Komentarze do wiadomości: Nowa konkurencja Crunchyrolla przed wejściem do Polski zapowiada poszerzenie oferty o „chińskie bajki”

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
13.03.2026 09:58
Mangas
1
2
odpowiedz
Mangas
4
Centurion

Obejrzałem kilka chińskich produkcji na Crunchyroll'u i dość często są one dużo lepiej napisane i zrealizowane niż anime, które są produkowane taśmowo. Jednak przez wieloletnie przyzwyczajenie do japońskiego mam spore trudności w słuchaniu chińskiego dubbingu, jest on dla mnie wyjątkowo irytujący, dlatego tych produkcji było kilka. Może z czasem się przyzwyczaję, kiedy donghuy zaczną być dostępne z polskimi napisami...

13.03.2026 16:33
Cziczaki
1.1
Cziczaki
207
Renifer

Mangas Bo oglądałeś zawsze po japońsku więc chińskie "sziu-sziu bao" nie brzmiało już dla ciebie normalnie. Mnie na bilibili przeszkadzało jedynie lokowanie produktu które zostało wrysowane w serial, przez co na początku człowiek nawet nie wie że zaczyna oglądać reklamę. Takich rzeczy w "zachodnich" produkcjach nie spotykałem.

16.03.2026 12:54
1.2
ChrisX5500
1
Junior

Mangas większość chińskich produkcji powstaje jednak w oparciu o nowelki, a nie mangę. Te są natomiast fabularnie lepiej przemyślane, bo autor nie musi wykonywać pewnych decyzji na żywca. Co do zasady chińskie produkcję dysponują także o wiele większym budżetem niż japońskie studia. Faktycznie widać tu wysoki poziom, ale również mam problem z chińskim szusziszachua.

13.03.2026 16:49
2
odpowiedz
Zhirrzh
1
Junior

"z polskimi napisami" - miło, bo Crunchyroll niestety pod tym względem kuleje.

14.03.2026 07:07
Mangas
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
Mangas
4
Centurion

ADN na swojej francuskiej stronie uruchomił już blog w języku polskim z aktualnościami: https://news.animationdigitalnetwork.com/pl/

14.03.2026 23:43
Mangas
3.1
Mangas
4
Centurion

Mangas Z dzisiejszego wpisu wynika, że "na dzień dobry" polscy fani otrzymają dostęp do aż 60 tytułów, w tym obydwu sezonów "Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!", a w takiej paczce na pewno coś się znajdzie do obejrzenia. Jeśli dobrze to rozegrają, to Crunchyroll zostanie u nas zamieciony pod dywan.

15.03.2026 20:43
3.2
dashkor
2
Junior

Mangas Dopóki Crunchyroll będzie odgórnie kupował prawa do tytułów na kilka kontynentów, to ADN może co najwyżej od nich odkupowywać prawa do różnych tytułów, więc zmieść nie zmiecie.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl