Komentarze do wiadomości: Nowa gra z uniwersum Wiedźmina kosztuje 24,99 zł i zbiera pozytywne oceny na Steam

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
26.02.2026 14:57
1
4
odpowiedz
Verax1
39
Chorąży

No i po co marnowac marke na takie crapy? Potem sie wydawcy dziwia, ze powstaje zmeczenie daną marką bo im wyskakuje wiedzmin z lodowki na kazdym kroku. Wiedzmin 4 albo remake a do tego czasu dajcie odpoczac.

26.02.2026 17:31
IIIIIIIIIIIIII
1.1
2
IIIIIIIIIIIIII
87
Generał

Verax1 Oni to powinni już zdementować plotki lub zapowiedzieć w końcu ten 3 dodatek do wiedźmina 3. Bo tutaj CDPR źle to robi. Zapowiedź tej gry była w tak głupim momencie kiedy żyjemy plotkami na temat tego dodatku a oni wyskakują z tym. A nikt na to nie czeka.

26.02.2026 19:30
1.2
1
Terefere85
64
Konsul

Verax1 Choćby po to, by przypomnieć graczom o marce chwilę przed premierą Wiedźmina 4. Tuta nie chodzi o zarabianie kasy na tej małej gierce, tylko mamy wczesną kampanię marketingową. Sama gra owszem raczej mała i bez szaleństwa, ale raczej dość przyjemna aby pograć te godzinę czy dwie, przypomnieć sobie niektóre postacie czy wątki i tyle - parę osób pogra, zrobi się szum medialny, ludzie nabiorą smaku na "prawdziwą" grę czyli Wiedźmina 4.

26.02.2026 20:37
IIIIIIIIIIIIII
1.3
2
IIIIIIIIIIIIII
87
Generał

Terefere85 Od premiery krew i wina minęło 10 lat. Przez 10 lat mogli tą grę wydać i przypomnieć o wiedźminie. A przypominają nam wtedy kiedy jest oczekiwanie na 3 dodatek.

26.02.2026 20:48
1.4
Terefere85
64
Konsul

IIIIIIIIIIIIII
Tak czy owak - ta gra to typowa kampania marketingowa przed większym wydarzeniem - możliwe że i trzeci dodatek... który moim zdaniem też jest dobrym marketingiem przed czwartą częścią Wiedźmina.
Ogólnie taka mała gierka (jeżeli nie wypuścili paździerza) to zawsze dobry pomysł na zrobienie ruchu wokół swojej marki. Choćby anime ze świata Cyberpunka (skądinąd dobre) mocno podbiło im sprzedaż gry.

26.02.2026 18:53
2
odpowiedz
1 odpowiedź
xan11pl
98
Generał

Te Reigns pamiętam, że strasznie powatarzalna gierka, jak w to kiedyś grałem. Generalnie zamysł całkiem spoko, ale po jakichś 30 minutach wydarzenia powtarzają sie zbyt często

26.02.2026 19:33
2.1
Terefere85
64
Konsul

xan11pl Też kiedyś grałem w pierwszą część i finalnie nie przeszedłem - do momentu całkiem spoko, ale po pewnym czasie faktycznie ta powtarzalność daje się we znaki... choć pierwsza część jest specyficzna - taki trochę dzień świstaka. 
Może tutaj być inaczej, bo od trzeciej gry z serii ponoć trochę zmienili pewne rzeczy.

26.02.2026 20:39
DexteR_66
😂
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
DexteR_66
18
Generał

Premium VIP

To jest ten cały dodatek do Wiedźmina 3?

27.02.2026 14:57
Edziek
3.1
Edziek
13
Pretorianin

DexteR_66 już dajcie spokój tej trójce. 
Czekamy na czwórkę i remake do klimatycznej jedynki.
Trzecia część robiła ogromne wrażenie na premierę to prawda, ale jak wróciłem sobie do niej po latach jako dorosły już gracz to widzę spore problemy z rozwojem postaci i itemizacją.

27.02.2026 15:02
DexteR_66
3.2
DexteR_66
18
Generał

Premium VIP

Nie damy. ;>

27.02.2026 14:49
Edziek
👍
4
odpowiedz
Edziek
13
Pretorianin

Bardzo fajnie ogrywa się to na telefonie w pociągu.
Jeżeli stworzyło to jakieś zewnętrzne studio, które miało na taki projekt czas to nie mam z tym problemu.
Jeżeli chodzi o tego typu gry to bardzo polecam:
Lapse: A Forgotten Future
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cornago.stefano.lapse
i Lapse 2: Before Zero
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cornago.stefano.lapse2

Gry nagradzają ciekawym plot twistem w późniejszym etapie rozgrywki

post wyedytowany przez Edziek 2026-02-27 14:51:52
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl