No to spoko bo co czytam posty na x.com to wszyscy flugaja na ta gre, nie tylko za animacje ale tez za wyglad postaci, za milenialskie teksty, kiepska interakcje, wyglad poziomu etc.
Ja jestem jednym z kretynów, który uważa, że gra się źle prezentuje (na podstawie tego, co udostępniono). Fatalny humor, debilne dialogi (naprawdę debilne), idiotyczna ekonomia, marny kierunek artystyczny, niedopracowane animacje (i twarzy, i postaci), słaba oprawa graficzna, infantylny system reputacji i relacji z poszczególnymi postaciami. Gra przypomina mobilkową wersję simsów w konwencji pseudobaśniowej.
Czy będzie lepiej w finalnej wersji - zobaczymy. Ale cała 30-minutowa prezentacja przesiąknięta była dumą z tego, jak głębokie i rozbudowane jest "Fable", podczas gdy na ekranie widzieliśmy jakość, która przywodziła na myśl grę na komórki dla nastolatków, a nie produkcję AAA. Niemniej jednak życzę dobrej zabawy miłośnikom serii. :)
Wystarczy prześledzić mój profil jak się komuś chce i zobaczyć co pisali pod wcześniejszymi tweetami o Gothicu. Aż musiałem komentarze wyłączyć.
Przy okazji zapraszam do obserwacji 😅
No i co ci nie pasuje w systemie reputacji? Jak mieli go zrobić inaczej, niż na podstawie naszych uczynków?
Mnie się w ogóle nie podoba wygląd tych wszystkich postaci, i tu nie chodzi o to czy są brzydkie czy nie.
Dali te bardzo realistyczne wyglądy postaci, przez co każdy wygląda prawie tak "samo", gdzie w pierwszym Fable według mnie był o wiele lepszy kierunek artystyczny.
Tak samo humor jest średni póki co bazując na tych filmikach z Fable, powinni twórcy sobie spojrzeć na Clockwork Revolution.
"Graczom podoba się swoboda, jaką wydaje się oferować nowe Fable"
To że Fable to jakiś nie wiem jaki sandbox gdzie wszystko mozna zrobic po swojemu to najwiekszy gaslight w historii rozgrywki komputerowej. Gra jest POTWORNIE liniowa, i zawsze, od poczatku do konca, dzieje sie to samo.
Akurat AC Shadows mało znacznie lepsze animacje postaci, przynajmniej w przerywnikach filmowych, niż Valhalla czy Mirage, tam to była tragedia.
Granie jako psychopata zapowiada się naprawdę wybornie.
Ludzie/gracze o tym nie wiedzą, a ktoś im powinien wytłumaczyć, że nadmiar grania jest tak samo szkodliwy jak ciężkie używki.