Komentarze do wiadomości: Nowości na Steam. Ta gra RPG może być kolejną obowiązkową pozycją dla fanów Baldur's Gate 3

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
09.03.2026 13:09
1
odpowiedz
TheFrediPL
115
Generał

Największym minusem BG3 było to że jest na dnd 5(i niski poziom trudności ale to aż tak nie było bolesne), przez co Lariani zrobili chcąc nie chcąc dużo gorszy system niż ten w divinity os, dlatego na Solaste jakoś bardzo nie czekam. Ale w końcu monster hunter xd

post wyedytowany przez TheFrediPL 2026-03-09 13:26:50
09.03.2026 13:16
elathir
2
odpowiedz
elathir
118
Czymże jest nuda?

No czekam na solastę 2. Jedynka cierpiała na niski budżet i brak porządnego scenarzysty (w sensie historia nie była zła, ale dialogi dość drętwe i takie nijakie, ot sumarycznie było przeciętnie w tym aspekcie), mechanicznie była naprawdę przyjemna (mi się podobała bardzo, musze tylko jak znajdę czas kupić i ograć dodatki do niej, bo grałem tylko w podstawkę).

09.03.2026 13:28
Fyrdraka
😊
3
1
odpowiedz
Fyrdraka
10
Solasta II

Obowiązkowa pozycja u mnie, pierwsza Solasta baaardzo mi się podobała. Co do inspiracji BG3 to mam nadzieję, że ograniczą się tylko do lepszej oprawy audio-wideo, mechanicznie powinni pozostać przy tym co było, bo jest to naprawdę świetne. W Solascie fabuła nigdy nie miała grać pierwszych skrzypiec, ich celem było przede wszystkim możliwie wierne przeniesienie systemu D&D na grę komputerową, co wg mnie wyszło rewelacyjnie. Także tutaj dalej liczę przede wszystkim na doskonałe walki, a dialogi i fabuła jest dla mnie drugorzędna. Oczywiście jeśli będą dobre to świetnie i na pewno to docenię:)

post wyedytowany przez Fyrdraka 2026-03-09 13:31:52
09.03.2026 13:31
Iselor
4
odpowiedz
Iselor
45
Senator

Fajnie że dostanie polską wersję tylko pytanie: kiedy na GOGu i chyba poczekam na jakąś wersję Ultimate.....W jedynkę nie grałem bo za dużo pieprzenia dla mnie z polską wersją żeby wgrać, niech zrobią oficjalną. A jak nie to pogram w dwójkę.

09.03.2026 14:00
Herr Pietrus
5
odpowiedz
Herr Pietrus
240
Jestę Grifterę

Jedynka działała jak g... i wyglądała jak g... przez większość czasu, ale jeśli w dwójce to poprawią, możemy dostać naparwdę dobrą turówkę. Walka w jedynce była bardziej niż OK.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl