Komentarze do wiadomości: Nowe Fable idealnie oddaje ducha serii RPG. Gracze komentują gameplay, wskazując na jedną, obowiązkową zmianę

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
11.06.2026 15:01
Wronski
1
odpowiedz
Wronski
40
Senator

No to spoko bo co czytam posty na x.com to wszyscy flugaja na ta gre, nie tylko za animacje ale tez za wyglad postaci, za milenialskie teksty, kiepska interakcje, wyglad poziomu etc.

11.06.2026 15:31
ZeroNaruse
1.1
4
odpowiedz
ZeroNaruse
147
Murderer

Wronski A coś się asmogawiedzi na X kiedyś podobało? Poza Stellar Blade?

11.06.2026 15:36
DexteR_66
1.2
6
odpowiedz
DexteR_66
20
Generał

Premium VIP

Wronski Tym kretynom tam się nic nie podoba. Zero zaskoczenia.

11.06.2026 15:51
OldManLucifer
1.3
1
odpowiedz
OldManLucifer
4
Legionista

Wronski Gra ma jeszcze pól roku do premiery, a oni już wieszczą flopa :D Ja się cieszę z powrotu lubianej marki i mam zamiar sam sprawdzić nowe Fable. Szczerze, to radzę każdemu przestać czytać i oglądać "wysrywy" influ i innych znawców gatunku. Gra wyjdzie i sprawdzi się, jak będzie się grało. Od dawna się do tego stosuje i mam dużo większą przyjemność z grania w nowsze gry :) Dzisiejsze czasy są okropne dla gracza, bo nie można mieć swojej opinii o grze, a zazwyczaj gry są opisywane jako "totalny ściek", albo "zbawca gatunku". Grajcie w co chcecie i nie słuchajcie ludzi, którzy chcą wam zepsuć zabawę.

11.06.2026 15:53
Bukary
1.4
3
odpowiedz
Bukary
248
Legend

DexteR_66

Ja jestem jednym z kretynów, który uważa, że gra się źle prezentuje (na podstawie tego, co udostępniono). Fatalny humor, debilne dialogi (naprawdę debilne), idiotyczna ekonomia, marny kierunek artystyczny, niedopracowane animacje (i twarzy, i postaci), słaba oprawa graficzna, infantylny system reputacji i relacji z poszczególnymi postaciami. Gra przypomina mobilkową wersję simsów w konwencji pseudobaśniowej.

Czy będzie lepiej w finalnej wersji - zobaczymy. Ale cała 30-minutowa prezentacja przesiąknięta była dumą z tego, jak głębokie i rozbudowane jest "Fable", podczas gdy na ekranie widzieliśmy jakość, która przywodziła na myśl grę na komórki dla nastolatków, a nie produkcję AAA. Niemniej jednak życzę dobrej zabawy miłośnikom serii. :)

post wyedytowany przez Bukary 2026-06-11 15:58:59
11.06.2026 16:01
DexteR_66
1.5
1
odpowiedz
DexteR_66
20
Generał

Premium VIP

Bukary Nie chodzi mi tutaj o Fable, tylko piszę o Twitterze ogólnie, tam wiecznie jest plucie aż przesadzone na daną grę.

Wystarczy prześledzić mój profil jak się komuś chce i zobaczyć co pisali pod wcześniejszymi tweetami o Gothicu. Aż musiałem komentarze wyłączyć.

https://x.com/Urban_WKS1947

Przy okazji zapraszam do obserwacji 😅

post wyedytowany przez DexteR_66 2026-06-11 16:04:38
11.06.2026 16:05
1.6
odpowiedz
lis22
99
Generał

Bukary Nie znam angielskiego, więc nie ocenię humoru i dialogów ale pierwsze Fable było podobne, kierunek artystyczny jest dobry, graficznie gra przypomina trochę Hogwarts Legacy, bardzo ładne wnętrza i w ogóle, cała wioska, bardzo fajna mapa, ogólnie oprawa graficzna jest dobra, trochę stylizowana ale nie tak przerysowana jak w poprzednich częściach serii.

11.06.2026 16:08
ZeroNaruse
1.7
odpowiedz
ZeroNaruse
147
Murderer

Bukary Co jest idiotycznego w tej ekonomii? Tylko nie mów, że to, ile się i jak szybko zdobywa hajs, bo to było tylko na potrzeby materiału.
No i co ci nie pasuje w systemie reputacji? Jak mieli go zrobić inaczej, niż na podstawie naszych uczynków?

11.06.2026 15:28
2
odpowiedz
Jedrulez
1
Junior

Akurat animacje twarzy to najmniejszy problem tej gry.

11.06.2026 15:34
3
odpowiedz
drewnopalone
0
Junior

Mnie się w ogóle nie podoba wygląd tych wszystkich postaci, i tu nie chodzi o to czy są brzydkie czy nie.
Dali te bardzo realistyczne wyglądy postaci, przez co każdy wygląda prawie tak "samo", gdzie w pierwszym Fable według mnie był o wiele lepszy kierunek artystyczny.

Tak samo humor jest średni póki co bazując na tych filmikach z Fable, powinni twórcy sobie spojrzeć na Clockwork Revolution.

11.06.2026 16:02
Saturator
4
2
odpowiedz
Saturator
1
Legionista

"Graczom podoba się swoboda, jaką wydaje się oferować nowe Fable"
To że Fable to jakiś nie wiem jaki sandbox gdzie wszystko mozna zrobic po swojemu to najwiekszy gaslight w historii rozgrywki komputerowej. Gra jest POTWORNIE liniowa, i zawsze, od poczatku do konca, dzieje sie to samo.

11.06.2026 16:03
5
1
odpowiedz
lis22
99
Generał

Akurat AC Shadows mało znacznie lepsze animacje postaci, przynajmniej w przerywnikach filmowych, niż Valhalla czy Mirage, tam to była tragedia.

11.06.2026 17:08
6
odpowiedz
Darek1785
9
Generał

Granie jako psychopata zapowiada się naprawdę wybornie.

Ludzie/gracze o tym nie wiedzą, a ktoś im powinien wytłumaczyć, że nadmiar grania jest tak samo szkodliwy jak ciężkie używki.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl