlaskać ;-)
Najbardziej mnie ciekawi to na czym on tę grę ogrywa.
Czy to jakiś deweloperski build pod PCty (na nich się przecież gry tworzy, nawet konsolowe)? Ale w takim razie jaki sens, poza komercyjnym miałoby wstrzymywanie premiery na PC skoro gra (choćby testowo) już na nim działa?
Czy teoretycznie możliwa byłaby sytuacja, w której ten leaker wypuszcza build testowy w sieć i pctowcy mogą sobie normalnie tę grę ograć?
Zaraz się okaże że to były pracownik studia który odszedł w niesłaswie kilka tygodni bądż miesiecy wcześniej.
W USA moze za cos takiego dostac pare lat, jak nie wiecej. Tam sie korpo nie pierdoli.
Koles co mu to "wyniosl" nawet pewnie dwa razy tyle, choc to akuat Hindus wiec go poprostu wrzuca do Gangesu. ;P ;)
Popatrz, tam co premiera, to coraz większe i głębsze bagno, do tego zabezpieczone jak Fort Knox, żeby tylko nas nie wydymali.
Ale już wydymali i będą dymać bez wazeliny, aż będzie piszczało.
Teraz The Blood of Dawnwalker wchodzi na GOG. Już wiadomo, że żadnego „DRM” nie będzie, bo nie ma po co gra skazana na sukces. A tam wiecznie mało. Brązową figurkę spod siebie zacząć zjadać, bo taniej, i tak będzie mało kapitaliście.
Dlatego jest partyzantka stworzona przez samego siebie.
Akcja zawsze rodzi reakcję tak zawsze było i będzie nie tylko w nauce ale w codziennym życiu też.
Ehhhh. Jest tyle fantastycznych wiadomości ze świata gier , czy naprawdę każdy kolejny przeciek o tym reskinie gta 5 musi być na łamach portalu tak promowany?
Oni mapę z 5 przerobili CTR c CTR v i dodali nowe miasto dlatego nic oficjalnie nie publikują bo nikt tego by nie kupił.
Tak myśle że długoterminowo to te leaki więcej pozytywnego zrobią dla Rockstara. Studzą oczekiwania i uświadamiają ludzi że to nie będzie żaden mesjasz gamingu, tylko kolejna część GTA. Ładniejsza, bardziej zaawansowana i będzie przyjemniejsza od poprzednich, ale to nadal tylko i aż kolejne GTA i to w sumie jest dobre.
Napisaliście w artykule o tramwaju, jaki tramwaj? W Miami nie ma tradycyjnych klasycznych tramwajów poruszających się po jezdni. Rolę naziemnego transportu szynowego w ścisłym centrum pełni w pełni zautomatyzowana, bezzałogowa kolej nadziemna Metromover Tam po tym wiadukcie co widać było na filmie jechała kolejka nadziemna.
Te wycieki pokażą więcej niż samo oficjalne show Rockstara na Netflixie. Trochę Rockstar się zagalopował ze swoją pychą.
Jakim trzeba być zje be M żeby się bawić w rycerzyka ku chwale korpo które tylko kombinuje jak tu z ciebie zedrzeć więcej pieniędzy xD
Muszę przyznać że im więcej tych filmikow tym większy hype mam na gierkę. Lubie formułę GTA, nie nudzi mnie, oczekiwałem po prostu czegoś co będzie lepszym gta v, z większą ilością mechanik, lepszą grafiką, większym przywiązaniem do detali. I na chwilę obecną może nawet przerośnie to moje oczekiwania, bo nie myślałem że pójdą tak mocno w stronę RDR 2. Miałem kupić dopiero na PC, ale może po premierze sprawię sobie na xboxa series s. Pamiętając jak działało GTA V na xboxie 360 (sam wtedy tam grałem), i RDR2 na obecnym genie, jestem pewny że ta gra też będzie dobrze działać. Fajnie, cieszę się, że będzie w co pograć dłużej. Mało gierek AAA ostatnimi czasy, szczególnie dobrych sandboxow. Życzę każdemu żeby się dobrze przy gierce bawił, a osobom które tak wojują co News ze kolejny na stronie, ile można, jaka ta gra słaba - po co wchodzicie w każdy ten news i to komentujecie? XD Jakim cudem można nie zczaic ze takim zachowaniem właśnie przyczyniacie się do większej ilości newsów o GTA VI.
O co chodzi z tym one drive od microslopu? Gość wrzucał te filmiki wybranym "supporterom" na dysk Microsoftu? Really?
Szanowałbym gdyby nie robił tego dla kasy. A tak chciwość go zgubi.
Grafika oczywiście nawet nie zbliża się do tej z trailera.